9 Αυγ 2024

Νικόλαος Πρίντεζης: Και εγώ είμαι πιστός και μάλιστα Αρχιεπίσκοπος της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας…..

 

ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ!

+Νικόλαος Καθολικός Αρχιεπίσκοποςπρώην Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

Αγαπητοί,

Διάβασα το άρθρο του κ. Διογένη Δ. Βαλαβανίδη με τίτλο: ΑΦΙΞΙΣ ΠΑΠΑ ΕΙΣ ΣΕΡΒΙΑΝ: «ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΜΕΝ»… ΤΟΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΝ! την οποία δημοσιεύσατε στις 8/8/2024 στην έγκριτη ιστοσελίδα σας ΑΚΤΙΝΕΣ και ομολογουμένως απογοητεύθηκα!

              Δε θα ασχοληθώ ιδιαίτερα με το άρθρο αυτό, διότι είναι μία απλώς προσωπική άποψη του κυρίου Βαλαβανίδη, την οποία σέβομαι αλλά δεν   αποδέχομαι.

Διερωτώμαι όμως:

Πως συνάδει ο τίτλος αυτός με την διαπίστωση του ίδιου του αρθρογράφου: 

«Στοὺς διαδρόμους τοῦ Σερβικοῦ Πατριαρχείου, στὴν Ὀρθόδοξη Θεολογικὴ Σχολή, καθὼς καὶ μεταξὺ τῶν πιστῶν τῆς Σερβικῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας (ΣΟΕ), κυκλοφόρει ἡ εἴδηση ὅτι Σέρβοι ἀξιωματοῦχοι (στὴν πρώτη σειρά, ὁἐπίσκοπος Backa Irinej Bulovic καὶὁ πνευματικός του γιός, Πατριάρχης Πορφύριος) ἐργάζονται ἐνεργὰ στὶς προετοιμασίες γιὰ τὴν ἄφιξη τοῦ Πάπα στὴ Σερβία.

Ακόμη καὶ ἡ ἴδια ἡ κορυφὴ τῆς σερβικῆς πολιτικῆς ἐλὶτ ἐξέφρασε τὴ συγκατάθεσή της γιὰ ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα στὴ Σερβία, καταρχὰς ὡς ἔνδειξη εὐγνωμοσύνης».

Απλώς θα υπενθυμίσω την τελευταία παράγραφο του άρθρου του, η οποία εκφράζει όλη τη θρησκευτική προσωπικότητα του αρθρογράφου, διότι μου φαίνεται ξένη προς το Ευαγγέλιο.

Λέει πράγματι ο Κύριός ΜΑΣ Ιησούς Χριστός: «Από αυτό θα γνωρίσουν όλοι ότι είστε μαθητές μου, αν έχετε αγάπη ο ένας για τον άλλον (Ιωαν.13,35),  «Μη κρίνετε για να μη κριθείτε, επειδή με όποια κρίση κρίνετε, θα κριθείτε» (Ματθ. 7,1), «Βγάλε πρώτα το δοκάρι από το μάτι σου και τότε θα δεις καθαρά για να βγάλεις και το άχυρο από το μάτι του αδελφού σου» (Ματθ.7,6), «Και τώρα, αδερφοί, σας ζητώ, στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, να είστε όλοι σύμφωνοι μεταξύ σας και να μην υπάρχουν ανάμεσά σας διαιρέσεις, αλλά να είστε ενωμένοι, με μία σκέψη και με ένα φρόνημα». «Εκείνος που λέει ότι βρίσκεται μέσα στο φως, αλλά μισεί τον αδελφό του βρίσκεται μέσα στο σκοτάδι και ούτε ξέρει που πηγαίνει, επειδή το σκοτάδι έχει τυφλώσει τα μάτια του» (Α΄Ιωάν.11) κλπ, κλπ. κλπ.

Γράφει ὁ κ. Διογένης Δ. Βαλαβανίδης, Πρόεδρος τοῦ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ», Πρόεδρος   τῆς Ἐπιτροπ. Θρησκευμ. τοῦ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ»:«Εἴμαστε πιστοί τῆς Μίας, Ἁγίας, Καθολικῆς καὶ Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας, ποὺ σημαίνει τῆς μοναδικῆς Ὀρθόδοξης, ἡ ὁποία βασίζεται σὲ ἀποστολικοὺς κανόνες, ἀποφάσεις Οἰκουμενικῶν καὶ Τοπικῶν συνόδων καὶ τὰ διδάγματα ὅλων τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Ὀρθοδόξης Ἐκκλησίας».

Και εγώ είμαι πιστός και μάλιστα Αρχιεπίσκοπος της Μίας, Αγίας, Καθολικής και  Αποστολικής Εκκλησίας, και είμαι ενθουσιασμένος, όταν πληροφορούμε, ότι οι σημερινοί επί κεφαλής της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας συναντιούνται και δίνουν ευαγγελικό και χριστιανικό παράδειγμα προς  όλους μας αλλά και προς τους Αρχηγούς των Κρατών.

Αυτές οι επισκέψεις, «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ» για τον κ. Βαλαβανίδη και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ για μένα,  μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν στην Εκκλησία του Χριστού αλλά και στην Πολιτεία κάθε Λαού, όταν τις μιμηθούν τις οι Κυβερνώντες.

Θα φέρνουν όμως πολλά αρνητικά αποτελέσματα, αν οι σημερινοί επί κεφαλής της Εκκλησίας, μόνο συμβουλεύουν του Κυβερνώντες αλλά  δεν τους παραδειγματίζουν.

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αρχιεπίσκοπος π. Νικολάος Πρίντεζης | Καθολική Επισκοπή Σύρου | Επίσημη  Ιστοσελίδα

+Νικόλαος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος, πρώην Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

………………………………………..

Δείτε σχετικά και:

-Νικόλαος Πρίντεζης: «σημερινοί Πατέρες της Εκκλησίας ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.»

-Νικόλαος Πρίντεζης: Ο οικουμενισμός δεν είναι «ανοσιούργημα»,όπως τον χαρακτηρίζετε, αλλά προφητική πρωτοβουλία, εμπνευσμένη από το Άγιο Πνεύμα που καθοδηγεί και τους σημερινούς Πατέρες της Εκκλησίας,και της Καθολικής και της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

-Απάντηση σε δημοσίευμα παπικού «κληρικού»

Τα διαχρονικά εγκλήματα του Παπισμού κατά της ανθρωπότητας είναι αδιαμφισβήτητα!

-Πρώην Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος, Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου και Μυκόνου, κ.Νικόλαος : “σας ζητώ να είστε πιο αυστηροί στην επιλογή των άρθρων ή των επιστολών που δημοσιεύετε…….”

3 σχόλια:

Ανδρέας είπε...

Οι πατέρες της Εκκλησίας κάνουν σαφή διάκριση μεταξύ άφ ενός μέν αποκλίσεων σε θέματα πίστεως και δογμάτων, άφ ετέρου δέ σε θέματα ανθρωπίνης συμπεριφοράς. Ο ιερός Χρυσόστομος μας διδάσκει ότι σε θέματα που αφορούν στό δόγμα και στο περιεχόμενο της πιστεώς μας δεν υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού. Δεν επιτρέπεται να υπακούουμε σε αιρετικές διδασκαλίες έστω κι αν προέρχονται απο χείλη επισκόπων η πνευματικών ποιμένων <>. Όμως άν ο πνευματικός ηγέτης <>.

Τό <>(Χρυσοστόμου, PG.63,232). <> (τού ιδίου). Διότι περί πίστεως ισχύει ή εντολή, <> (Ιωάν. ζ΄ 24).

<<"Πώς ουν Παύλος φησίν, πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών και υπείκετε; Ανωτέρω ειπών ων αναθεωρούντες την έκβασιν της αναστροφής, τότε είπε πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών και υπείκετε τι ουν; φησίν, όταν πονηρός ή και μη πειθώμεθα; Πονηρός πώς λέγεις; Ει μέν πίστεως ένεκεν φεύγε και παραίτησαι: μη μόνον αν άνθρωπος ή, αλλά καν άγγελος εξ ουρανού κατιών. Ει δε βίου ένεκεν, μη περιέργάζου >> (PG. 63, 232)

Ανδρέας είπε...

Τό, Μή κρίνετε ἵνα μή κριθῆτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως» ~ Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Οφείλουμ­ε να κρίνουμε και να εναντιωνόμαστε στους αιρετικούς, μιμούμενοι τους Αγίους μας, είτε οι αιρετικοί είναι ιερωμένοι, είτε λαϊκοί, διαφορετικά δεν θα υπήρχε Ορθοδοξία σήμερα! Θα κυβερνούσαν την Εκκλησία οι Άρειοι και οι Νεστώριοι.. Θέλει Πίστη και θάρρος όμως, για να Ομολογήσεις τον Χριστό, γι’ αυτό λίγοι θα σωθούν!

Άγιος Αυγουστίνος Καντιώτης.

Christof-o14 είπε...

Κύριε Πρίντεζη και δεν μπορώ να σας ονομάσω ως "σεβασμιότατο" διότι δεν ανήκετε στην ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΉ ΕΚΚΛΗΣΊΑ από το 1054 μ.χ. όλα τα άλλα που λέτε είναι ασυστολα οικουμενιστικα ψευδη κοιτάξτε, τους ανθρώπους μπορείτε να τους κοροϊδεύετε με τα ωραία λόγια σας τον Θεό όχι και τα άλλα που χρησιμοποιείτε από την Αγία γραφή δεν έχουν καμία σχέση εδώ για θέματα πίστεως είχε μιλήσει και ο Χριστός μας ότι όλα συγχωρούνται αν υπάρξει πραγματική μετάνοια αλλά η ύβρις κατά του Άγιου πνεύματος είναι ασυγχώρητη και εσείς δυστυχώς οι παπικοί το έχετε κάνει ειδικά με το φιλιοκβε και τόσα άλλα να μην μακρυγορω , και εγώ αμαρτωλός είμαι αλλά σε θέμα πίστεως θα μιλήσω όπως πάλι έχει πει ο κύριος μας Χριστός και ολοί οι άνθρωποι να σιωπήσουν θα μιλήσουν οι πέτρες για αυτό μεταννοειστε και επιστρέψτε στην ορθόδοξη εκκλησία που εισασταν μέχρι το σχισμα, τα άλλα που λέτε είναι κενά λόγια , α ξέχασα και ο ίδιος ο πάπας βλάσφημει κατά του Άγιου πνεύματος με το αλάθητο και το πρωτείο εδώ θέλει να αλλάξει και το πάτερ ημών τη προσευχή που μας έδωσε ο ίδιος ο Χριστός, αυτό και μόνο αν κάνει είναι η μεγαλύτερη ύβρις που έχει κάνει ποτέ και το μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε αφορά σε αμαρτίες γενικά το σώματος και το λόγου και κακών σκέψεων και όχι σε θέμα πίστεως.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com