17 Δεκ 2021

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε Επίσκοπο της λεγόμενης ''Μακεδονικής Εκκλησίας''

Τον Επίσκοπο Αντανίας και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μπιγκόρσκι κ. Παρθένιο, υποδέχθηκε στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Επίσκοπος της λεγόμενης σχισματικής “Μακεδονικής Εκκλησίας”  έφτασε στην Πόλη, συνοδευόμενος από μοναχούς και μοναχές τεσσάρων Ιερών Μονών.

Η υποδοχή του Επισκόπου Παρθενίου πραγματοποιήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία και του Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Να αναφερθεί ότι είναι πρώτη φορά που Επίσκοπος της λεγόμενης σχισματικής “Μακεδονικής Εκκλησίας” συνοδευόμενος από Αδελφότητες, γίνεται δεκτός επίσημα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αναφέρουν ότι η επίσκεψη αλλά και η υποδοχή αυτή, είναι ένα μεγάλο βήμα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για επίλυση του εκκλησιαστικού ζητήματος στην περιοχή, καθώς και αναγνώριση της εν λόγω σχισματικής Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Επισκόπου Παρθενίου, έρχεται λίγες ημέρες από την τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα όπου παρέστη σε Εσπερινό και Θεία Λειτουργία, ενώ παραβρέθηκε στο φεστιβάλ βυζαντινής μουσικής στην Μητρόπολη Αθηνών.

bigorski ath fanari 6

bigorski ath fanari 7

bigorski ath fanari 7

bigorski ath fanari 7

bigorski ath fanari 1

bigorski ath fanari 1

bigorski ath fanari 1

bigorski ath fanari 1

bigorski ath fanari 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη, romfea.gr

Δείτε σχετικά και:

-Δημήτριος Τσελεγγίδης: Γιατί ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνωρίζει ένα μόρφωμα το οποίο ο ίδιος είχε καταδικάσει;

-Δεμένα τα χέρια του Ιερώνυμου μπροστά στην «ανεξάρτητη Μακεδονική Εκκλησία»

-Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «την στιγμήν αυτήν δεν τίθεται θέμα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας των Σκοπίων….». Νέα πρόσκληση στην Εκκλησία της Σερβίας

-Ο Ζάεφ ζητάει αυτοκεφαλία για την σχισματική Σκοπιανή Εκκλησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com