28 Οκτ 2009

Γερμανία: Μία 50χρονη, διαζευγμένη μητέρα τεσσάρων παιδιών, αναλαμβάνει επικεφαλής της Γερμανικής Προτεσταντικής "Εκκλησίας".


Μία 50χρονη χωρισμένη, την οποία τα μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως ένα μείγμα «Μητέρας Τερέζας και Ντέμι Μούρ» χρίσθηκε σήμερα ως η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Προτεσταντικής Εκκλησίας στη Γερμανία, η οποία αριθμεί περίπου 25 εκατ.Καλβινιστές και Λουθηρανούς.
Η 51 ετών λουθηρανή επίσκοπος του Ανόβερου
(βορειοδυτικά) Μάργκοτ Κέσμαν, μητέρα τεσσάρων παιδιών, πρόκειται να διαδεχθεί για μία εξαετή περίοδο τον επίσκοπο του Βερολίνου Βόλφγκανγκ Χούμπερ, σε μία κρίσιμη καμπή της Εκκλησίας, η οποία αποστρέφεται καθημερινά καταγράφει όλο και περισσότερες διαρροές στο ποίμνιό της.
Περίπου 160.000 άνθρωποι είχαν αποσυρθεί από τους καταλόγους της Εκκλησίας το 2008, έναντι 130.000 το 2007, ανακοίνωσε η Γερμανική Προτεσταντική Εκκλησία.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διαρροή αυτή σχετίζεται κατά το μάλλον, ή ήττον, με την αύξηση της εισφοράς στον λεγόμενο «εκκλησιαστικό φόρο», που αφορά τις υποχρεωτικές παρακρατήσεις από το εισόδημα όσων είναι δεδηλωμένα μέλη μίας Εκκλησίας.
Επικεφαλής επί μία 10ετία της πλέον πολυπληθούς επισκοπής στη Γερμανία, η κυρία Κέσμαν έχει γίνει διάσημη για την ευφράδειά της κατά τις συνεντεύξεις, όσο και για το ποιμαντορικό της έργο και την εμπειρία της ως διαζευγμένης μητέρας.
Πηγή: express - 28/10/09

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν θυμάμαι πού το είχα διαβάσει και αν το γράφω σωστά, αν το γνωρίζετε βοηθείστε με ή το διορθώνετε :

"Και δια το μη είναι άνδρα,εβασίλευσεν Δδεββώρα".

Εδώ θα λέγαμε "εχρίσθη".

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com