18 Ιουλ 2022

Επιστολές διαμαρτυρίας της ΔΙΣ σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Ιούλιο (18/7/2022).

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αφού επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως, εξέτασε τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν εκτενούς συζητήσεως, αποφάσισε ομοφώνως τα εξής:

1. Εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες Της προς την έντιμο Ελληνική Κυβέρνηση και ιδιαιτέρως τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, οι οποίοι είχαν την πολιτική και νομοθετική πρωτοβουλία για την προσθήκη συγκεκριμένων άρθρων στον πρόσφατο νόμο περί των ΑΕΙ για την τακτοποίηση εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας της σοβαρής εκκρεμότητος εις βάρος των Κληρικών Εφημερίων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ευχαριστεί επίσης τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και τα κοινοβουλευτικά Κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση) και μεμονωμένους Βουλευτές, οι οποίοι υπερψήφισαν τα συγκεκριμένα άρθρα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τακτοποίηση του ζητήματος, δίχως καμία απολύτως επιβάρυνση στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να αποστείλει και σχετικές ευχαριστήριες επιστολές προς όλους τους προαναφερθέντες, ενώ υπενθυμίζει και πάλι ότι οι πιστώσεις για την μισθοδοσία του Κλήρου δεν αποτελούν αδικαιολόγητο προνόμιο υπέρ των λειτουργών της «επικρατούσας θρησκείας» (άρθρο 3 παρ. 1 Συντάγματος) ή μία «χαριστική» ρύθμιση υπέρ των Ιερών Μητροπόλεων επειδή είναι Ν.Π.Δ.Δ., αλλά είναι περιοδικό αντάλλαγμα για την εκκλησιαστική περιουσία, που το Κράτος απέκτησε από τον 19ο αιώνα χωρίς πλήρη ή και καθόλου αποζημίωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και αναγνώριση της προσφοράς του Ιερού Κλήρου στην ελληνική κοινωνία.

2. Να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για όσα εγγράφως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, σε σχέση με την τέλεση Ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος δύο βρεφών στην Βουλιαγμένη, καθώς και σχετική επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην κανονική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Ιερά Σύνοδος συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στην ποιμαντική αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, παραμένουσα σταθερή στα υπό του Κυρίου, των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων ορισθέντα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

της Εκκλησίας της Ελλάδος

…………………………………………………………

Δείτε και:

-Συνυπεύθυνος ὁ Σεβ. Γλυφάδας!

-Το εκκλησιαστικό παράπτωμα του Ελπιδοφόρου θα πρέπει να δικαστεί εκεί που τελέστηκε δηλαδή στην Εκκλησία της Ελλάδος και να μην παραπεμφθεί από την ΔΙΣ στο Φανάρι για πιθανόν κουκούλωμα!

-Ήταν τυχαία πράξη η τέλεση της ατυχούς βάπτισης από τον Ελπιδοφόρο ή καθ´υπαγόρευση;

-Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και το “νέον ευαγγέλιον” »

-Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας για την βάπτιση από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο δύο παιδιών από ζευγάρι του ιδίου φύλου.

-Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ευλόγησε τη βάφτιση παιδιών gay ζευγαριού ομογενών στην Αθήνα

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή με μια λέξη ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ…

ΆΓΓΕΛΟΣ ΔΗΓΚΑΣ είπε...

ΚΑΤΑΠΟΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ φέρνει μεγαλύτερο ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ του λαού. Πότε θα αποδείξουν με έργα τον αγώνα τους για την ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ;

Ανώνυμος είπε...

Η υπό την προεδρία του αρχιστρατήγου της ήττας και "χάρτινου επιτελάρχη", Ιερωνύμου του Β', λεγόμενη ΔΙΣ, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΩΣ, επί τη βάσει του σχετικού συνοδικού ανακοινωθέντος, να αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας τόσο στον ένοχο αρχιεπίσκοπο Αμερικής όσο και στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για τα όσα πρωτοφανή, αήθη, σκανδαλώδη και άτοπα, έλαβαν χώρα κατά τη βάπτιση "τέκνων" ομοφυλοφίλων "γονέων" σε ναό της Γλυφάδας.
Αντί να θέσει σε ισχύ την κίνηση της επιβαλλομένης κανονικής διαδικασίας σε βάρος των δραστών του προαναφερθέντος αίσχους και αντί να καταδικάσει με δριμύτητα αυτό και τους αυτουργούς του καθώς και τη δαιμονικής εμπνεύσεως επιχείρηση εκκλησιαστικής αμνηστεύσεως και νομιμοποιήσεως του βδελυκτού πάθους του σοδομισμού, στην οποία ενέχονται συγκεκριμένοι κληρικοί , γνωστής "θεολογικής" σκέψεως και κατευθύνσεως, αυτή υποβάθμισε σαφώς και ουσιωδώς το όλο θέμα και αρκέσθηκε μονάχα σε δύο ανώδυνες για τους ενόχους και τους ποικίλους υποστηρικτές τους επιστολές, οι οποίες ουδέν ουσιαστικό αποτέλεσμα παράγουν αλλά μάλλον τους αποθρασύνουν, ούτως ώστε μα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ζέση και ζήλο, το πνευματοκτόνο και ψυχοκτόνο τους "έργο".
Η λέξη "ΟΜΟΦΩΝΩΣ", με την οποία φέρονται όλοι οι συνοδικοί μητροπολίτες να επιλέγουν την ολέθρια τακτική του συμβιβασμού, της επαράτου σκοπιμότητος (μήπως για να μη θιγεί το εσβεσμένο Φανάρι;) και της ουσιαστικής συγκαλύψεως του σκανδάλου , τυγχάνει εξόχως αποκαλυπτική του μεγέθους της εκπτώσεως του εκκλησιαστικού ήθους που χαρακτηρίζει τα μέλη και της παρούσης ΔΙΣ.
Για μία ακόμη φορά αδιαφόρησαν τόσο για το μέγεθος της προσγενομένης πνευματικής ζημίας του πληρώματος της Εκκλησίας όσο και για το μέγεθος και την ένταση του προκληθέντος σκανδαλισμού και σάλου.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από καθεύδοντες ποιμένες που μέχρι και τούτη τη στιγμή έχουν αδιαφορήσει σκανδαλωδώς για τα γνωστά ληρήματα και φαντασιοκοπήματα , που εξήλθαν του έρκους των οδόντων και τα οποία διατύπωσε η γραφίδα των γνωστών και μη εξαιρετέων Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, π.Φιλοθέου Φάρου, π.Βασιλείου Θερμού, π.Αλεξάνδρου Καριώτογλου και ει τινος ετέρου, με το να μην έχουν φέρει ακόμη στη Σύνοδο το συγκεκριμένο ζήτημα;
Οι συγκεκριμένοι ιεράρχες, έχουν καταστεί όλοι τους, υπόδικοι και ένοχοι, ενώπιον της αδιαφθόρου εκκλησιαστικής συνειδήσεως.
Και θα ηχεί έναυλος στα ώτα τους η έμπονη και αγωνιώδης κραυγή του μακαριστού μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου , όπως αυτή ακούσθηκε στη συνεδρία της ΔΙΣ , τον Ιούνιο του 1989, όταν συνεζητείτο το θέμα Γιανναρά: ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΟΣ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΑ ΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑΣ ΙΔΕΑΣ".
Λυκούργος Νάνης

Ανώνυμος είπε...

Σκασίλα του του Πατριάρχη για τις επιστολές διαμαρτυρίας.

Επί της ουσίας, έγινε ένα gay pride happening σε ναό των Αθηνών. Εμείς θα κράξουμε, θα βρίσουμε, θα φωνάξουμε μέχρι που θα βραχνιάσουμε, όπου νά 'ναι να περιμένετε και εδώ και αλλού τα γνωστά ονόματα να μας λένε πόσο σοφά έπραξε η ΔΥΣ και σιωπή και υπακοή και εμπιστοσύνη στους σεπτούς ιεράρχες κλπ, θ' αρχίσουμε να τρωγόμαστε και μεταξύ μας. Σε κάνα μήνα θα καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός. Άλλωστε θα έχουμε πάει όλοι στις Παρακλήσεις και θά 'χουμε γιορτάσει την Παναγιά μας και θα έχουμε ηρεμήσει. Και θα πλησιάζει και η επόμενη σαιζόν μέτρων, περιορισμών και απαγορεύσεων, οπότε θα έχουμε άλλες έννοιες και άλλα θέματα για να τρωγόμαστε.

Και του χρόνου τέτοια εποχή, θα γίνει το επόμενο gay pride happening σε ναό του τόπου μας, για το οποίο θα φωνάξουν λιγότεροι, γιατί σιγά σιγά θα το συνηθίζει κι ο κόσμος. Η γνωστή μέθοδος του σαλαμιού. Μόνο ο προφήτης Ηλίας και η μαχαίρα του τη σώζουν την κατάσταση, εδώ που είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ;ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ;ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΙΝΗΣΗ;ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΙ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ;

Ανώνυμος είπε...

https://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/diarkis.asp?what_sub=diarkis
Τα ονόματα των μελών της παρούσης ΔΙΣ.
Ακόμη μία μάχη χάθηκε. Ακόμη μία ήττα προστέθηκε στο ενεργητικό της διοικούσας Εκκλησίας των τελευταίων ετών. Οι "συνετοί" και "διακριτικοί" ποιμένες μας οδηγούν από υποχώρησε σε υποχώρηση και από συμβιβασμό σε συμβιβασμό.
Λ.Ν.

Eva είπε...

Μηπως να στελναμε μαιηλ διαμαρτυρίας και στην αρχιεπισκοπη του Ελπιδοφθορου;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com