27 Νοε 2008

Τρελαθήκαμε τελείως . Μας καλούν να λάβουμε ποινικά μέτρα εναντίον του Μητροπολίτου Πειραιώς και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝ

Η κατάντια της Μητρόπολης Πειραιά δεν έχει όρια. Ύστερα από ένα απίστευτο κήρυγμα μίσους εναντίον των γκέι και των λεσβιών, ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: κατέθεσε αγωγή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ (!) στον αγωνιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων Λύο Καλοβυρνά και στη ΜΚΟ «Σύνθεση - Ενημέρωση Ευαισθητοποίηση για το HIV/AIDS», που αντέδρασαν στις χυδαίες προσβολές.(Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σεραφείμ είχε αποκαλέσει σε δηλώσεις του τους ομοφυλόφιλους «ψυχοπαθολογικά άτομα» και είχε εξομοιώσει την αναγνώριση δικαιωμάτων «με το να έρθει η πολιτεία και να περιβάλει με νομικό κύρος κάθε ψυχοσωματική και ψυχοπαθολογική εκτροπή. [?] Θα μπορούσαν να ζητήσουν τη νομιμοποίηση του σαδομαζοχισμού, της ουρολαγνείας, της κοπρολαγνείας, της παιδοφιλίας, της νεκροφιλίας και δεν ξέρω ποιας άλλης ανισορροπίας και ψυχασθένειας»).

Η ευθύνη για το περιστατικό δεν αφορά μόνο τον μισαλλόδοξο Μητροπολίτη Πειραιά. Η ρητορική μίσους, οι προσβολές και η στοχοποίηση των ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και των τρανσεξουαλικών ατόμων γίνονται ανεκτές από το κράτος, τους εισαγγελείς και την Εκκλησία (που κατά τα λοιπά κηρύσσει την αγάπη και την ισότητα). Πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες, δημοσιογράφοι και άλλα δημόσια πρόσωπα κατ’ επανάληψη έχουν προσβάλει βάναυσα τους γκέι και τις λεσβίες χωρίς καμία θεσμική ή νομική συνέπεια. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν -αν δεν παροτρύνουν- στην τέλεση ακόμη και εγκλημάτων εναντίον ομοφυλόφιλων.

Ο Συνασπισμός καταγγέλλει τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του Μητροπολίτη Πειραιά, καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης όσων αγωνίζονται για την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων για όλους και όλες και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει ενάντια στα κηρύγματα μίσους και να προχωρήσει στην αναθεώρηση και διεύρυνση του αντιρατσιστικού νόμου (ν. 927/1979), ώστε να προβλέπονται ρητά ποινικά μέτρα για όσους κηρύττουν το μίσος ενάντια στους ομοφυλόφιλους ή τελούν ρατσιστικά εγκλήματα.

26/11/2008

ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Πηγή:http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7073953

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΚΑΛΟΒΥΡΝΑΣ ΓΙΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στις αρχές του Αυγούστου, είχαμε επισημάνει, την ανάρμοστη και επιθετική συμπεριφορά, του κ. Λυό Καλοβυρνά, (εκδότη του ομοφυλοφιλικού περιοδικού 10% και αρθρογράφου σε mainstream έντυπα) εναντίον της Εκκλησίας, από τις στήλες τότε της Athens Voice. Τότε, με αφορμή την καταδίκη του Ε.Κ., ζητούσε να κινηθούν ανάλογες διαδικασίες εναντίον του Μητροπολίτη Ανθίμου, για τις δηλώσεις του σχετικά με τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Προφανώς ο κ. Καλοβυρνάς, όπως ακριβώς και ο κ. Βαλλιανάτος, για να μπορεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα, ως "ακτιβιστής" και … υπέρμαχος των δικαιωμάτων, πρέπει να… σοκάρει! Για να επιδείξουν την διαφορετικότητα (!) και την πολιτισμική τους «ανωτερότητα», οι κύριοι αυτοί, υιοθετούν πάντα τις πιο ακραίες θέσεις και προσπαθούν να μας τρίψουν στην μούρη, τις ερωτικές προτιμήσεις τους.

Έτσι, ο κ. Καλοβυρνάς στο editorial του τεύχους 22 του περιοδικού 10% κάνει μία καθ' όλα "χυδαία" επίθεση κατά δύο Μητροπολιτών, του Ανθίμου Θεσσαλονίκης και του Σεραφείμ Πειραιώς. Το κείμενο αυτό δεν είναι απλά υβριστικό! Είναι ένα ξεκατίνιασμα που προσπαθεί να φέρει στο επίπεδο του αρθρογράφου, δύο μητροπολίτες. "Φυσικά, δικαιούται να έχει τη γνώμη του. Ο κάθε παπάρας δικαιούται να έχει τη γνώμη του, ακόμα κι όταν είναι ανώτατος κληρικός", γράφει ο "υπεράνω" Ληό Καλοβυρνάς. Το πλέον εξωφρενικό είναι η φωτογραφία που δημοσιεύεται, και δείχνει τα γεννητικά όργανα κάποιου άνδρα, με λεζάντα "Η ενδεδειγμένη θέση για να αποθηκεύσετε τη γνώμη του Άνθιμου και του Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης.

"Επιλεκτική "πληροφόρηση"Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, όπως άλλωστε θα έκανε και κάθε Έλληνας πολίτης στην θέση του, θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, προσφεύγοντας στα δικαστήρια εναντίον του κ. Λυό Καλοβυρνά, αλλά και της … "μη κυβερνητικής οργάνωσης" Σύνθεση Ενημέρωση Ευαισθητοποίηση για το HIV/AIDS".Αυτό όμως που πραγματικά εξοργίζει, αλλά και δείχνει τον τρόπο που "διαμορφώνεται" η κοινή γνώμη, μέσω των "μισών αληθειών", είναι ο τρόπος που παρουσιάζει το θέμα η "Ελευθεροτυπία".

Ο συντάκτης του άρθρου προφανώς ξεχνά να αναφέρει τον λόγο που κινήθηκε δικαστικά ο μητροπολίτης ή το θεωρεί κάτι αχρείαστο και ασήμαντο για την "αντικειμενική πληροφόρηση" του αναγνώστη του. Έτσι διαβάζουμε την είδηση: "Εναντίον της γκέι κοινότητας στρέφεται και δικαστικά ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, καταθέτοντας αγωγή ύψους ενός εκατ. ευρώ εναντίον του ακτιβιστή για τα Δικαιώματα των Ομοφυλοφίλων, Λύο Καλοβυρνά, και της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Σύνθεση Ενημέρωση Ευαισθητοποίηση για το HIV/AIDS", ως ηθική αποζημίωση, επειδή κατήγγειλαν τη ρητορική του εναντίον των γκέι."Τι καταλάβατε εσείς από αυτό το κείμενο;

Ότι ο κ. Καλοβυρνάς επέκρινε τον αρχιεπίσκοπο, όπως δικαιούται κάθε πολίτης να κάνει, και ο μητροπολίτης ως "παράφρων" και "τρελός" τον έσυρε στα δικαστήρια. Εμείς απλά αναρωτιόμαστε, αν θα ήταν πιο… αντικειμενική η ενημέρωση, εάν οι κύριοι της "Ε" πληροφορούσαν τους αναγνώστες τους για το τι ακριβώς είχε γράψει ο κ. Καλοβυρνάς. Αλλά αυτό ίσως είναι πρόβλημα! Οι "ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές" πρέπει να προστατεύονται;Βέβαια η αγαπημένη "Ε" δεν ξεχνά να μας δώσει και την άποψη της ΜΚΟ που προαναφέραμε: "Οι γκέι, λεσβίες και τρανς στην Ελλάδα είναι νόμιμα θηράματα. Η ρητορική μίσους εναντίον της ομοφυλόφιλης κοινότητας στην Ελλάδα δεν τιμωρείται. Αρκετοί πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, κάποιοι δημοσιογράφοι και άλλα δημόσια πρόσωπα επανειλημμένως προσβάλλουν βάναυσα τους γκέι και τις λεσβίες, χωρίς καμία θεσμική ή νομική συνέπεια".

Ζητάει επίσης την υποστήριξη με υπογραφές του ακτιβιστή Λύο Καλοβυρνά...Καταλάβατε; Είναι θύμα ο κ. Καλοβυρνάς, που με τέτοιο αήθη και απαράδεκτο τρόπο επιτέθηκε κατά ενός εκ των πνευματικών ηγετών της χώρας μας. Είναι νόμιμο θήραμα και όχι θύτης! Ζήτω η αντικειμενική ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com