28 Οκτ 2009

Έκανε 15 εκτρώσεις μέσα σε 16 χρόνια


H γυναίκα που έχει κάνει 15 αμβλώσεις μέσα σε 16 χρόνια έχει….. ένα μεγάλο φόβο: «Κάποιος φανατικός μπορεί να μου κάνει κακό. Οχι, δεν φοβάμαι για μένα, αλλά για τις δύο μου κόρες».
Η 3χρονη Λορέτα και η 5χρονη Λολίτα μια μέρα θα μάθουν. «Βγαίνω από έναν εφιάλτη», λέει η 40χρονη Ιρένε Βίλαρ, μια λογοτεχνική ατζέντισα από το Ντένβερ που αφού αντιμετώπισε 51 αρνήσεις κατάφερε να εκδώσει τελικά το βιβλίο της με τίτλο «Αδύνατη μητρότητα». Ένα βιβλίο που ταράζει όλη την Αμερική.
Η ιστορία μοιάζει απίστευτη, αλλά είναι αληθινή. Ο εκδότης κατέφυγε στις υπηρεσίες ενός δικηγόρου για να την επαληθεύσει και διαπίστωσε ότι όλα είναι ακριβή. Γιατί όμως η Ιρένε έκανε όλες αυτές τις αμβλώσεις; «Αγαπούσα έναν άνδρα πιο μεγάλο από μένα, έναν καθηγητή λογοτεχνίας.
Με είχε προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί μόνο αν αρνιόμουν να κάνω παιδιά. Οπως έλεγε, «τα παιδιά δεν συμβιβάζονται με την ελευθερία». ….
Οι Λος Αντζελες Τάιμς συνομίλησαν μαζί της υπό τον όρο να μην αποκαλύψουν πού μένει. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Η ιστορία πάντως έφτασε και στο κανάλι ABC. ……
Η Ιρένε, που έχει κάνει ήδη δύο απόπειρες αυτοκτονίας, γνωρίζει ότι το βιβλίο της είναι σκανδαλώδες όχι μόνο για τους αντιπάλους των αμβλώσεων, αλλά και για τους pro-choice. «Είμαστε λοιπόν κι εμείς υπεύθυνες;» αναρωτιέται η φεμινίστρια Ρόμπιν Μπόργκαν, που έγραψε την εισαγωγή του βιβλίου. «Οι γυναίκες εκείνες διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να μου δώσουν αυτή την ελευθερία, κι εγώ την καταχράστηκα», απαντά η Ιρένε. «Χάρις σ'αυτή την ελευθερία, όμως, είμαι σήμερα ζωντανή».
Η Ιρένε κατάγεται από το Πουέρτο Ρίκο και μεγάλωσε στη σκιά της εθνικίστριας γιαγιάς της Λολίτα Λίμπρον, που επιτέθηκε με όπλο εναντίον του Καπιτωλίου το 1954 τραυματίζοντας πέντε βουλευτές.
Εμεινε 25 χρόνια στη φυλακή, ώσπου ο πρόεδρος Κάρτερ της απένειμε χάρη.
Σήμερα είναι 89 ετών, και πολύ άρρωστη. Η μητέρα της Ιρένε αυτοκτόνησε μπροστά στα μάτια της οκτάχρονης κόρης της, πηδώντας από ένα αυτοκίνητο εν κινήσει. Δύο από τους αδελφούς της είναι ηρωινομανείς.

πηγή:«ΤΑ ΝΕΑ» - 19 Οκτωβρίου 2009

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Με είχε προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί μόνο αν αρνιόμουν να κάνω παιδιά. Οπως έλεγε, «τα παιδιά δεν συμβιβάζονται με την ελευθερία»".

Της το είχε πει ο καλλιτέχνης, ο λογοτέχνης! Δεν μας λέει αν ο εραστής (ο λογοτέχνης, ο καλλιτέχνης) είχε γράψει και κανένα "μπεστ σέλλερ" διαπραγματευόμενος τα περί ελευθερίας. Οπωσδήποτε, φαντάζομαι, θα είχε γράψει και θα παρακαλούσα να το ερευνήσουν οι εκδοτικοί οίκοι.

Λαμπρά! "Τα παιδιά δεν συμβιβάζονται με την ελευθερία", πολλά όμως άλλα συμβιβάζονται. Όπως, για παράδειγμα, να δέχεσαι το γείτονα που ακούει μουσική με ντεσιμπέλ που ρίχνουν τα τείχη της Ιεριχούς. Με το μποτιλιάρισμα, άλλο παράδειγμα, που υποχρεώνει σε βηματισμό χελώνας τα 2000 κυβικά του 4Χ4 turbo που οδηγείς. Το αφεντικό, τελευταίο παράδειγμα, που σε ταΐζει μόνο αν του γράφεις άρθρα, δοκίμια, μελέτες, σενάρια κλπ. κλπ. με ύμνους προς την ελευθερία.

"Τα παιδιά δεν συμβιβάζονται με την ελευθερία". Το άθλιο σαρκίο συμβιβάζεται. Όλοι είμαστε δέσμιοι της ανάγκης και της εξάρτησης, αλλά το αποσιωπούν αυτό οι καλλιτέχνες, οι λογοτέχνες.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com