24 Απρ 2023

Αναφορά στον επερχόμενο διατροφικό εφιάλτη. (Η διατροφική παράνοια που μας σερβίρεται ως «βιώσιμη επανάσταση»)

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 24η Απριλίου 2023.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ

(Η διατροφική παράνοια που μας σερβίρεται ως «βιώσιμη επανάσταση»)

    Το κακό που κυριαρχεί στις τραγικές ημέρες μας, καλύπτει όλες τις πτυχές της ζωής μας. Ο υποβολέας διάβολος πασχίζει να καταστρέψει τον κάθε άνθρωπο, με κάθε μέσον και σε κάθε τομέα της ζωής του, τόσο την ψυχή του, θεριεύοντας τα πάθη, όσο και το σώμα του με την ηδονοθηρία και την ακολασία. 

Όπως διδάσκει η Εκκλησία μας, η αμαρτία είναι μια αφύσικη, μια παρά φύσιν, κατάσταση στον άνθρωπο και ως εκ τούτου έχει ολέθριες επιπτώσεις, τόσο στον ίδιο, όσο και στον κοινωνικό περίγυρό του. Όπως μας βεβαιώνει η καθημερινή πραγματικότητα, ο άνθρωπος που ζει μακριά από τον Θεό, φθείρεται και καταστρέφεται ασύγκριτα περισσότερο σε σχέση με όσους τιθασεύουν τα πάθη τους και ζουν με εγκράτεια, μετανοούντες και αναθέτοντας τη ζωή τους στον χορηγό της όντως ζωής και παντός αγαθού.

    Αυτό που γιγαντώνει το κακό και την αμαρτία ακόμη περισσότερο και την καθιστά εσχατολογικού χαρακτήρα, είναι η αντιστροφή των όρων καλού και κακού. Σήμερα δυστυχώς που κυριαρχεί η ιδεολογία της Νέας Εποχής, το κακό λογίζεται ως καλό και το καλό ως κακό! Ο σημερινός άνθρωπος διαπράττει το κακό και την αμαρτία ως «απελευθέρωση» από τα «δεσμά» του παρελθόντος, που επέβαλαν οι προαιώνιοι ηθικοί κανόνες, η χριστιανική ηθική, αλλά και ο έμφυτος ηθικός νόμος της συνειδήσεώς του. Το ακόμη τραγικότερο και λίαν ανησυχητικό είναι η θεσμοθέτηση της αμαρτίας από διεθνείς οργανισμούς και εθνικά κοινοβούλια, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες για την διάπραξη της αμαρτίας με την προστασία των νόμων. Κάθε αντίσταση, ή και απλή διαμαρτυρία κατά του θεσμοποιημένου κακού θεωρείται «αντικοινωνική πρακτική» και συχνά τιμωρείται από τους νόμους! Κλασικό παράδειγμα ο «αντιρατσιστικός νόμος» στην πατρίδα μας, ο οποίος σε πάμπολλες περιπτώσεις προβλέπει σοβαρές τιμωρίες σε όσους επικαλούνται το νόμο του Ευαγγελίου.

    Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, ήρθε στο φως της δημοσιότητος τους τελευταίους μήνες, το οποίο προμηνύει σοβαρότατους κινδύνους για την σωματική υγεία μας. Πρόκειται για την προβολή ενός πρωτόγνωρου στην ιστορία του πολιτισμένου κόσμου, είδους διατροφής, που αφορά την βρώση εργαστηριακών «πλαστικών κρεάτων», σκωλήκων και εντόμων!

    Η διατροφή του ανθρώπου είναι ένα υπέρτατο δώρο του Θεού προς αυτόν, όπως αποδεικνύεται από πάμπολλες αναφορές στην Αγία Γραφή. Στο βιβλίο της Γενέσεως αναφέρεται ότι «εξανέτειλεν ο Θεός έτι εκ της γης παν ξύλον ωραίον εις όρασιν και καλόν εις βρώσιν … και ενετείλατο Κυριος ο Θεός τω Αδὰμ λέγων· από παντός ξύλου του εν τω παραδείσω βρώσει φαγή…» (Γεν.2,9-16). Ο απόστολος Παύλος μας βεβαιώνει ότι «παν κτίσμα Θεού καλόν και ουδέν απόβλητον μετά ευχαριστίας λαμβανόμενον», (Α΄ Τιμ. 4,4). Το ανθρώπινο σώμα είναι θεόπλαστο και ως εκ τούτου άξιο φροντίδος, φτάνει αυτή να υπόκειται σε φραγμούς, που ο Δημιουργός έθεσε. Όμως οι πρωτόπλαστοι υπερέβησαν αυτούς τους φραγμούς, με την παρότρυνση του Σατανά, τρώγοντας εκ του «καρπού του ξύλου, ό εστίν εν μέσω του παραδείσου» (Γεν.3,3), τον οποίο είχε απαγορεύσει ο Θεός, με συνέπεια τον θάνατο, (Γεν.3,3). Η ανυπακοή τους στο θέλημα του Θεού και η ηδονοθηρική ικανοποίηση υπήρξαν και οι απαρχές της  πτώσεώς των και της απομακρύνσεώς των από το Θεό.

    Στη συνέχεια ο άνθρωπος, αποκομμένος από την κοινωνία με το Θεό, σκοτίσθηκε πνευματικά, βιώνοντας την απουσία Του ως φρίκη και καταστροφή. Μεταξύ των άλλων φρικαλεοτήτων βίωνε και διατροφική διαστροφή, η οποία έφτανε συχνά μέχρι κανιβαλισμού. Σε μιά παρόμια διαστροφή φαίνεται ότι τείνει να επιστρέψει ο σύγχρονος αποστατημένος άνθρωπος, ο οποίος καθοδηγούμενος από σκοτεινά κέντρα της Νέας εποχής, εξωθείται σε ακραίες διατροφικές συνήθειες, με προφάσεις δήθεν το «καλό της ανθρωπότητας», την «επιτακτική αναγκαιότητα» για την αποφυγή της «κλιματικής αλλαγής» και του «φάσματος της πείνας», από τον υπερπληθυσμό της γης.

    Οι ειδήσεις γύρω από αυτό το σοβαρό θέμα είναι συγκλονιστικές και συνάμα πολύ ανησυχητικές. Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα διαβάζουμε: «Η Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε έγκριση για την κυκλοφορία προϊόντων κρέατος πουλερικών, που αναπτύσσονται εξολοκλήρου στο εργαστήριο. Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα από ζωντανά κοτόπουλα προκύπτει μια μάζα κρέατος, ως αποτέλεσμα εργαστηριακής καλλιέργειας. Η εταιρεία ‘Upside Foods’ με έδρα το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας έχει ήδη κάνει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο κρέας κυτταροκαλλιέργειας.  Και αρκεί μια μόνο επίσκεψη στο site για να διαπιστώσει κανείς πως στην λίστα των επενδυτών φιγουράρει το όνομα του νεοταξίτη ‘γκουρού’ Bill Gates. Ο Bill Gates μέσω του ιδρύματος του ‘Bill and Melinda Gates’ χρηματοδοτεί αδρά την εταιρία υποκατάστατων κρέατος, Beyond Meat (BYND.O) με έδρα τις ΗΠΑ, και ουκ ολίγες φορές έχει δηλώσει πως οι πλούσιες χώρες πρέπει να στραφούν εξολοκλήρου στο συνθετικό κρέας για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση και να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου….»[1]

    Σε άλλο δημοσίευμα αποκαλύφτηκε πως εκτός από τα «συνθετικά κρέατα» πλασάρουν και την βρώση εντόμων και σκουληκιών. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενέκρινε τη διάθεση τροφίμων με συστατικό μερικώς απολιπασμένη σκόνη οικιακού γρύλλου (Acheta domesticus), ως ‘νέα τροφή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της επισιτιστικής κρίσης’. Δηλαδή, να μην τρώμε κρέας γιατί βλάπτει το περιβάλλον και να τρώμε βρωμερά έντομα για να παίρνουμε τις πρωτεΐνες που χρειαζόμαστε. Επιπρόσθετα, εγκρίθηκε και η κυκλοφορία τροφίμων με συστατικά κίτρινο αλευροσκουλήκι και μεταναστευτική ακρίδα. Στην αρμόδια Αρχή Ασφάλειας τροφίμων που παρέχει τις εγκρίσεις εκκρεμούν ακόμη 8 αιτήσεις για συμπερίληψη εντόμων ως διατροφικών προϊόντων»[2]. Μάλιστα δημοσιεύτηκε πως ήδη άρχισε η διανομή τροφών με βάση τα έντομα και τα σκουλήκια σε παιδιά! «… πριν μερικούς μήνες, εκπρόσωποι της εταιρείας ‘Prairie Cricket Farms’ έβαλαν μικρά παιδάκια να τρώνε …γρύλους, δίνοντάς όχι μόνο σακουλάκια αλλά και οδηγίες για το πως μπορούν να αλλάξουν τις διατροφικές τους επιλογές φυσικά για το καλό του… περιβάλλοντος και του… δυτικού τρόπου ζωής»[3]!  

    Ο αγωνιστής δημοσιογράφος κ. Ελευθέριος Ανδρώνης, ο οποίος ειρήσθω, μας εκπλήσσει θετικά συχνά με τα εύστοχα δημοσιεύματά του, τον οποίο συγχαίρουμε, δημοσίευσε και σχολίασε την διαφαινόμενη και προωθούμενη παγκόσμια διατροφική  διαστροφή, ως εξής: «Η εξουσιαστική ‘ελίτ’ προωθεί την τροφή του ‘μετα – ανθρώπου’ - Η φυσιολογικές τροφές αντικαθίστανται από εργαστηριακές πατέντες. Όσο οι μάζες των λαών κρατούν την προσοχή τους στραμμένη σε θέματα βιοπορισμού, ή υπνωτίζονται από ανούσια θεάματα, κάποιοι προχωρούν με γοργά βήματα το σχέδιο επαναπροσδιορισμού των διατροφικών μας συνηθειών. Η εργαλειοποίηση της υγείας είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της δυναστικής ‘ελίτ’, άλλα εξίσου αποτελεσματικό όπλο (αν όχι και πιο ισχυρό ακόμα) είναι ο έλεγχος της τροφής, δηλαδή των αγαθών που συνδέονται άμεσα με την επιβίωση κάθε ανθρώπου….».

    Και συνεχίζει: «Όσο επιμηκύνεται η γεωπολιτική αστάθεια σε διεθνές επίπεδο, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς καταστρέφονται οικονομικά – μέρα με τη μέρα – από την εκτίναξη του κόστους ενέργειας, λιπασμάτων και ζωοτροφών. Αυτό αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για τις πολυεθνικές τροφίμων ώστε να επωφεληθούν από την οικονομική εξόντωση των τελευταίων ανεξάρτητων επιχειρήσεων που έχουν απομείνει στον πρωτογενή τομέα. Και όσο μας εγκαταλείπουν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, τόσο κάνουν δυναμικά την εμφάνιση τους στην αγορά οι εταιρείες που παράγουν εργαστηριακά υποκατάστατα, ή απομιμήσεις κρέατος που επιχειρούν να ωθήσουν τον κόσμο σε ένα παντελώς αφύσικο και βιομηχανοποιημένο διατροφικό μονοπάτι»[4].

    Αλλά υπάρχει και μια άλλη διάσταση του προβλήματος: «Η ‘Νέα Εποχή’ απαιτεί και νέα καταναλωτικά ήθη. Σε μια ακόμα βαθύτερη ματιά στο ζήτημα, ο σταδιακός περιορισμός της κατανάλωσης κρέατος είναι μια επιδίωξη της εξουσιαστικής ‘ελίτ’ που ταυτίζεται απόλυτα με το ανιμιστικό πνεύμα της Νέας Εποχής και της Πανθρησκείας, που σκοπεύει να καθυποτάξει όλες τις θρησκείες. Ο Ανιμισμός είναι μια πανάρχαια δοξασία που θεωρεί πως ό, τι μας περιβάλλει διαθέτει πνεύμα και είναι άξιο να θεοποιηθεί. Πρόκειται για μια παγανιστική θεώρηση, που ορίζει πως τα ζώα, τα φυτά, τα ουράνια σώματα, όλα είναι πλάσματα που χρήζουν λατρείας και ‘θεοί’ που εμψυχώνουν τον φυσικό κόσμο και αποτελούν μέρη της ζωτικής ενέργειας της Γαίας, του πλανήτη Γη δηλαδή που λατρεύεται ως υπερ – θεότητα. ….Επιπλέον, η αποκήρυξη της κατανάλωσης κρέατος στοχεύει και σε κάτι ακόμα. Το να εγκαταλείψουν σταδιακά οι λαοί τα διατροφικά τους ήθη, που οπωσδήποτε είναι στενά συνδεδεμένα με την κουλτούρα, την παράδοση και την ιστορία τους. Η αποσύνδεση των λαών από τα παραδοσιακά διαιτολόγια τους είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που επιδιώκει να ομογενοποιηθούν οι λαοί και να ενσωματωθούν ευκολότερα στην παγκόσμια δικτατορία που θα καταλύσει όλα τα σύνορα»[5].  

    Νομίζουμε, ότι τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που παραθέσαμε εξαντλούν το διαφαινόμενο παγκόσμιο σοβαρό πρόβλημα. Θεωρούμε ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία στον σύγχρονο εφιαλτικό κόσμο. Τα πάντα κινούνται βάσει σχεδίου για την διαμόρφωση της εσχατολογικής κοινωνίας, η οποία θα έχει ζωώδη χαρακτήρα. Η «Νέα Εποχή», εμφορούμενη από τα ειδωλολατρικά θρησκεύματα της Ανατολής, (Ινδουισμό, Βουδισμό, κλπ), τα οποία θεωρούν τον άνθρωπο απλά ως «εξάρτημα» του «κοσμικού όλου» και ορίζουν την αξία του όχι μεγαλύτερη από αυτή του φυτικού και ζωικού βασιλείου, τον υποβιβάζει στην κατηγορία των ζώων και αναγάγει τα ζώα στην αξία του ανθρώπου. Γι’ αυτό και ο άνθρωπος της «Νέας Εποχής» πρέπει να συμπεριφέρεται, να ζει και να τρέφεται ως ζώο. 

    Η δική μας ανησυχία είναι ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο πλήρους ποδηγετήσεως της ανθρωπότητας και ο νέος διατροφικός εφιάλτης είναι μια φρικιαστική πτυχή του!  Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες οφείλουμε να μείνουμε εδραίοι στην μόνη σώζουσα Ορθόδοξη Πίστη μας και στον ελληνορθόδοξο τρόπο ζωής, τον μόνο επωφελή για τον άνθρωπο και την κοινωνία μας.

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών



[1]https://www.sportime.gr/bloggers/eleftherios-andronis/nea-taxi-pragmaton-sinthetiko-kreas-ke-alevra-apo-entoma-i-diatrofiki-parania-pou-mas-servirete-os-viosimi-epanastasi/.

[2] https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%

[3]https://www.pronews.gr/kosmos/i-ee-enekrine-os-trofi-tin-vrosi-enos-skoulikiou-to-trofimo-den-enexei-kindyno-asfaleias-gia-tin-anthropini-ygeia/

[4]https://www.sportime.gr/bloggers/eleftherios-andronis/nea-taxi-pragmaton-sinthetiko-kreas-ke-alevra-apo-entoma-i-diatrofiki-parania-pou-mas-servirete-os-viosimi-epanastasi/

[5] Όπου ανωτέρω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com