30 Απρ 2009

Βιντεοπαιχνίδι με τον "Ιησού και τον Προφήτη Μωάμεθ" να μάχονται μέχρι θανάτου.


Οργάνωση που υπάγεται στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης εξέφρασε την ανησυχία της με αφορμή την κυκλοφορία στην αγορά ενός βιντεοπαιχνιδιού, στο οποίο πρωταγωνιστούν δύο φιγούρες που προσομοιάζουν με τον Ιησού και τον Προφήτη Μωάμεθ, που επιδίδονται σε αγώνα μέχρι θανάτου.Εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου για την Ισλαμοφοβία, του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, δήλωσε ότι το παιχνίδι αυτό φιλοξενείται στην ιστοσελίδα metro.co.uk, υπό τον τίτλο "Μαχητής της Πίστης" «Faith Fighter» και πρωταγωνιστούν δύο φιγούρες που θυμίζουν τον Ιησού και τον Προφήτη Μωάμεθ "οι οποίοι μάχονται μέχρι θανάτου".
Ο εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου για την Ισλαμοφοβία χαρακτήρισε "προκλητικό και προσβλητικό το περιεχόμενο του παιχνιδιού, τόσο για τους χριστιανούς, όσο και για τους μουσουλμάνους και δεν συμβάλλει στην εξάλειψη της μισαλλοδοξίας". Κάλεσε δε τους διαχειριστές της ιστοσελίδας στην οποία φιλοξενείται το βιντεοπαιχνίδι να "λάβουν άμεσα μέτρα και να το αποσύρουν από το διαδίκτυο".
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Οι υπεύθυνοι απέσυραν τελικά το παιχνίδι από την ιστοσελίδα τους, ενημερώνοντας τους παίκτες με σχετική ανακοίνωση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com