31 Ιουλ 2020

Ἀμέσως καί εὐθέως: ΟΧΙ μέ μάσκα στό Ναό, κ. Χαρδαλιά!

Δίκοπο μαχαίρι η θεία Κοινωνία
Ἀμέσως καί εὐθέως: ΟΧΙ μέ μάσκα στό Ναό, κ. Χαρδαλιά!
τοῦ κ. Δημ. Κ. Ἀναγνώστου, Θεολόγου
Οι Ποιμένες έχουν τη γενική δοτή ευθύνη, αλλά κι ο κάθε πιστός έχει τη δική του έναντι Θεού. Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο Ιερός Χρυσόστομος, Ποιμένες και ποίμνιο είναι διάκριση μεταξύ μας ("προς την των ανθρώπων διάκρισιν"), διότι έναντι Θεού άπαντες (Ποιμένες και ποιμαινόμενοι) είμαστε Ποίμνιό Του, δηλαδή λογικά Του πρόβατα.

Επομένως, βάσει της διδασκαλίας της Εκκλησίας, τιμώντες το κατ' Εικόνα και την ιερότητα του χώρου των Ορθοδόξων Ναών, ΔΕΝ αποδεχόμαστε την εντολή να φέρουμε εντός αυτών και κατά τη διάρκεια της Θείας Λατρείας κάλυμμα ("μάσκα") στο πρόσωπό μας. Τηρούμε πάντοτε με προσωπική ευθύνη καθαριότητα, υγιεινή και προσερχόμαστε μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης.
Τιμούμε την ελευθερία που μας δώρισε ο Χριστός και άλλο ζυγό ή δουλεία δεν δεχόμαστε. Ήρεμα, ταπεινά αλλά και αποφασιστικά, όπως αρμόζει σε Χριστιανούς Ανθρώπους!
Να τολμήσω και κάτι ακόμη; Θα το τολμήσω : Αφού η μάσκα δεν επιβάλλεται στους χώρους εστίασης ΔΕΝ μπορεί να επιβληθεί ούτε στον ιερό χώρο της κατ' εξοχήν εστιάσεως, τον Ορθόδοξο Ιερό Ναό! (Άλλωστε οι Συνάξεις των πρώτων Χριστιανών ονομάζονταν "Γεύματα Αγάπης"!). Εκεί όπου προσφέρεται "εις βρώσιν", για να ζήσει ο άνθρωπος και ο κόσμος όλος, ο Άρτος ο εκ του ουρανού καταβάς, ο Αμνός του Θεού, ο μόσχος ο σιτευτός ο μη δεχόμενος αμαρτίας ζυγόν και τιθείς υπέρ ημών, ο σαρκωθείς Υιός και Λόγος του Θεού.

11 σχόλια:

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Τι άλλο να τους πεις, αδελφέ μου; Τι άλλο!!! Αλλά οι "συχνότητες" των λόγων σου έχουν Ετέραν Πηγή! Και αυτοί "ὦτα ἔχουσι καὶ οὐκ ἐνωτισθήσονται, οὐδὲ γάρ ἐστι πνεῦμα ἐν τῷ στόματι αὐτῶν" (Ψαλμ.134,17)!

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγες γραμμές τα είπατε όλα! Αυτή είναι η απάντηση και η στάση των πιστών. Μέχρις εδώ! Ο Θεός να σας έχει καλά και να μας εκφράζετε!

Ανώνυμος είπε...

Μάς κορο'ι'δεύουν κατάμουτρα καί εμείς "σκύβουμε" τό κεφάλι σάν παιδάκια α' δημοτικού.
Ποιό μπορεί νά είναι τό μέλλον ενός τόπου καί μιάς Πατρίδος,ειδικά όπως η Ελλάδα,πού ο λαός της αποδεικνύετε
ΑΝΙΚΑΝΟΣ,ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ,ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΣ,
ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΟΣ,ΚΛΠ...καί δέν δείχνει καθόλου νά έχει έστω καί στοιχειώδη εθνικά αντανακλαστικά,στοιχειώδη αφύπνιση, πατριωτική,θρησκευτική, κοινωνικη,ηθικη,κλπ.
Επομένως πάμε γιά σφάξιμο,δηλαδή γιά αφανισμό?.. θέλω νά πώ.
Αύριο θάρθει τό κράτος καί θά σού πεί - μετα το επιτυχημένο "πείραμα" της μάσκας- κάνε τό εμβόλιο νά σέ
ΤΣΙΠΑΡΩ να τελειώνουμε μέ εσένα
ΑΠΕΙΘΑΡΧΕ - ΔΥΣΚΟΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ (ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ
ΠΑΛΙΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ)....
ΝΑ ΣΕ ΣΦΡΑΓΙΣΩ ΜΈ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ???

Ορθόδοξη Ενημέρωση είπε...

Ο Θεός να φωτίσει τους νεωκόρους να μην αποτρέπουν τους πιστούς που θέλουν να διατηρούν ακάλυπτο το πρόσωπό τους. Λυπάμαι πολύ όμως γιατί η περισσή σπουδή που επεδειξε η συντριπτικη πλεοψηφια των ναων με τις κορδέλες και την αφαίρεση αρκετών καθισμάτων μηνες τωρα μας διέψευσε πανηγυρικοτατα και δεν αφήνουν σοβαρά περιθώρια αισιοδοξίας.

Ανώνυμος είπε...

Καλόν αγώνα... Καλή δύναμη...Καλή ομολογία αδέλφια...Καταπληκτική ανάρτηση!!!Όλα όσα θα θέλαμε να πούμε σε λίγες γραμμές.

Π.Ζ. είπε...

Αμήν!

Ανώνυμος είπε...

Αύγουστέ,καλέ μου μήνα,νάσουν δυό φορές τόν χρόνο...!!!
Καλό μήνα,καλή Παναγιά,με υγεία,αλλα
καί μέ τήν Ευλογία τής Παναγίας μας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ!

Γεώργιος Λουκάκης είπε...

Xίλιες φορές στον περίβολο του Ιερού Ναού ακροώμενοι εκ των μεγαφώνων την Θεία Λειτουργία, προσευχόμενοι ο Κύριος να μας ενδυναμώνει ώστε να αντέξουμε στην περίοδο του δεινού αυτού πειρασμού συμμορφούμενοι στην εντολή ''πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις'', παρά να μετάσχουμε μασκαρεμένοι στην βλασφημία του Αγίου Πνεύματος.Ο Κύριος θα δεχθεί ως εκκλησιασμό και θα ευλογήσει την παρουσία μας αυτήν σε αντίθεση με τον ''εκκλησιασμό'' των μασκοφόρων αδελφών μας και ίσως από το παράδειγμά μας κάποιων να εξεγερθεί η συνείδηση.Δεν νομίζω ότι πρέπει να μαλλώνουμε στην είσοδο με τους επιτρόπους και τον νεωκόρο.

Ανώνυμος είπε...

Αμα σού κάτσει η στραβή καί μαλώσεις τί θά κάνεις? πού θά σού χαλάσεί τήν ημέρα αυτό,επειδή τό θέλουν οί αντίχριστοι πού "κυβερνούν" αυτό τόν τόπο.Βρίσκουν τόν λαό αφελή νωθρό αδιάφορο καί τά κάνουν...
Στή Γερμανία(Βερολίνο) βγήκαν όλοι στους δρόμους οι γερνανοί καί διαμαρτυρήθηκαν,εμείς εδώ κοιμόμαστε μέ τά τσαρούχια...μωρέ καλά να πάθουμε αυτά καί άλλα χειρότερα θά μας βρουν..!!!

Unknown είπε...

Εύγε ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι θεοσεβουμενοι σαν κι εσάς αδέλφια μου μεθ ημών ο θεος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com