13 Δεκ 2022

Οι Ιεράρχες της ROCOR ανησυχούν για τους αυξανόμενους διωγμούς εναντίον της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας.

 

σ.σ. Την ώρα που οι δικοί μας Μητροπολίτες! –μέχρι και Ηγούμενοι του Αγίου Όρους!- συνεχίζουνε αναίσχυντα και δίχως φόβο Θεού να συμπροσεύχονται και να συλλειτουργούν με τους αχειροτόνητους σχισματικούς της Ουκρανίας, η Σύνοδος της Ρωσσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός Ρωσίας (ROCOR – ΡΟΕΔ), βλέποντας να κλιμακώνονται οι διωγμοί εναντίον της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας, εξέφρασε επισήμως την ανησυχία της.

Οι ιεράρχες της Ρωσσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός Ρωσσίας ανησυχούν για τους αυξανόμενους διωγμούς εναντίον της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στις 8 Δεκεμβρίου συγκλήθηκε στην Νέα Υόρκη η Σύνοδος των Επισκόπων της ΡΟΕΔ (ROCOR). Οι ιεράρχες της Ρωσσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός Ρωσσίας ασχολήθηκαν με την τραγική κατάσταση στην Ουκρανία. Το Δελτίο Τύπου της ΡΟΕΔ αναφέρει.

Ο Μητροπολίτης Μάρκος πρότεινε να γίνει ξεχωριστή μελέτη και σύσκεψη γύρω από την ζωή της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία τώρα υπόκειται διώξεις και πολιτικά υποκινούμενες αναταραχές. Η Σύνοδος των Επισκόπων εξέφρασε την ανησυχία της για την επιθετικότητα και την βία που στρέφεται εναντίον της κανονικής Εκκλησίας στο έδαφος της Ουκρανίας, καλώντας όλους όσους βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας να μην κλείσουν τα μάτια αλλά να υψώσουν την φωνή τους και να επιμείνουν στην επανίδρυση και τήρηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Ονούφρίου, των αρχιερέων, των ιερέων και των πολλών εκατομμυρίων που αποτελούν το ποίμνιο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

[σ.σ. Αλήθεια! Πού πήγανε οι «θρησκευτικές ελευθερίες» για τις οποίες μας μίλαγε ο Τζέφρυ Πάιατ και ο Βαρθολομαίος και η Προδρόμου και όλος ο νεοταξικός συρφετός της καταστροφής; Οι «θρησκευτικές ελευθερίες», για τις οποίες τάχαμου οι «μάστορες» έφτιαξαν το καρναβάλι των αχειροτόνητων, πού πήγανε τώρα;]

Η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας τις τελευταίες εβδομάδες διενεργεί έρευνες σε μοναστήρια, σε ναούς και επισκοπικές διοικήσεις της κανονικής Εκκλησίας. Παρομοίως διεξάγει επίσημες έρευνες σε αρκετούς ιεράρχες και κληρικούς. Το κράτος έχει επίσης επιβάλλει κυρώσεις σε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ιεραρχών και κληρικών.

Οι τοπικές διοικήσεις έχουν κηρύξει απαγορεύσεις στην Εκκλησία σε διάφορα μέρη της χώρας, και αναμένονται νομοσχέδια στην Βουλή για να εγκριθεί ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι πρόσφατα διέταξε την εξέταση του καταστατικού της Κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση με την Ρωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία, πράγμα το οποίο θα οδηγούσε σε πλήρη απαγόρευση της Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος Νικόλαος, ο προκαθήμενος της Ρωσσικής Εκκλησίας εκτός Ρωσσίας, έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα τους χαιρετισμούς του στον Μητροπολίτη Ονούφριο, με αφορμή την 32η επέτειο από την χειροτονία του στην επισκοπή.

Orthodox Christianity

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

1 σχόλιο:

Λυκούργος Νάνης είπε...

Στην Ουκρανία στραγγαλίζεται η θρησκευτική ελευθερία από μια επιεικώς άθλια και ελεεινή κυβέρνηση με την ένοχη ανοχή του Φαναρίου και του πατριάρχη Βαρθολομαίου που δεν ψέλλισε ούτε μια λέξη, καταδικαστική και καταγγελτική των συγκεκριμένων αθλιοτήτων που υπενθυμίζουν χιτλερικές και σταλινικές πρακτικες
Πού είναι, επιπλέον, κάποιοι λαλίσταστοι εγχώριοι μητροπολίτες που ξιφουλκούν, κατά τα άλλα, σε βάρος της Εκκλησίας της Ρωσίας;
Κάποιες "ακαδημίες" που κόπτονται για τον Ουκρανικό λαό που δέχθηκε την επίθεση των Ρώσων;
Κάποια δημοσιογραφικά όργανα ιεραποστολικών αδελφοτήτων που έσπευσαν να ταχθούν με την πλευρά των αντικανονικών;
Γλωσσοδέτη έχουν πάθει;;;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com