29 Απρ 2009

Ο «ιός των χοίρων» και τα διάφορα «φοβικά σύνδρομα».


Τρεις σχετικές- άσχετες!!! ειδήσεις.
Η απομάκρυνση
του σύγχρονου ανθρώπου από το νόμο του Θεού έχει προκαλέσει ένα χάος σε ολόκληρο τον πλανήτη. Λέτε να είναι τυχαία η ονομασία της νέας επιδημίας ως «ιός των χοίρων»; Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ο σύγχρονος άνθρωπος κατάντησε να κυλιέται στο βούρκο και έγινε ένα και το αυτό με τα γουρούνια. «Υπήντησαν αυτώ δυο δαιμονιζόμενοι εκ των μνημείων εξερχόμενοι, χαλεποί λίαν, ώστε μη ισχύειν τινα παρελθείν δια της οδού εκείνης. και ιδού έκραξαν λέγοντες τι ημίν και σοι Ιησού υιέ του Θεού; ήλθες ώδε προ καιρού βασανίσαι ημάς; ήν δε μακράν απ’ αυτών αγέλη χοίρων πολλών βοσκομένη. οι δε δαίμονες παρεκάλουν αυτόν λέγοντες’ ει εκβάλλεις ημάς, επίτρεψον ημίν απελθείν εις την αγέλην των χοίρων. και είπεν αυτοίς υπάγετε οι δε εξελθόντες απήλθον εις την αγέλην των χοίρων’ και ιδού ώρμησε πάσα η αγέλη των χοίρων κατά του κρημνού εις την θάλασσαν και απέθανον εν τοις ύδασιν (Ματθ. 8, 30-32). …Στον ίδιο γκρεμό που έπεσαν οι χοίροι έπεσε και η ανθρωπότητα σήμερα! Στον ίδιο αυτό τόπο μέσα από αποφάσεις νομιμοποίησης της ανωμαλίας, του φόνου, του ψεύδους, της κλοπής, της ασέβειας που την απομάκρυναν από το Θεό συναντήθηκε με τα δαιμόνια των χοίρων της παράνομης γης των Γεργεσηνών, ταυτιζόμενη μ’ αυτά…..
Ποιος «τρίβει τα χέρια του»
για τη γρίπη των πουλερικών; Το «γεράκι του Πενταγώνου», ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ! Και γιατί; Διότι έχει «ίδιον όφελος», καθώς είναι μεγαλομέτοχος της εταιρίας βιοτεχνολογίας «Gilead Sciens», η οποία έχει τα δικαιώματα του περιζήτητου φαρμάκου tamiflou (ταμιφλού) - παίρνει από την ελβετική «Roche» («Ρος») το 10% των πωλήσεων - του μόνου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της νόσου στους ανθρώπους. Ο Ράμσφελντ ήταν επικεφαλής της «Gilead» από το 1997 έως το 2001 και παραμένει μεγαλομέτοχος, καθώς, όταν έγινε υπουργός, εξαιρέθηκε από τη λήψη κυβερνητικών μέτρων σε σχέση με την «Gilead» και το tamiflou. Μέτοχοι στην ίδια εταιρία είναι κι άλλοι «εξέχοντες» πολιτικοί των ΗΠΑ, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζορτζ Σουλτζ.
Στους έξι τελευταίους μήνες, που ο «ντόρος» για τη γρίπη των πουλερικών έχει εξαπλωθεί σ' όλο τον κόσμο και ο φόβος για την εκδήλωση επιδημίας έχει καταλάβει εκατομμύρια ανθρώπους, ο Αμερικανός υπουργός έγινε κατά 1.000.000 δολάρια πλουσιότερος, αφού η τιμή της μετοχής στην εταιρία του ανέβηκε από τα 35 στα 47 δολάρια. Κι έπεται συνέχεια στην ιλιγγιώδη αύξηση των κερδών του, μια και ο θόρυβος διατηρείται και εντείνεται, η ανησυχία δεν εκτονώνεται, αλλά μεγαλώνει και όλο και περισσότερο αυξάνεται η ζήτηση του μοναδικού «σωτήριου φαρμάκου», προσκομίζοντας μυθώδη κέρδη στην επιχείρηση που το παράγει και σ' εκείνες που έχουν τα δικαιώματα διακίνησής του.
Θα μπορούσε, λοιπόν, να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Ράμσφελντ - και οι άλλοι μέτοχοι της «Gilead» όπως και της «Roche» - ενδιαφέρεται, όχι μόνο να μείνει στην επικαιρότητα το «θέμα», αλλά και να επιβεβαιωθούν οι φόβοι για την επιδημία στους ανθρώπους, καθώς έτσι θ' αυξήσει κι άλλο τα κέρδη του. Και, βεβαίως, ως μεγαλοστέλεχος της κυβέρνησης της «κοσμοκράτειρας» χώρας, έχει τη δυνατότητα και τον τρόπο να ενεργήσει καταλλήλως, ούτως ώστε η επιθυμία του να γίνει πραγματικότητα. Μάλιστα, οι πιο «πονηρεμένοι» θα σκεφτούν ότι πίσω από την ανακίνηση και τη διόγκωση του «θέματος» κρύβονται «κέντρα» που σχετίζονται με τα συμφέροντα των πολυεθνικών, ή ακόμα και της ίδιας της αμερικανικής κυβέρνησης.
Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι πίσω από διάφορα «φοβικά σύνδρομα» που καλλιεργούνται, βρίσκονται κερδοσκοπικά συμφέροντα, ούτε είναι πρωτόγνωρο πολιτικοί των ΗΠΑ κι άλλων χωρών να «διαπλέκονται» με πολυεθνικές προς αμοιβαίο όφελος. Αυτά έχει ο καπιταλισμός κι όσο διαρκεί όλα θα κινούνται με τη «λογική» του κέρδους. Προκειμένου, δε, το κέρδος να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, θυσιάζονται τα πάντα. ….
Μοιάζει σαν να ήταν χθες το Σάββατο της 12ης Μαρτίου του 2003, όταν η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εξέδωσε δελτίο Αμεσου Κινδύνου για να προειδοποιήσει ότι η πανδημία, που οι επιδημιολόγοι περίμεναν επί χρόνια, βρισκόταν προ των πυλών. Το SARS, μία μορφή άτυπης πνευμονίας, «σκότωνε» στη νοτιοανατολική Ασία και ο κόσμος έπρεπε να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή του. Μάσκες, αισθητήρες θερμότητας στα αεροδρόμια, ταξιδιωτικές οδηγίες, καχύποπτα βλέμματα σε όποιον φταρνιζόταν μέσα σε αεροπλάνο. (Ας σημειωθεί ότι για λόγους σχεδόν... μεταφυσικούς τα αεροσκάφη θεωρήθηκαν αποκλειστικά εκκολαπτήρια του επικινδυνου κορωνοϊού.) Ολα αυτά συνέθεταν την καθημερινότητα εκείνης της εποχής. Ομως, παρά τον θόρυβο, τους πηχυαίους τίτλους και τη διάχυτη ανησυχία, η άτυπη πνευμονία τελικά πρόδωσε τις προβλέψεις πολλών ειδικών και περισσότερων κινδυνολόγων. Μετά τη λήψη ορισμένων μέτρων και προφυλάξεων, το SARS εξαφανίστηκε ξαφνικά, όπως είχε έρθει, χωρίς να προκαλέσει τα εκατομμύρια θύματα που όλοι φοβούνταν. Στο πέρασμά του, ωστόσο, εκτός από τους 800 νεκρούς, άφησε κατεστραμμένες οικονομίες, απισχασμένο τουρισμό και κατάφερε πλήγμα σε πολλές αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο, που ακόμα και σήμερα σχοινοβατούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Μετά ήλθε η σειρά της γρίπης των πτηνών να πυροδοτήσει φόβους για πανδημία, ανάλογη με αυτήν της «ισπανικής γρίπης» του 1918. Και πάλι ποταμοί δημοσιογραφικής μελάνης, κινδυνολογικά σενάρια, έξωση στο πυρ το εξώτερο του κοτόπουλου ως είδους διατροφής, διωγμοί και εξόντωση κάθε πτηνού. Ευτυχώς, για άλλη μία φορά, οι προβλέψεις των ειδικών έπεσαν στο κενό. Ο ιός εξακολουθεί να εμφανίζεται, αραιά και πού, αλλά προκάλεσε μέσα σε έξι χρόνια μόλις 236 θανάτους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία στην Ινδονησία. Οι ειδικοί έπαψαν να ασχολούνται με το ζήτημα. Τώρα πολλοί ομολογούν ότι ένα στέλεχος αυτού του τύπου ήταν εξ αρχής πολύ απίθανο να προκαλέσει πανδημία. Και μαζί με τους ειδικούς σίγησε ο Τύπος.
Τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο η γρίπη των χοίρων, που προκάλεσε δεκάδες θανάτους στο Μεξικό και ηπιότερα κρούσματα σε πολλές άλλες χώρες. Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, πρώτη φορά εμφανίζεται και προσβάλλει τους πιο νέους και εύρωστους.
Αυτή τη φορά, όμως, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έδειξε ψυχραιμία και σύνεση. Δεν εξέδωσε Δελτία Άμεσου Κινδύνου, μελετά προσεκτικά κάθε βήμα, δέχθηκε ότι τα στοιχεία που διαθέτει είναι λίγα, ενώ προτρέπει τα κράτη να μην βγάλουν ταξιδιωτικές οδηγίες για τις πληγείσες περιοχές. Πρέπει όλα τα δεδομένα να αξιολογηθούν προτού περάσουμε στην επόμενη φάση του πολέμου, λένε οι εκπρόσωποί της. Ας ελπίσουμε ότι την ίδια εγκράτεια θα επιδείξουμε όλοι, κυρίως, όμως, ο Τύπος. Και ας ευχηθούμε πως οι κινδυνολογούντες θα πέσουν έξω και πως ούτε αυτή η πανδημία θα έρθει.
Πηγές: «Στύλος Ορθοδοξίας» - «Ριζοσπάστης - «Καθημερινή»
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com