8 Ιουν 2010

Εξαίρετο χαρακτήρισε ο Πάπας Βενέδικτος το ταξίδι του στην Κύπρο και άψογο το φαγητό

Η ειδικά ναυλωμένη πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών με την οποία επέστρεψε στη Ρώμη ο Πάπας Βενέδικτος ΧVΙ διεκδικεί το… αλάθητο από τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το προσωπικό των Κ.Α. που επέβαινε σε αυτή, η συγκεκριμένη πτήση «δεν είχε λάθος», κατά τη γνωστή έκφραση. Μέλη του προσωπικού που ταξίδευσαν με τον Πάπα ανέφεραν στον «Φ» ότι ο Ποντίφικας ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης μειλίχιος, πολύ ευγενικός και γενικά καλομίλητος και άψογος στη συμπεριφορά του με όλους.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι ο Πάπας Βενέδικτος ΧVΙ χαρακτήρισε το φαγητό που του προσφέρθηκε «εξαίσιο», τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση και παρουσίαση. Μάλιστα κάλεσε τον διευθυντή του Τμήματος Τροφοδοσίας Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, που επίσης επέβαινε στην πτήση και ετοίμασε το γεύμα, για να τον συγχαρεί και να τον ευχαριστήσει προσωπικά. Αργότερα, μετά το πέρας της πτήσης και συνομιλώντας με τον κυβερνήτη κ. Καραντώκκη, επίσης τον ευχαρίστησε και χαρακτήρισε το όλο ταξίδι «εξαιρετικό».

Για την πτήση που μετέφερε τον Πάπα στη Ρώμη χρησιμοποιήθηκε το αεροσκάφος «Λευκωσία» των Κ.Α. τύπου Α320. Το εσωτερικό του αεροσκάφους χωρίστηκε σε τρία μέρη, στο πρώτο κάθισε ο Πάπας με μόνο άλλα πέντε υψηλόβαθμα μέλη της αντιπροσωπείας του. Στο δεύτερο μέρος κάθισε η υπόλοιπη αντιπροσωπεία που την αποτελούσαν άλλα 32 άτομα και στο τρίτο μέρος κάθισαν οι προερχόμενοι από την Ιταλία δημοσιογράφοι και τεχνικοί των τηλεοπτικών καναλιών.

Για τον Ποντίφικα και τους υπόλοιπους πέντε που τον συνόδευαν στο Α’ μέρος της καμπίνας οι Κ.Α. διέθεσαν τρεις αεροσυνοδούς που μιλούσαν και ιταλικά. Συνολικά στο αεροσκάφος υπήρχαν εννέα αεροσυνοδοί, ένας μηχανικός, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης φυσικά, καθώς επίσης και άλλα πέντε ανώτερα στελέχη της εταιρείας.

Το μενού που σερβιρίστηκε στην πτήση αποτελείτο από τρία πιάτα. Το πρώτο περιελάμβανε μελιτζάνες και μοτσαρέλα παρμεζάνα με σάλτσα ντομάτας, το δεύτερο πένες με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και φύλλα παρμεζάνας και το τρίτο βοδινό φιλέτο με πουρέ πατάτας και σάλτσα από κόκκινο κρασί μαζί με χόρτα σχάρας. Το επιδόρπιο ήταν τσίσκεϊκ σοκολάτας. Το αναμνηστικό δώρο των Κ.Α. στον Πάπα έδωσε ο κυβερνήτης της πτήσης και ήταν ένα αργυρό κύπελλο χειροποίητο, στις δυο πλευρές του οποίου απεικονίζονται δυο κύκνοι, ως σύμβολο ομορφιάς και ελπίδας. Στον Πάπα δόθηκαν επίσης αργυρά αντίγραφα αμφορέων από το καράβι της Κερύνειας. Στα υπόλοιπα μέλη της παπικής συνοδείας δόθηκε από ένα αντίγραφο σταυρόμορφου ειδωλίου του 3.000 π.Χ. Όλοι οι άνθρωποι των ΜΜΕ που βρίσκονταν στην πτήση έλαβαν ως δώρο από ένα στυλό πολυτελείας με το έμβλημα των Κ.Α. απάνω.

Σε όλα τα μέλη του προσωπικού των Κ.Α. που βρίσκονταν στην πτήση δόθηκε η ευκαιρία κατά τη διάρκειά της να φωτογραφηθούν με τον Ποντίφικα και να λάβουν ευλογία από το χέρι του. Το δε δώρο που έλαβαν όλοι ήταν το γνωστό καθολικό κομποσκοίνι με τον Σταυρό.

Η ειδικά ναυλωμένη πτήση των Κ.Α. που διήρκεσε 3,5 ώρες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης απ’ όπου ο Πάπας αναχώρησε με το προσωπικό του ελικόπτερο για το Βατικανό. Στο ιταλικό αεροδρόμιο, παρόλο που τον ανέμεναν κι εκεί τηλεοπτικά συνεργεία, ο Ποντίφικας δεν έκανε δηλώσεις. Το Α320 των ΚΑ που μετέφερε τον Πάπα στην έδρα του επέστρεψε στη Λάρνακα άδειο.(«Φιλελεύθερος» 08/06/2010 – Του Γιώργου Φράγκου)

Δείτε σχετικά και :

-Οι γευσιγνωσίες του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Γιατί να μην το χαρακτηρίσει εξαίρετο. Πέτυχε όλους τους στόχους του χωρίς να δώσει τίποτα;

Αυτά να δουν όσοι τον προσκάλεσαν τον φιλοξένησαν και σπατάλησαν αμύθητα ποσά για χάρη του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com