27 Σεπ 2024

Οι νομοθέτες της ανομίας

Νόμοι, νομοθέτες και εμείς... 

Η πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών ασκείται σε βάρος της νομοταγούς πλειοψηφίας. Οι νομοθέτες και η δικαστική εξουσία μεριμνούν να πέφτουν «στα μαλακά» όσοι ληστεύουν, κλέβουν και λεηλατούν τις περιουσίες όσων Ελλήνων σέβονται τους νόμους και ταυτόχρονα να τιμωρούνται σκληρά, για το παραμικρό, οι σκληρά εργαζόμενοι πολίτες, που συντηρούν το κράτος πληρώνοντας δυσανάλογα υψηλούς φόρους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ακόλουθο απόσπασμα από το αστυνομικό δελτίο, το οποίο αφορά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που έγινε πρόσφατα: «Ο κατηγορούμενος συνελήφθη ενώ μετέφερε μαζί με συνεργούς του πλήθος κλοπιμαίων, που είχαν αποσπάσει από διαρρήξεις σπιτιών στο Χαλάνδρι. […] Στις 22/04/2023 συνελήφθη από το Τμήμα Ασφαλείας Περάματος για “Απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία”. Την ίδια κατηγορία αντιμετώπισε ξανά στις 04/08/2023, όταν συνελήφθη από το ίδιο τμήμα. Στις 28/10/2023 η σύλληψή του έγινε από το Τ.Α. Ασπροπύργου για “Κλοπή κατά συναυτουργία”. Στις 06/04/2024 σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του από το Τμήμα Ασφαλείας Περάματος για “Απόπειρα κλοπής και κλοπή κατά συναυτουργία”. Στις 18/07/2024 συνελήφθη από το Τ.Α. Γλυφάδας για “Κλοπή κατά συναυτουργία”».

Είναι αναπόφευκτο, όταν διαβάζει κάποιος τα παραπάνω, να αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν όσοι συλλαμβάνονται (περίπου ανά μήνα) για ληστείες να κυκλοφορούν ελεύθεροι… Ποιοι και πώς ευνοούνται από το ακαταδίωκτο των εγκληματικών οργανώσεων και πόσο αμείβονται για τις… εξυπηρετήσεις τους στις ελληνόφωνες μαφίες; Τα παραπάνω ερωτήματα θα τα απαντήσει ο χρόνος.

Ωστόσο, από τα προαναφερθέντα συμπεραίνουμε ότι η νομοθετική εξουσία, σε συνεργασία με την εκτελεστική και τη δικαστική, επιτρέπει σε εγκληματικές οργανώσεις να ζουν σε βάρος των νομιμοφρόνων πολιτών και να εξασφαλίζουν παρανόμως τα προς το… ζην, δίχως να φοβούνται ποινικές κυρώσεις. Στην Ελλάδα κάποιος μπορεί να συλλαμβάνεται ανά μήνα για κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, και να μην εκτίει ποινή κάθειρξης ούτε για ένα εικοσιτετράωρο! Να αφήνεται ελεύθερος για να δοκιμάζει την… τύχη του σε ακόμα μία γειτονιά, σε ακόμα ένα σπίτι, σε βάρος μιας οικογένειας.

Η κοινωνία αξιώνει να μπει μια τελεία σ’ αυτήν την άθλια ιστορία. Και φωνή λαού, οργή Θεού…

dimokratia.gr27|09|2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com