30 Νοε 2014

Αγγλικανός Επίσκοπος υποστήριξε πως για λόγους «φιλοξενίας» η τελετή ενθρόνισης του Άγγλου μονάρχη θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει αναγνώσματα από το κοράνι!!!Το κοράνι στην Αγγλία
Αφορμή για το σημερινό μας κείμενο είναι ένα δημοσίευμα στους χθεσινούς (29 Νοεμβρίου 2014)Times του Λονδίνου. Εκεί αναφέρθηκε ότι ο Αγγλικανός Επίσκοπος Richard Harries, πρώην Οξφόρδης, υποστήριξε στη Βουλή των Λόρδων, της οποίας αποτελεί τακτικό μέλος, με τον επίζηλο τίτλο του Βαρώνου του Pentregarth, πως για λόγους «φιλοξενίας» η τελετή ενθρόνισης του Άγγλου μονάρχη θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει αναγνώσματα από το κοράνι!!! Ο ίδιος είπε επίσης ότι η θρησκευτική ανθρωπογεωγραφία της Βρετανίας έχει αλλάξει πολύ.
Υποθέτουμε ότι ο Επίσκοπος μπορεί να ανέφερε αυτές τις σκέψεις για λόγους θρησκευτικής ευγένειας, κοινωνικής ανεκτικότητας, φιλικής διάθεσης προς τους «ξένους», πολιτικής ορθότητας, ειρηνικής συνύπαρξης κ.ά.

Αδυνατεί όμως κανείς να κατανοήσει τα πραγματικά κίνητρα ενός ανθρώπου που εκφράζεται με τον τρόπο αυτό, γνωρίζοντας πως αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του Χριστιανισμού και της «χριστιανικής» (τουλάχιστον κατ’  όνομα) Πατρίδας του. Τώρα μάλιστα που η ηλικία του (έχει γεννηθεί στις 2 Ιουνίου 1936) και οι πολλαπλές βιωματικές εμπειρίες, που απέκτησε στη διάρκεια του επίγειου ταξιδιού, του δίνουν το δικαίωμα να ομιλεί χωρίς φόβο και πάθος και να οικοδομεί με το λόγο τους ακροατές του.
Φαίνονται, δυστυχώς, πως η πολυπολιτισμικότητα κι η πολυθρησκευτικότητα της αγγλικής κοινωνίας επιδρά καταλυτικά στους διανοούμενους και τους πνευματικούς ηγήτορες της χώρας, και τους κάνει να εκφράζονται με μια γλώσσα μετα-ιστορική και μετα-χριστιανική, που είτε τους αναπαύει από τις πολλές τύψεις για πράξεις που δεν έπρεπε να είχαν κάνει, είτε αποδεικνύει περίτρανα τη Σοφόκλεια ρήση: «μωραίνει Κύριος ους βούλεται απολέσαι»!
π. Α.Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com