20 Ιουλ 2022

Έγινε η πρώτη «Θεία Λειτουργία» με κλεφτοσκοπιανούς στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

σ.σ. Η Εκκλησία και η Πατρίδα δέχονται την χειρότερη επίθεση. Αυτό το είδος που σε θέλει να σκύβεις το κεφάλι μέσα στην Ορθόδοξη Πατρίδα σου και να δηλώνεις ότι πιστεύεις σε έναν άλλον θεό από αυτόν που πίστευες, και ότι μιλάς μία άλλη γλώσσα από αυτήν που μίλαγες.

Στο δημοσίευμα του Ναού της Θεσσαλονίκης που ακολουθεί (Ορθόδοξοι Έλληνες το έγραψαν;), ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα, θα μάθουμε για τα «ελληνικά» και για τα «μακεδονικά, τα οποία τα έγραψαν «σλαβομακεδονικά» για να το ψιλομαζέψουν, και θα πιούμε το μεθυστικό κρασί της «ιερής» λήθης και της αποβλάκωσης, προσμένοντας «ένα φωτεινό και καρποφόρο μέλλον μεταξύ των δυο λαών», τουτέστιν, των Ελλήνων που παρέδωσαν την ταυτότητά τους και την μισή τους ιστορία, και των γυφτοσκοπιανών που δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Η διοικούσα εκκλησία θέτοντας τον εαυτόν της στην υπηρεσία της προδοτικής συμφωνίας Κοτζιά-Δημητρώφ, και έχοντας μετατραπεί σε προπαγανδιστικό φερέφωνο και βραχίονα της πολιτικής προκαλεί αηδία και οργή. Οι δεσποτάδες που επιτρέπουν συνεχώς να κακοποιούνται τα Μυστήρια της Εκκλησίας για να «κανονικοποιούνται» οι μπάσταρδες συμφωνίες των πολιτικών θα πληρώσουν.

…………………………………………………..

Και πάλι να υπενθυμίσω ότι ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ βλέπετε φράσεις όπως «Βόρεια Μακεδονία» καθότι υπάρχουν μέσα στο κείμενο που αναδημοσιεύεται εδώ.

…………………………………………………..

Ιστορική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό μας – Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Η πρώτη εν Ελλάδι Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, τελέστηκε στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Μετά από την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (9 Μαΐου 2022), περί αποδοχής σε ευχαριστιακή κοινωνία της Εκκλησίας της Βόρειας Μακεδονίας, υπό το όνομα «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος», και την επισφράγηση της Πατριαρχικής και Συνοδικής αυτής Πράξης, με το ιστορικό συλλείτουργο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόππου Αχρίδος κ. Στεφάνου, στο Φανάρι, κατά την εορτή της Πεντηκοστής (12 Ιουνίου 2022), τελέστηκε η πρώτη εν Ελλάδι Θεία Λειτουργία, Επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, τελέστηκε στον Ιερό Ναό μας, Αρχιερατική Χοροστασία και Θεία Λειτουργία, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αντανίας και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μπίγκορσκι, της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, κ. Παρθενίου.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν κληρικοί εκ της υπό αυτού μοναστικής αδελφότητας, καθώς και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού μας, Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Ματσάς.

Η Ακολουθία του Όρθρου, η Θεία Λειτουργία κα οι ψαλμωδίες αποδόθηκαν, εναλλάξ, και στις δύο γλώσσες, Ελληνικά και σλαβομακεδονικά, ενώ τόσο ο επίσκοπος Αντανίας, κ. Παρθένιος, όσο οι κληρικοί της συνοδείας του, γνώστες της ελληνικής γλώσσας, μετείχαν και στα Ελληνικά. Αυτό μάλιστα το έπραξαν, όχι μόνο προς χάριν της φιλοξενίας, αλλά και επειδή οι ίδιοι στην Ιερά Μονή τους, ψάλλουν και στην ελληνική γλώσσα, καθότι οι περισσότεροι αδελφοί της Μονής, σπούδασαν στη Θεσσαλονίκη.

Το κλίμα της συνάξεως ήταν ιδιαίτερα συγκινησιακό, αλλά και πανηγυρικά χαρμόσυνο, καθώς η Θεσσαλονίκη, και ειδικά η Ιερά Μητρόπολη αυτής, ως σπουδαίο πνευματικό ορμητήριο, αποτελεί και επίσημα ποτήριο αγάπης, αλλά και προσμονή για ένα φωτεινό και πιο καρποφόρο μέλλον μεταξύ των δύο λαών.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε υπό την σεπτή άδεια και ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ.κ, Ανθίμου, κατόπιν σχετικού ευγενούς αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αχρίδος, κ. Στεφάνου, ανταποκρινόμενο στην προσωπική εκπλήρωση προσωπικού τάματος του Επισκόπου Παρθενίου, προς την Παναγία Γοργιοϋπήκοο, όπου ιστορική και θαυματουργή Ιερά Εικόνα Της, φυλάσσεται στον Ιερό Ναό μας.

Facebook [Ιερός Ναός Παναγούδας Γοργοϋπήκοος]

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΟ;ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;

Λυκούργος Νάνης είπε...

Για μια ακόμη φορά, αναπηδά αυθόρμητο το ερώτημα από την πλευρά του προδοθέντος ποιμνίου : τι έπραξαν οι διαποιμαίνοντες τις εν Μακεδονία μητροπόλεις με αφορμή την υπό του Φαναρίου εκκλησιαστική αναγνώριση της σχισματικής κοινότητας των Σκοπιανών και τη συνακόλουθη χορήγηση Αυτοκεφαλίας από την πλευρά του Σερβικού Πατριαρχείου;
Επειδή δεν είμαστε όλοι λωτοφάγοι παραθέτω απόσπασμα από τη μνημειώδη τους παρέμβαση με την οποία αντιτάσσονταν στην εν λόγω Αυτοκεφαλία : " Μία ἐπικύρωση τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν ἀπὸ τὴν Βουλὴ τῶν Ἑλλήνων, ὅπως καὶ ἡ ἀναγνώριση Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Μακεδονίας, ὄχι μόνον δὲν θὰ ἀποτελέσουν τὴν βάση γιὰ τὴν εἰρηνικὴ συμβίωση καὶ συμπόρευση τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ καὶ τοῦ λαοῦ τῆς γειτονικῆς χώρας, ἀλλὰ μόνιμη ἑστία καλλιέργειας ἀλυτρωτισμοῦ καὶ ἐχθρότητος».

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com