31 Ιουλ 2014

Με πρωτοβουλία του γ. γ. Θρησκευμάτων Γεωργίου Καλαντζή το ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής στην κοιτίδα του ΙσλάμΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΜΕΚΚΑ ΚΑΙ ΜΕΔΙΝΑ
Το ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής στην κοιτίδα του Ισλάμ
-Δώσατε πραγματικά μια χρήσιμη ευκαιρία στους μαθητές του σχολείου μας, που ίσως δεν έχει δοθεί από την ημέρα ίδρυσης του σχολείου μας μέχρι σήμερα, αναφέρει η ευχαριστήρια επιστολή των διοικούντων του σχολείου προς τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων Γεώργιο Καλαντζή
-Οι μαθητές πραγματοποίησαν επισκέψεις στα δύο μεγαλύτερα ισλαμικά Πανεπιστήμια του ισλαμικού κόσμου, στο ισλαμικό πανεπιστήμιο «Ούμμ Αλ Κουρά» της Μέκκας και στο Διεθνές Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Μεδίνας

Εκπαιδευτική και θρησκευτική επίσκεψη (Ούμρα) για πρώτη φορά στα χρονικά λειτουργίας του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής στους Αγίους Tόπους Μέκκα και Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησαν τελειόφοιτοι μαθητές του. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από το σχολείο της Κομοτηνής στην κοιτίδα του Ισλάμ με άριστο τρόπο. Πραγματοποίησαν επισκέψεις στα δύο μεγαλύτερα ισλαμικά Πανεπιστήμια του ισλαμικού κόσμου, στο ισλαμικό πανεπιστήμιο «Ούμμ Αλ Κουρά» της Μέκκας και στο Διεθνές Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Μεδίνας, στην Παγκόσμια Ισλαμική Ένωση (The World Islamic League), στο Διεθνές Βασιλικό Τυπογραφείο του Ιερού Κορανίου, καθώς και στις ισλαμικές βιβλιοθήκες και στα μουσεία της Μέκκας και της Μεδίνας. Η ευκαιρία που είχαν οι τελειόφοιτοι μαθητές να συμμετάσχουν στην επίσκεψη αυτή, για πρώτη φορά ενός Ιεροσπουδαστηρίου που εκπροσώπησε και πρόβαλε την πατρίδα μας στην κοιτίδα του Ισλαμικού κόσμου, αποτελεί γι’ αυτούς μια αξέχαστη και χρήσιμη εμπειρία.
Η πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων Γεώργιου Καλαντζή να δώσει αυτή την ευκαιρία στους μαθητές του Ιεροσπουδαστηρίου, έγινε δεκτή με λόγια χαράς από τη διοίκηση του σχολείου.
Συγκεκριμένα ο διευθυντής Αλή Χατζόγλου, ο υποδιευθυντής Αθανάσιος Ρόιδος και οι συνοδοί καθηγητές Αχμέτ Ουζεΐρ, Χουσεΐν Ιρφάν απέστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στον γενικό γραμματέα στην οποία σημειώνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ως διοίκηση του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την συμβολή σας και για το πρωταγωνιστικό ρόλο που αναλάβατε ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την σημαντική επίσκεψη.  Δώσατε πραγματικά μια χρήσιμη ευκαιρία στους μαθητές του σχολείου μας, που ίσως δεν έχει δοθεί από την ημέρα ίδρυσης του σχολείου μας μέχρι σήμερα».
 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ Η «ΟΥΜΡΑ»
Επιθυμία των διοικούντων του σχολείου είναι αυτή η επίσκεψη «Ούμρα», που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά με τη συμβολή της Πολιτείας, να καθιερωθεί κάθε χρόνο ώστε με αυτόν τον τρόπο και το Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής αλλά και η χώρα μας να εκπροσωπούνται με τον καλύτερο και άριστο τρόπο στην κοιτίδα του ισλαμικού κόσμου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ
Πλέον η διοίκηση του σχολείου αναμένει με μεγάλη αγωνία και το πρόγραμμα αναβάθμισης του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής που αναμφίβολα θα αποτελέσει μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες της Ελληνικής Πολιτείας των τελευταίων δεκαετιών και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση της θρησκευτικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας. 

Χρόνος,31/07/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com