29 Απρ 2009

Το νέο blog του Υπουργείου Παιδείας και οι πρώτες αντιδράσεις για τα Θρησκευτικά.


Όπως έγινε γνωστό («Καθημερινή» 28/04/2009):Στο blog αυτό μπορούν όλοι να εκφράζουν τις απόψεις τους - το ίδιο θα κάνω και εγώ προσωπικά - ανοίγοντας το διάλογο σε όλη την κοινωνία», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.
Στον «αέρα» βρίσκεται από σήμερα, με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, το νέο blog www.meafora.gr και http://www.meafora.com/.
Στο πλαίσιο της κοινοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων θα αποστείλει σήμερα εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία της χώρας προκειμένου τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν το νέο blog και να το ενισχύσουν με τις απόψεις τους.
Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναφορικά με τη δημιουργία του blog, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με χαρά ανακοινώνω ότι το νέο blog www.meafora.gr και www.meafora.com λειτουργεί από σήμερα, πραγματοποιώντας τη δέσμευσή μας να ανοίξουμε το διάλογο στο Διαδίκτυο, το μόνο μέσο άμεσης Δημοκρατίας που μπορεί να έχει απεριόριστο εύρος επικοινωνίας. Στο blog αυτό μπορούν όλοι να εκφράζουν τις απόψεις τους - το ίδιο θα κάνω και εγώ προσωπικά - ανοίγοντας το διάλογο σε όλη την κοινωνία. Γιατί η Παιδεία μας αφορά όλους.
Ο χώρος της Παιδείας έχει ανάγκη από την καλλιέργεια μιας κουλτούρας, διαλόγου και συνεννόησης. Σήμερα, οι προκαταλήψεις έχουν μπει στο περιθώριο. Και αυτό είναι πολύ θετικό.
Σε ζητήματα παιδείας, κάθε συγκεκριμένη θετική πρωτοβουλία και άποψη, έστω και μικρή, μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν υπάρχουν μικρά ή αμελητέα κέρδη στη περίπτωση της παιδείας. Σας καλώ, λοιπόν, όλους να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον υψηλό στόχο, μέσα από αυτό το blog, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε καμία άποψη στο περιθώριο. Η Παιδεία με αφορά και μας αφορά όλους μας."
Ήδη όμως άρχισαν και οι πρώτες αντιδράσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών.
Διαβάζουμε:
ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Μετάνοια χρειάζεται ο υπουργός και τα στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, για να σώσουν την Παιδεία, που αποδιαλύεται με τις ανεύθυνες τακτικές που ακολουθούν (π.χ. αλλοίωση του βιβλίου της ιστορίας της Στ\’ Δημοτικού και προπάντων η περιθωριοποίηση του σπουδαιότερου και αναγκαιότερου μαθήματος: του μαθήματος των Ορθόδοξων “Θρησκευτικών”).
Επιστροφή στον Θεό, απόπτυση των ψευτοεκσυγχρονιστικών απόψεων τους και ακρόαση του ορθόδοξου ελληνικού λαού, τον οποίο έχουν καταστρέψει αρκετά με τις σάπιες “εκσυγχρονιστικές” απόψεις τους.
Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον/την ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.
http://www.meafora.gr/?p=217
Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που αντιδρούν. Ο Υπουργός θα πρέπει να λάβει υπ΄όψιν του τα αιτήματα των θεολόγων και των θεσμοθετημένων οργάνων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com