24 Σεπ 2019

ΜΚΟ ζητά να απαγορευτεί η είσοδος του Πατρ. Σερβίας στο Μαυροβούνιο!

ΜΚΟ ζητά να απαγορευτεί η είσοδος του Πατρ. Σερβίας στο Μαυροβούνιο!
Η ΜΚΟ «Κίνημα του Μαυροβουνίου» κάλεσε τις αρχές να απαγορεύσουν στον προκαθήμενο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κ.κ. Ειρηναίο να εισέλθει στο Μαυροβούνιο για τους εορτασμούς των 800 ετών της αυτοκεφαλίας της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο κεντρικός εορτασμός στο Μαυροβούνιο θα πραγματοποιηθεί στη Μονή Podlastva στο Δήμο Budva (Μπούντβα) στις 27 Σεπτεμβρίου οπότε και αναμένεται η άφιξη του Πατριάρχη Ειρηναίου. Σήμερα η ΜΚΟ κατέθεσε καταγγελία στην Ανώτατη Εισαγγελική Αρχή και εναντίον του επικεφαλής του κλήρου της Σερβικής Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, Μητροπολίτη Αμφιλόχιου, ως «δράστη κατά της συνταγματικής τάξης και ασφάλειας, που υποκινεί το εθνικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος».
«Ζητούμε από τον εισαγγελέα να κινήσει διαδικασία προκειμένου να κατονομαστούν τα πρόσωπα που έχουν διαπράξει ή σκοπεύουν να διαπράξουν εγκλήματα και να λάβουν μέτρα τιμωρίας και απαγόρευσης της συγκέντρωσης. Απαιτούμε να απαγορευτεί στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο να εισέλθει στο Μαυροβούνιο «, αναφέρει η καταγγελία.
Η ΜΚΟ επιθυμεί την απαγόρευση του Πατριάρχη εξαιτίας μιας δήλωσης που έκανε τον Ιούλιο σύμφωνα με την οποία η σερβική κοινότητα στο Μαυροβούνιο αντιμετωπίζεται τώρα χειρότερα από ό, τι οι Σέρβοι στο ναζιστικό κράτος της Κροατίας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι αρχές του Μαυροβουνίου αρνούνται να κάνουν διακρίσεις εναντίον Σέρβων και δεν έχουν σχολιάσει ακόμα την απαίτηση για απαγόρευση της εισόδου του Πατριάρχη στη χώρα. Ο εορτασμός των οκτώ αιώνων της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο έχει ήδη προκαλέσει διαμάχες, μετά την εγκατάσταση διαφημιστικών πινακίδων στη Μπούντβα που αναγγέλλουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις δίνοντας το στίγμα «της μεγαλύτερης συγκέντρωσης του σερβικού λαού τη χιλιετία».
Δείτε και
(Δείτε σχετικά με το θέμα  ΕΔΩΕΔΩΕΔΩ - ΕΔΩ -ΕΔΩ -ΕΔΩ- ΕΔΩ-ΕΔΩ -ΕΔΩ -ΕΔΩ-ΕΔΩ και ΕΔΩ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πω το λογισμό μου. Οι ΜΚΟ ως οργανώσεις και ως εγχείρημα δεν είναι κακές, εφ΄όσον επιτελούν καλό έργο. Όπως είναι τα λουλούδια που επιτελούν αγαθό σκοπό και τα αγκάθια που φυτρώνουν ανάμεσά τους, τα οποία όχι μόνο δεν αφήνουν να δυναμώσουν και να καρποφορήσουν αλλά γίνονται αιτία ως άλλα αγκάθια να δυσφημίζουν και εκείνα τα άνθη που καρποφορούν ως αγκάθια. Το ίδιο συμβαίνει και στην ανθρώπινη ζωή, δημιουργούν δυσκολίες, φυτρώνουν ακόμη και στο πιό καλλιεργημένο κήπο ο καθένας ας κάνει τους ανάλογους συνειρμούς.

Ανώνυμος είπε...

Οἱ ΜΚΟ στήν πράξη ἔχουν ἀποδειχτεῖ ὄργανα ἐξυπηρετήσεως συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων πού θέτουν τρίτοι παράγοντες τοῦ παρασκηνίου. Εἶναι δέ εἰρωνικό καί προκλητικό ἐνῶ ἀποκαλοῦνται μή κυβερνητικές νά δροῦν μέ κρατικές χορηγίες καί μέσα ἀπό ἀδιαφανεῖς διαδικασίες. Ἡ καχυποψία ἀπέναντί τους εἶναι κάτι παραπάνω ἀπό δικαιολογημένη μέ ὅσα ἀποκαλύπτονται καθημερινά γιά τή δράση τους καί τούς ὑποκινητές τους.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com