3 Δεκ 2022

Με διάταγμα Ζελένσκυ ετοιμάζεται σφοδρός διωγμός εναντίον της Κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας.

σ.σ. Να τα διαβάσουνε αυτά οι μητροπολίτες που συμπροσεύχονται, & συλλειτουργούν με τους αχειροτόνητους διώκτες της αδελφής Ουκρανικής Εκκλησίας. Συνείδηση έχουνε; Ο Ναυπάκτου πού είναι να μας γράψει κανα ακαδημαϊκό άρθρο για το πόσο καλά τα κάνει το Φανάρι στην Ουκρανία; Α μάλιστα. Τώρα ασχολείται με την Κιβωτό.

…………………………………..

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκυ εχθές εξέδωσε διάταγμα, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά του αποσκοπεί στην διασφάλιση της πνευματικής ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε κανέναν να χτίσει μια αυτοκρατορία μέσα στην ουκρανική ψυχή», είπε.

[σ.σ. Παρεμπιπτόντως, χρεώνει στους Ρώσσους αυτό ακριβώς που κάνει η δαιμονισμένη Δύση στην Ουκρανία, που φιμώνει και εξαλείφει συστηματικά την Ρωσσική συνείδηση των Ουκρανών με τους νεοναζί. Τους χρεώνει αυτό ακριβώς που συνεχίζει να κάνει και τώρα.]

Ωστόσο, καθώς εντείνονται οι έρευνες του κράτους στα Μοναστήρια, στους Ναούς και στα γραφεία των Επισκοπών (συνοδευόμενες από ισχυρισμούς με εμφυτευμένα «φιλορωσσικά» πειστήρια), με την Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας να ανοίγει υποθέσεις εναντίον ιεραρχών και κληρικών (ο ιερομόναχος της Λαύρας που έχριε τους πιστούς ενώ ομάδα γυναικών τραγουδούσε για την πνευματική αναγέννηση της Αγίας Ρωσσίας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιροβοχράντ Ιωάσαφ είναι οι πιο πρόσφατοι ύποπτοι των αρχών) και καθώς οι τοπικές διοικήσεις συνεχίζουν να ανακοινώνουν απαγορεύσεις στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (εχθές υπήρχαν αναφορές για τουλάχιστον τρεις ακόμη απαγορεύσεις), πολλά μέλη της Εκκλησίας ανησυχούν για το όραμα του κράτους περί πνευματικής ανεξαρτησίας.

Σχολιάζοντας την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας που πραγματοποιήθηκε εχθές ο Πρόεδρος είπε: «Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες όπου κανένας εξαρτημένος από το επιτιθέμενο κράτος φορέας δεν θα έχει την ευκαιρία να χειραγωγήσει τους Ουκρανούς και να αποδυναμώσει την Ουκρανία εκ των έσω».

Έτσι, ο Πρόεδρος διέταξε:

1.Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας να δώσει εντολή στην κυβέρνηση να υποβάλει εντός δύο μηνών νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο, το οποίο θα απαγορεύσει τις θρησκευτικές οργανώσεις «που συνδέονται με κέντρα επιρροής στην Ρωσσική Ομοσπονδία».

2.Η Κρατική Υπηρεσία Εθνοπολιτικής και Ελευθερίας της Συνείδησης να εξετάσει εντός δύο μηνών το καταστατικό της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για οποιαδήποτε «εκκλησιαστικά κανονική σχέση με το Πατριαρχείο Μόσχας και, εάν χρειαστεί, να λάβει τα μέτρα που προβλέπονται από το νόμο».

3.Να επιβεβαιώσει εντός δύο μηνών τη νομιμότητα της παρουσίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, η οποία ανήκει στο κράτος.

4.Όλοι οι φορείς εθνικής ασφάλειας να εντείνουν τους ελέγχους «για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των ανατρεπτικών δραστηριοτήτων των Ρωσσικών ειδικών υπηρεσιών στο θρησκευτικό περιβάλλον της Ουκρανίας». Θα επιβάλλονται προσωπικές κυρώσεις όπως απαιτείται.

5.Η Κρατική Υπηρεσία για την Εθνοπολιτική και την Ελευθερία της Συνείδησης πρέπει να μεταρρυθμιστεί και να τεθεί υπό την άμεση εξουσία του Υπουργικού Συμβουλίου της Ουκρανίας «για να προστατεύσει πραγματικά τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των Ουκρανών και του κράτους».

«Με αυτές και με άλλες αποφάσεις, εγγυόμαστε την πνευματική ανεξαρτησία της Ουκρανίας», επιβεβαίωσε ο Ζελένσκι.

Η επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας για την Εθνοπολιτική, Έλενα Μπόγκνταν, έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι απερίσκεπτη και σίγουρα θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση στην κοινωνία.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι το καταστατικό της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το οποίο υιοθετήθηκε στο Συμβούλιο τον Μάιο, δεν δείχνει καμμία σχέση με τη Ρωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Έχει επίσης σχολιάσει ότι η σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» δεν έχει ανάγκη από την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, καθότι διαθέτει μόνο 50 Μοναχούς σε ολόκληρο το Κίεβο – μια δήλωση που εξόργισε πολύ τον «Μητροπολίτη» Επιφάνιο Ντουμένκο της ΟΕΟ.

Πρόσφατα η Μπόγκνταν αναφέρθηκε σε αυτά τα ζητήματα σε μια συνέντευξη.

Orthodox Christianity

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΙΣ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ,ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ!ΤΥΧΑΙΟ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com