17 Ιαν 2023

Στον ΨευδοΣκοπίων ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας

Σκοπίων Στέφανος είχε δηλώσει: To “Αχρίδος” είναι για τους ελληνόφωνους, εμείς ονομαζόμαστε Μακεδόνες

- Κατά ταύτα, οι εμμένοντες στο ψεύδος με πείσμα και μανία αμεταμέλητη, με πλήθος δηλώσεων και ενεργειών, Σκοπιανοί «»Κληρικοί»,όπως ο φερόμενος ως «Αρχιεπίσκοπός» τους κ. Στέφανος, δεν μπορούν να είναι Εκκλησία του Χριστού και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγον είναι προδήλως εσφαλμένη η αποδοχή τους αμεταμελήτως σε Εκκλησιαστική Κοινωνία από το Σεπτόν μας Οικουμενικό Πατριαρχείο και βέβαια εγκληματική, αντικανονική, αντιευαγγελική και απαράδεκτη η απόδοσις «Αυτοκεφαλίας» σε αυτό το μόρφωμα από το Πατριαρχείο Σερβίας και η αναγνώρισίς του από το Πατριαρχείο της Ρωσίας.  Όλα βέβαια αυτά τα απαράδεκτα και προκλητικά συμβαίνουν, επειδή οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών δεν αίρονται στο ύψος των περιστάσεων δια την αναγκαιοτάτην Σύγκλησιν Πανορθοδόξου Συνόδου, εδώ και τώρα! (εδώ)

…………………………………………………………………………

Στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας

Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ.κ. Στέφανο συνάντησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, ενώ την πρωία της προηγούμενης, ο Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας, συλλειτούργησε μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αντανίας κ. Παρθενίου, στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπιγκόρσκι, όπου ο Άγιος Αντανίας είναι Ηγούμενος. Όταν αφίχθη, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, του εγένετο υποδοχή όπως ορίζει το Αγιορείτικο τυπικό. Ο Σεβασμιώτατος, ΟΜΙΛΗΣΕ ΩΣ ΕΞΗΣ:

«Λίαν αγαπητέ και πεφιλιμένε αδελφέ, αρχιερέα Αντανίας, κ. Παρθένιε,Θεωρώ μεγάλη ευλογία την πρόσκλησή Σας εδώ στο μοναστήρι, την εν Χριστώ κοινωνία με το σεβάσμιο πρόσωπό Σας και με την αδελφότητά Σας, αλλά και με τον λαό του Θεού, ο οποίος ευρίσκετε προσκυνητής στην Ιερά αυτή Μονή.

Ο αγώνας ο πνευματικός που καταβάλετε είναι ύψιστος και αναπαύει τον Παράκλητο, και το μυστήριο του Τριαδικού Θεού. Είναι μεγάλη ευλογία ότι εδώ στο κράτος της Βόρειας Μακεδονίας υπάρχει πλέον η κανονική Εκκλησία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος τις ευχές, τις ευλογίες και την αγάπη του οποίου μεταφέρω προς τον αγαπητό Ποιμενάρχη Σας Μητροπολίτη Δέβρων και Κιτσέβου κ. Τιμόθεο, προς εσάς προσωπικά άγιε Ηγούμενε, προς την μοναστική αδελφότητά σας, και προς παρευρισκόμενους προσκυνητές, ο οποίος συλλειτούργησε μετά του Μακαριοτάτου κ. Στεφάνου και έλαβε την ονομασία Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος. Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, ένα από τα πολυτιμότερα πνευματικά κι πολιτιστικά πετράδια της μίτρας του, αυτό της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος το προσέφερε στην Εκκλησία του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έκανε χρήση του εκκλήτου ως κανονικού του δικαιώματος, κι έτσι ευρίσκεται σε κοινωνία με τις ορθόδοξες Εκκλησίες, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος και η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.Λαμπρή και εξαίρετη είναι η ιστορία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. Ας αναφέρουμε μόνο τους Αγίους Κλήμη και Ναούμ. Υπήρξαν μαθητές των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, που η Κωνσταντινούπολη έστειλε για να εκχριστιανίσουν τον σλαβικό κόσμο. Ο Άγιος Θεοφύλακτος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος έχει γράψει τον Βίο των Αγίων Κλήμη και Ναούμ, που ενταφιαστήκαν στην Αχρίδα.

Εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί, από το 330 μ.Χ., όταν ο αυτοκράτορας Μεγάλος Κωνσταντίνος, ίδρυσε την Κωνσταντινούπολη, συνεχίζουμε και μετέχουμε στην αγιοπνευματική παρακαταθήκη και παράδοση, μέσα από την ευχαριστιακή ενότητα και κανονική τάξη, την οποία δημιούργησε και διαφυλάττει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως κέντρο του ορθοδόξου κόσμου, εν μέσω προσευχητικών θυσιών. Και προσδοκούμε το «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη» να επικρατήσει και στην δοκιμαζομένη ουκρανική γη.

Ερχόμενος από τα Σκόπια πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας στην Ιερά Μονή σας, στο Μπίγκορσκι, συνάντησα στο δρόμο πολλά τζαμιά. Στον 21ο αιώνα καλούμεθα να ζήσουμε οι άνθρωποι με αγάπη, καταλλαγή, ειρήνη, και αλληλοσεβασμό σε σχέση με την πολιτιστική ταυτότητα και συνείδηση του άλλου. Αναρωτιέμαι όμως: τα τζαμά τα οποία συνάντησα, αλλά και οι μουσουλμάνοι στα Βαλκάνια, δεν αποτελούν την συνέχεια της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται στην Κωνσταντινούπολη, όταν μετά τα δάκρυα, την οδύνη και την συντριβή της Άλωσης του 1453, εκεί εγκαθίσταται Σουλτάνος μουσουλμάνος; Ας αναζητήσουμε την ειρήνη και την αγάπη, αντί οδύνης και δακρύων, για να βρούμε τον κοινό μας βηματισμό μέσα απο τη συνύπαρξη και την καταλλαγή, εν τω πλαισίω της διαφύλαξης και του σεβασμού, της πολιτιστικής ταυτότητας και της θρησκευτικής συνείδησης του καθενός μας. Ας αναλογιστούμε και τους Εβραίους, που ζούσαν μέσα στον χώρο αυτό, οι οποίοι μετά την ίδρυση του Ισραηλιτικού κράτους εγκατασταθήκαν στο Ισραήλ. Αδελφέ Άγιε Αντανίας κ. Παρθένιε, αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο Άγιον Όρος στο οποίο ζούσατε για αρκετό χρόνο πλησίον του μακαριστού Καθηγουμένου της Ι. Μ. Γρηγορίου, αειμνήστου πατρός Γεωργίου. Η ορθόδοξη παράδοση είναι κοινή για όλους μας, ανεξαρτήτως της πατρίδας μας ή του κράτους μέσα στο οποίο ζούμε.

Καλούμεθα αυτή την εν Χριστώ πίστη μας να τη διαφυλάξουμε και να την συνεχίσουμε, όπως χάριτι Θεού το πράττετε υποδειγματικά, άγιε αδελφέ. Με αυτές τις σκέψεις εκφράζω και πάλι την καρδιακή μου χαρά, για την σημερινή μου επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου και μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχές, ευλογίες, προσευχές, αλλά και την αγάπη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη μας κ. κ. Βαρθολομαίου στον Αρχιεπίσκοπο Αχριδος κ. Στέφανο.»

Κατά την εκεί παραμονή του, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωριου κ. Ανδρέας μετέβη στην Οχρίδα και επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δεβρών και Κιτσέβου κ. Τιμόθεο, στην δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου. Επισκέφθηκε επίσης, τις γυναικείες Ι. Κοινοβιακές Μονές του Αγίου Γεωργίου στη Ραίτσιστα και του Ευαγγελισμού στην Πρέτσιστα, ενώ στη συνέχεια παρακουλούθησε μετά του Αγίου Αντανίας κ. Παρθενίου, εκδήλωση με παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια, κάποια από τα οποία μετέφρασαν οι ελληνομαθείς Ιερομόναχοι της Ι.Μονής Μπιγκόρσκι, π. Ανατόλιος και π. Κύριλλος

Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου   imakb.gr

……………………………………………………

Δείτε σχετικά και

-Μαγαρισμῶν καί σκανδαλισμῶν συνέχεια: σχισματικός ψευτομακεδόνας «ἐπίσκοπος» στή Θράκη!

-Πειραιώς Σεραφείμ: «Γιατί δεν δέχθηκα σε κοινωνία Σκοπιανούς “Κληρικούς”»

-Ἔκδοσις Τόμου εἰς «Ἐκκλησίαν» μέ ἀνύπαρκτον ὄνομα!

Επιβλαβής Τόμος για την Αυτοκεφαλία

-Ο Διδυμοτείχου, μετά τον ΨευδοΚιέβου στον ΨευδοΣκοπίων!!

-Ι. Μητρόπολη Κονίτσης : Ένα δεύτερο σχίσμα αποτελεί «πολυτέλεια» ανεπίτρεπτη για την Εκκλησία

-Το Πατριαρχείο Μόσχας αναγνώρισε ως αυτοκέφαλη αδελφή Εκκλησία την ΨΕΥΤΟΜακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Ιερά Αρχιεπισκοπή Αχρίδας

-Ὁ λόγος ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ ὑπάρξει μιὰ ʺΜακεδονικὴ Ἐκκλησίαʺ.

-Δεν φαντάζεστε ποιοι κρύβονται πίσω από το δήθεν "Κέντρο "Μακεδονικής" Γλώσσας στην Ελλάδα"…

-Για λόγους «ευαισθησίας», ο κλεφτοσκοπιανός προκαθήμενος μας επιτρέπει να αποκαλούμε τη Νατοϊκή ψευδοεκκλησία του «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος», αυτοί όμως δηλώνει θα την αποκαλούν με το όνομά μας, δηλαδή «Μακεδονική»!!

-Σκοπίων Στέφανος: To “Αχρίδος” είναι για τους ελληνόφωνους, εμείς ονομαζόμαστε Μακεδόνες

-Ο Σκοπίων Στέφανος για το όνομα και την Αυτοκεφαλία

-«Η «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΘΝΟΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»

-Έγινε η πρώτη «Θεία Λειτουργία» με κλεφτοσκοπιανούς στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

-Οι Βούλγαροι στριμώχνουν τους Σκοπιανούς, μα η Ελλάς στις Πρέσπες “αναπαύεται”

-Δεν ετίμησαν τις υπογραφές τους οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας

-Γράμμα προς τον Μπάτσκας από τη φυλακή

-Σόφια και Σκόπια: Ένα βέτο με ιστορικό παρελθόν

-Ὁ «Σκοπίων» δὲν ἀποκαλεῖ τοὺς Ἕλληνας Μητροπολίτας ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ!

-Όχι άλλα ψέματα στον λαό για τη Μακεδονία

-Τὸ Πατριαρχεῖον Σερβίας ἢ τὸ Φανάρι τοὺς ὠνόμασε «Μακεδόνες»;

-«Εκκλησία των Σκοπίων» και ουδέν έτερον!

-Απαντήσεις σε σχόλια

-Εκκλησιαστική εκτέλεση Αρχιεπισκόπου

-Πόσους τόμους θὰ λάβη προκειμένου νὰ κατοχυρώση τὸ «Μακεδονικὴ Ἐκκλησία»;

-Ἡ ἑλληνικὴ Ἀχρίς ἡ πλέον σημαντικὴ πόλις τῆς Μακεδονίας μετὰ τὴν Θεσσαλονίκην

-Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για το ζήτημα της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

-Ποῖος διοικεῖ τὴν Ἐκκλησίαν τῆς Ἑλλάδος;

-Πατριάρχης Σερβίας: 3 συλλείτουργο με τον Αρχιεπίσκοπο Οχρίδος

-Ὁ νεοεσφιγμενίτης δικαιώνει τὸ «Μακεδονικὸν» ψευδοαφήγημα;

-Βοοῦν ἐκ τῶν τάφων Ἁγιορεῖται κατὰ τοῦ παραδιδόντος τὴν Ἀχρίδα εἰς Σκοπιανούς!

-Τα περί συναινέσεως από το Πατριαρχείο Σερβίας δεν είναι ‘’πανσλαβισμός’’

-Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος: «Τα Αυτοκέφαλα είναι μετέωρα»

-Νέα σοβαρή κρίση στην Ορθοδοξία

-Η Εκκλησία της Σερβίας αναγνώρισε «Αυτοκέφαλη Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία».

-Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας – Αρχιεπισκόπου Στεφάνου στα Σκόπια

-Η απάτη του αιώνος : «ΑΧΡΙΔΟΣ» Ο «ΣΚΟΠΙΩΝ»!

-Διπλωματικὴ ἡ ἀπόφασις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Σερβίας διὰ τοὺς σχισματικοὺς τῶν Σκοπίων

-π. Θεόδωρος Ζήσης: Ουσιαστικά επαναλαμβάνεται από πλευράς εκκλησιαστικής, η συμφωνία των Πρεσπών.

-Συλλείτουργο αποκατάστασης της ενότητας στο Βελιγράδι

-Αυτοκεφαλία ζητά ο Πρόεδρος των Σκοπίων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

-Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας – Βούτσιτς με επίκεντρο Σκόπια και Ουκρανία

-Ρουά ματ έκαναν στους Μητροπολίτες της Ελλάδος ο πατρ. Βαρθολομαίος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

-Ο Πατριάρχης Σερβίας θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος στις 19 Μαΐου

-Το Πατριαρχείο Σερβίας για το ζήτημα της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

-Τό Φανάρι ἦλθεν εἰς κοινωνίαν μέ τούς ἀκοινωνήτους τῶν Σκοπίων! Δέν ἠρωτήθησαν οὔτε οἱ Προκαθήμενοι!

-«Φανάρι και….ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο»

-Άραγε έχουμε μία νέα «εκκλησιαστική» συμφωνία των Πρεσπών; Οφείλει ο λαός μας, να γνωρίζει την αλήθεια! Μην του την κρύβεται άλλο!

-Έντονες αντιδράσεις από τα Σερβικά ΜΜΕ για την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

--Ποιοι αποφάσισαν να δεχθούν σε εκκλησιαστική κοινωνία τη σχισματική Αρχιεπισκοπή Σκοπίων

-Μόλις το Πάσχα ο Σκοπιανός Αρχιεπίσκοπος στο μήνυμά του προχώρησε σε ανθελληνική προπαγάνδα, μιλώντας για τα δίκαια των «Μακεδόνων»!

-Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δέχθηκε σε εκκλησιαστική κοινωνία την σχισματική Αρχιεπισκοπή Σκοπίων

-Τὸ ἐπίσημον περιοδικὸν τῆς Ἐκκλησίας ὑπὲρ τῆς Αὐτοκεφαλίας τῶν Σκοπίων;

-Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει αποφασίσει να δώσει άμεσα Αυτοκεφαλία στην σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων ακολουθώντας την διαιρετική για την Ορθοδοξία πρακτική που εφάρμοσε στην Ουκρανία.

-Γιατί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θέλει να παρουσιάζεται ως αναξιόπιστος εκκλησιαστικός ηγέτης; Τι έλεγε το 2016 για τον Αρχιεπ. Αχρίδος;

-Πάει γιά ἀναγνὠρισι κι᾿ἄλλης Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας ὁ Βαρθολομαῖος ;

-Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε Επίσκοπο της λεγόμενης ''Μακεδονικής Εκκλησίας''

-Δημήτριος Τσελεγγίδης: Γιατί ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνωρίζει ένα μόρφωμα το οποίο ο ίδιος είχε καταδικάσει;

-Δεμένα τα χέρια του Ιερώνυμου μπροστά στην «ανεξάρτητη Μακεδονική Εκκλησία»

-Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «την στιγμήν αυτήν δεν τίθεται θέμα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας των Σκοπίων….». Νέα πρόσκληση στην Εκκλησία της Σερβίας

-Ο Ζάεφ ζητάει αυτοκεφαλία για την σχισματική Σκοπιανή Εκκλησία

-Βολοκολάμσκ: Η Ρωσική Εκκλησία γνωρίζει καλώς ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συνεχίσει τη διαδικασία αναγνώρισης της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπής Αχρίδος MOC-OA»

-Σκοπιανός Μητροπολίτης Αγαθάγγελος: "Αυτοκεφαλία στην "Μακεδονική Εκκλησία" και ένωση των Μακεδόνων για την εθνική τους ταυτότητα"

-Δράμας Παύλος: «Σύνοδος Ιεραρχίας στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας Θεσσαλονίκη και να συζητηθεί εκτάκτως και προ ημερησίας διατάξεως το Αυτοκέφαλο των Σκοπίων»

-ΥΠΕΞ Σερβίας Ντάτσιτς: Ο Πατριάρχης να απορρίψει την Αυτοκεφαλία της πΓΔΜ όπως έχει αρνηθεί και για Μαυροβούνιο

-Ο Σκοπιανός Πρόεδρος ζητά ''Αυτοκεφαλία'' από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com