27 Νοε 2008

Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την απάντηση του Υπ. Παιδείας στο Συνήγορο του Πολίτη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝ

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ καταγγέλλει τη σκοταδιστική αναδίπλωση του Υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη αναφορικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία. Πανικόβλητη η κυβέρνηση της Ν.Δ. εν όψει της επικείμενης κατάρρευσης της επιδιώκει να φανεί αρεστή στα παραδοσιακά της στηρίγματα όπως το εκκλησιαστικό λόμπυ.

Όμως στην προσπάθεια της αυτή αδιαφορεί για την περιφρόνηση που επιδεικνύει προς θεσμικές αρχές όπως ο Συνήγορος του Πολίτη όταν με απύθμενο θράσος τις κατηγορεί δημοσίως για «μεροληψία» και «πολιτικοποίηση» επειδή απλώς οι γνωμοδοτήσεις του συμβαδίζουν με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης, καθώς και με φιλοσοφικά κεκτημένα του Διαφωτισμού ηλικίας 200 ετών, που οι πρακτικές της ελληνικής Πολιτείας δυσκολεύονται να αποδεχτούν.

Με την τελευταία του εγκύκλιο, που μόνο σύγχυση προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα, ο κ. Στυλιανίδης παραβιάζει το δικαίωμα απόκρυψης θρησκευτικών πεποιθήσεων, διότι περιορίζει την εξαίρεση από το μάθημα των Θρησκευτικών στους «ετερόθρησκους και αλλόδοξους». Τον θεωρούμε υπόλογο διότι καλεί ευθέως τα σχολεία της χώρας να παρανομήσουν. Ο ΣΥΝ επιμένει σταθερά στην κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και στην αντικατάσταση του από ένα εντελώς ουδέτερο μάθημα Θρησκειολογίας, στα πλαίσια μιας απολύτως ώριμης προοπτικής για διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ 26/11/2008
Πηγή:http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7073808

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλο λάθος γιατί ενώ δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο και στρέφεται εναντίον οτιδήποτε Ορθόδοξου δίνει την εντύπωση ότι λειτουργεί ως σέκτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com