6 Νοε 2019

Πρωθυπουργός Μαυροβουνίου: «Είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε την ιδιοκτησία της Μητρόπολης του Μαυροβουνίου του Πατριαρχείου Σερβίας»


Ανησυχία για την κατάσταση στο Μαυροβούνιο
Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της Σερβικής Εκκλησίας, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Μαυροβούνιο και το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση αναφορικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες.
Βάσει αυτού του νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση το προσεχές διάστημα, μέρος της ιδιοκτησίας της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας του Πατριαρχείου της Σερβίας, αναμένεται να περάσει στα χέρια του δημοσίου.
«Είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε την ιδιοκτησία της Μητρόπολης του Μαυροβουνίου του Πατριαρχείου Σερβίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς και κάλεσε τον Μητροπολίτη κ. Aμφιλόχιο «να σεβαστεί τους νόμους και να δεχτεί ότι το Μαυροβούνιο είναι ανεξάρτητο κράτος»
«Το κράτος θα τους το εξηγήσει αυτό με τη δύναμη του νόμου. Η κυβέρνηση θα συζητήσει άμεσα το νομοσχέδιο για τη θρησκευτική ελευθερία, και θα το προτείνει στο κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα εξηγήσουμε στη Μητρόπολη τα δικαιώματά της» υπογράμμισε.

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και ο πρόεδρος της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς .
Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς  κατηγόρησε την Μητρόπολη και το Πατριαρχείο ότι προσπαθούν να ακυρώσουν, «όλες τις αξίες του σύγχρονου Μαυροβουνίου» και τόνισε ότι στόχος του είναι να οικοδομήσει μια κοινωνία και θρησκευτικές ελευθερίες με βάση τα «ιστορικά γεγονότα και τη λογική που βασίζονται στον κανόνα του νόμου».
Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ιστορική παρουσία της Σερβικής Εκκλησίας στην περιοχή όπου σήμερα είναι το Μαυροβούνιο, η οποία μετρά ήδη 800 χρόνια.’
«Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. ο Τζουκάνοβιτς θυμάται ότι εργάζεται εδώ και πολύ καιρό με αυτήν την Εκκλησία (και αυτόν τον Μητροπολίτη), συμβάλλοντας στην οικοδόμηση του Ναού της Ανάστασης του Χριστού» αναφέρει στην επιστολή του και τον κατηγόρησε ότι ενεργεί προς ίδιον όφελος.
«Λυπούμαστε που ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου, προσπαθεί να οικοδομήσει την ταυτότητα του Μαυροβουνίου με ψεύτικους ιστορικούς ισχυρισμούς. Αν είχε βαφτιστεί και πήγε στην εκκλησία, θα ήξερε ότι οι ορθόδοξοι Χριστιανοί στη Λειτουργία δεν προβάλουν ούτε ελληνική, ούτε ρωσική, ούτε σερβική, ούτε οποιαδήποτε εθνική Εκκλησία, αλλά πιστεύουν «σε μία, ιερή, καθολική και αποστολική Εκκλησία» αναφέρει και προσθέτει:
«Η επονομαζόμενη Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, δεν είναι «υποκατάστημα» των Σέρβων (όπως το ονομάζει ο Πρόεδρος), αλλά με τη Λειτουργία της αντιπροσωπεύει την πληρότητα της Εκκλησίας του Χριστού» και καταλήγει λέγοντας: «Ελπίζουμε ότι το Μαυροβούνιο δεν θα εγκρίνει τον συγκεκριμένο νόμο περί θρησκευτικής ελευθερίας. Ελπίζουμε ιδιαίτερα ότι ο κ. Τζουκάνοβιτς ως άνθρωπος, ως πολιτικός και ως ντόπιος Μαυροβούνιος, δεν θα επιτρέψει να στιγματιστεί από μια τέτοια παράνομη και απάνθρωπη αντιευρωπαϊκή πράξη».
Δείτε και:
(Δείτε σχετικά με το θέμα  ΕΔΩΕΔΩΕΔΩ - ΕΔΩ -ΕΔΩ -ΕΔΩ- ΕΔΩ-ΕΔΩ -ΕΔΩ -ΕΔΩ-ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com