22 Δεκ 2019

Μίλο Τζουκάνοβιτς: «Κανένας συμβιβασμός με την Εκκλησία»

Τζουκάνοβιτς: «Κανένας συμβιβασμός με την Εκκλησία»
«Η Βουλή του Μαυροβουνίου θα εξετάσει το νομοσχέδιο για τους θρησκευτικούς οργανισμούς στη χώρα, δεν χωράει όμως εδώ ούτε ο συμβιβασμός, ούτε οι παραχωρήσεις στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε μετά τις σημερινές αντιδράσεις ο Πρόεδρος της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην πόλη Νίκσιτς, παραβρέθηκαν πάνω από έξι χιλιάδες πιστοί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας. Πάγιο αίτημα τους η κατάργηση των άρθρων του νομοσχεδίου «Περί ελευθερίας θρησκεύματος και πεποιθήσεων και περί νομικού καθεστώτος των θρησκευτικών κοινοτήτων» το οποίο οι Βουλευτές καλούνται να το ψηφίσουν.
Στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία φοβούνται ότι μετά την έγκριση του σχετικού νόμου στο Μαυροβούνιο θα αρχίσει η κατάσχεση των εκκλησιαστικών περιουσιακών στοιχείων και η παράδοσή τους στην μη αναγνωρισμένη στον κόσμο «αυτοκέφαλη» εκκλησία του Μαυροβουνίου.
«Είναι άλλη μία προσπάθεια εκβιασμού, ελπίζω η τελευταία, του ανεξάρτητου και ευρωπαϊκού Μαυροβουνίου εκ μέρος του μεγαλοσερβικού εθνικισμού. Δεν χωράει εδώ ο συμβιβασμός, όλα έγιναν με κανόνες και τηρήσαμε όλες τις διαδικασίες», σχολίασε ο κ. Τζουκάνοβιτς τη θέση της Σερβικής Εκκλησίας. Ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «πρόκειται για το ζήτημα αν είμαστε έτοιμοι στον πολιτικό συμβιβασμό, αν μπορούμε να αρνηθούμε όσα χτίσαμε τα τελευταία τριάντα χρόνια, την ανανέωση της κρατικής δομής του Μαυροβουνίου, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας, τον ευρωπαϊκό δρόμο ανάπτυξης και να γυρίσουμε στις εθνικιστικές φαντασιώσεις, ότι το Μαυροβούνιο πρέπει να γίνει σέρβικο κράτος, το οποίο θα διευθύνει η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία».
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως η διαδικασία της επεξεργασίας του νομοσχεδίου ξεκίνησε το 2014 και στη συζήτηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας.
Δείτε και:
(Δείτε σχετικά με το θέμα  ΕΔΩΕΔΩΕΔΩ - ΕΔΩ -ΕΔΩ -ΕΔΩ- ΕΔΩ-ΕΔΩ -ΕΔΩ -ΕΔΩ-ΕΔΩ και ΕΔΩ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Ουκρανία.
Ο Τόμος είναι έτοιμος; Δεν πιστεύω τίποτα γραφειοκράτες να τον καθυστερούν!
Άλλωστε copy-paste δεν θα γίνει η δουλειά;;;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com