20 Αυγ 2020

Η Ευρώπη εγκαταλείπει τον Χριστιανισμό και στρέφεται στον Παγανισμό

 

Σχόλιο: Πρέπει να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα μελετώντας τις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες αρνήθηκαν την παράδοση και την Πίστη τους και οδηγούνται ταχέως στον Παγανισμό. Εγκαταλείπουν το πρόσωπον του Ιησού Χριστού και μετακινούνται στο Ισλάμ, σε ανατολικές θρησκείες και κυρίως στην αθεΐα.

Η εγκατάλειψη της χριστιανικής πίστης οφείλεται στην υιοθέτηση των ιδεών της Αριστεράς και της παρελκόμενης αθεΐας, από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, για πολλές δεκαετίες. Τα λεγόμενα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες υπερισχύουν των θρησκευτικών ελευθεριών και ιδιαίτερα η υιοθέτηση της εωσφορικής ατζέντας των ομοφυλοφίλων αποτελούν βασικές αιτίες της υποχώρησης της χριστιανικής Πίστεως.

Όταν απομακρύνεται ο Χριστός από μία κοινωνία το κενό καλύπτεται άμεσα από την ανηθικότητα και τις εωσφορικές επιλογές. Ούτε και στην πνευματική σφαίρα νοούνται κενά.

Το άρθρο που ακολουθεί αναφέρεται στην στροφή υπέρ του Παγανισμού στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Μεγάλη Βρετανία. Η αθεΐα καλπάζει. Σε λεωφορεία εγγράφονται συνθήματα που προτρέπουν τους Βρετανούς να εγκαταλείψουν την Πίστη τους στον Θεό. Ακόμη χειρότερα, υιοθετείται στην εκπαίδευση η ατζέντα των ομοφυλοφίλων που θα ολοκληρώσει την ηθική καταστροφή, στην Βρετανική κοινωνία καθώς και ότι απέμεινε από την Πίστη στον Χριστό.

Το σπίτι του ευρωπαίου γείτονα έπιασε φωτιά. Πρέπει να βρούμε τρόπους ιδιαίτερα στον χώρο της Παιδείας να προστατέψουμε τον τόπο μας και την Πατρίδα μας από την επέλαση της ανηθικότητας και της αθεΐας. Και αυτό θα γίνει μόνο εν Χριστώ.

Η Ελεύθερη Εκκλησία των Μαρτύρων, τώρα μπαρ Frankenstein

ΛΟΝΔΙΝΟ και ΔΟΥΒΛΙΝΟ - Η Ελεύθερη Εκκλησία των Μαρτύρων στο Εδιμβούργο αποτελεί μέρος της πλούσιας ιστορίας του Χριστιανισμού στη Σκωτία. Σήμερα είναι μπαρ με το όνομα  "Frankenstein", ένα μπαρ που περιγράφει τον εαυτό του ως χώρο φιλικό για οικογένειες, αλλά και ένα μέρος για πάρτι, χορεύτριες ερωτικών χορών πάνω σε τραπέζια και υπόκοσμο.

Η Εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Μπρίστολ της Αγγλίας είναι πλέον εκπαιδευτήριο για καλλιτέχνες τσίρκου.

Και στη Llanera της Ισπανίας, η Εκκλησία της Santa Barbara είναι τώρα "Kaos Temple"(Ο ναός του Χάους), ένα πάρκο σκέιτμπορντ.

Αλλά προτού θυμώσετε με τους νέους ιδιοκτήτες, πρέπει να κατανοήσετε ότι η Ευρώπη σήμερα έχει πολλά κενά εκκλησιαστικά κτίρια που δεν ξέρει τι να τα κάνει, γιατί η Ευρώπη, γενικά, δεν είναι πλέον χριστιανική.

Θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτές οι εκκλησίες είναι τα απομεινάρια ενός "χαμένου πολιτισμού", του Χριστιανικού πολιτισμού. Ήταν κάποτε στην καρδιά της ζωής και του πολιτισμού της Ευρώπης. Αυτές οι μέρες έχουν τελειώσει.

Η πίστη στον Χριστιανικό Θεό έχει σημειώσει καθοδική πορεία.

"Στη Βρετανία, περίπου εβδομήντα ή εβδομήντα πέντε τοις εκατό των Βρετανών κάτω των 30 ετών υποστηρίζουν ότι δεν έχουν θρησκεία", λέει ο θεολόγος Stephen Bullivant, συγγραφέας του βιβλίου  "Mass Exodus".

Και ο Bullivant έχει ακόμη χειρότερα νέα: "H απομάκρυνση της Ευρώπης από τον Χριστιανισμό επιταχύνεται." 

"Οι άνθρωποι με ρωτούν συχνά, ιδιαίτερα της καθολικής εκκλησίας,"Τι μπορούμε να κάνουμε για να τους φέρουμε όλους πίσω; "Ο Bullivant απαντά : "Μεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντα λέω. Επενδύστε στην τεχνολογία μηχανών του χρόνου."

Ένας Χριστιανός στην "Παγανιστική" Βρετανία

Ο Δρ Harvey Kwiyani, καθηγητής Αφρικανικής Χριστιανοσύνης και Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Liverpool Hope, κατάγεται από το χριστιανικό έθνος των Μαλάουι. Λέει ότι η μετάβαση σε αυτό που αποκαλεί "παγανιστική κουλτούρα" της Βρετανίας ήταν σοκ.

"Μεγαλώνοντας στο Μαλάουι, ο χριστιανισμός εκεί αυξάνεται με εκρηκτικές διαστάσεις. Η μέση ηλικία ενός Αφρικανικού χριστιανού είναι 19 ετών". Ακόμη ανέφερε: "Ερχόμενοι στην Ευρώπη, βρίσκουμε μετα-χριστιανούς. Αυτοί έχουν απομακρυνθεί από τον Χριστιανισμό. Διδάσκω μαθητές που μου λένε : Είμαι τέταρτης γενιάς ειδωλολάτρης στην οικογένειά μου."

Ο Kwiyani πρόσθεσε, ως ειδικός στον τομέα αυτό, "Τα δεδομένα είναι σαφή: ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη πεθαίνει."

«Χριστιανικά» έθνη που διώκουν τους Χριστιανούς

Ο Θεός εξακολουθεί να κινείται στην Ευρώπη, αλλά ο ευρύτερος πολιτισμός έχει χαθεί, και ενώ ορισμένες κυβερνήσεις ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι επίσημα Χριστιανικές, τώρα διώκουν ανοιχτά τους Χριστιανούς.

Η δικηγόρος Andrea Williams του Christian Concern στο Λονδίνο αναφέρει: "Νομίζω ότι αυτό που είναι δύσκολο να αντιληφθούν οι άνθρωποι στην Αμερική είναι ότι ο λαός της Μεγάλης Βρετανίας πραγματικά δεν έχει ιδέα για το τι είναι ο Χριστιανισμός."

Η Williams ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου της υπερασπιζόμενη πελάτες, όπως ο χριστιανός γιατρός  David Mackereth , ο οποίος απολύθηκε, επειδή αρνήθηκε να αποκαλέσει έναν γενειοφόρο τρανσέξουαλ, γυναίκα, λόγω των χριστιανικών του πεποιθήσεων.

Ο Mackereth είπε ότι: "Μου επέβαλλαν να πω πράγματα που δεν μπορούσα να πω. Όταν μου λένε να αποκαλέσω έναν άνδρα, γυναίκα ή να αποκαλέσω μια γυναίκα άνδρα, πιέζουν τη συνείδησή μου με έναν τρόπο που δεν μπορώ να το ανεχθώ, γιατί δεν θα μπορούσα να υπηρετήσω τον Κύριο και Σωτήρα μου Ιησού Χριστό, συμπεριφερόμενος  έτσι."

Είναι η ίδια ιστορία για τους χριστιανούς σε όλη την Ευρώπη. Στη Φινλανδία, ένα χριστιανικό μέλος του κοινοβουλίου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης επειδή, απλώς, δημοσιεύει εδάφια της Βίβλου που καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία.

Η Ευρώπη επιστρέφει στις ειδωλολατρικές ρίζες της,
 αλλά υπάρχει ελπίδα

Ο Bullivant λέει ότι πιθανότατα θα επιδεινωθεί η κατάσταση για τους Χριστιανούς, καθώς η Ευρώπη επιστρέφει στις ειδωλολατρικές ρίζες της. "Το τέλος αυτού του δρόμου, πολιτισμικά, νομίζω ότι είναι ογδόντα  με ενενήντα τοις εκατό άθρησκο".

Ο Kwiyani ανέφερε, ότι η Ευρώπη "όχι μόνο εγκατέλειψε τον Χριστιανισμό, αλλά εγκατέλειψε και τη θρησκεία. Η προσπάθεια να πείσεις τους Ευρωπαίους, ότι έχουν ανάγκη την θρησκεία, είναι μια πρόκληση".

Η Ουίλιαμς πιστεύει ότι "μόνο μια ριζοσπαστική αναζωπύρωση μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, αλλά αν δεν γίνει σύντομα, θα γίνει αυτό ακόμα πιο δύσκολο".

Υπάρχει ελπίδα για την Ευρώπη, και θα μπορούσε να είναι κάτι που οι ηγέτες των ιεραποστολών αποκαλούν, "Η ευλογημένη αντίδραση". [1]

Ήταν η προσευχή πρώιμων ιεραποστόλων όπως ο William Carey και ο David Livingstone ότι μια μέρα, το ευαγγέλιο θα επέστρεφε από τα πεδία αποστολής της Αφρικής και της Ασίας για να ευαγγελίσει ξανά την Ευρώπη. 

Υπάρχουν σημεία ότι "Η ευλογημένη αντίδραση" έχει ήδη ξεκινήσει.

ΠΗΓΗ : cbnnews, dakedepeiraia

[1] "Blessed Reflex"

Δείτε και – Αγάλματα με θέμα το «Χρονικό της Νάρνια» θα κοσμήσουν Αγγλικανική “εκκλησία” στο Γιορκσάιρ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω δει πρώην αγγλικανικό ναό να λειτουργεί ως τέμενος των Σιχ... και πάνε πολλά χρόνια, πάνω από 15, προφανώς η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη πλέον.

Από την άλλη, πάντα υπάρχει και έν καλόν, αμιγές του οποίου ουδέν κακόν! Και οι περισσότερες ορθόδοξες κοινότητες της Βρετανίας τελούν τις ακολουθίες σε πρώην αγγλικανικούς ναούς που εγκαταλείφθηκαν και πουλήθηκαν σε τιμή ευκαιρίας λόγω ελλείψεως ποιμνίου.

Ανώνυμος είπε...

Εξάλλου, τι "είδους" χριστιανισμό είχε η Ευρώπη εδώ και αιώνες, για να τον εγκαταλείψει, αφού ήδη, από τον ένατο αιώνα κατάντησε χριστιανισμός "μασκοφόρος" και ουδέποτε πραγματικός. Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε,συνταυτίστηκε με το πρόσωπο του πάπα και κατάντησε σύστημα ανθρώπινο, εξ ου και παπισμός. Στη συνέχεια κόλλησε και την αρρώστια του προτεσταντισμού. Έτσι έχουμε από τη μια, την κόρη (παπισμός), φυλακισμένη πνευματικά, με τον στενό κορσέ, που την σφίγγει, και της κόβει την ανάσα και δεν ξέρει πώς να ελευθερωθεί. Από την άλλη, την γυναίκα πόρνη(προτεσταντισμός), που ξεπούλησε ό,τι ιερό μπορεί να είχε και "εκδίδεται" με τόση "ελευθερία", ώστε έχει χάσει το μέτρο ακόμη και αυτής της κατά φύση ζωής. Αν ρωτάμε δε για την Ορθοδοξία, είναι η αγνή παρθένος κόρη, που ζει την εν Χριστώ πραγματική ελευθερία, που της χάρισε και ακόμη συνεχίζει να της χαρίζει. Εκείνος ξέρει γιατί; Σε εμάς μένει να το συνειδητοποιήσουμε και να επιστρέψουμε, διότι, μας λείπει η αληθής και εν Χριστώ Μετάνοια.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com