16 Οκτ 2024

Ακυρώνεται το οικουμενιστικό συνέδριο στα Τρίκαλα

Ακυρώνεται το διαθρησκευτικό συνέδριο στα Τρίκαλα

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ακυρώνεται η διεξαγωγή του διαθρησκευτικού συνεδρίου που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα Τρίκαλα, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, από 1 έως 3 Νοεμβρίου.

 Στο συνέδριο είχε προγραμματιστεί να μιλήσουν Ακαδημαϊκοί, Ραβίνοι, Μουσουλμάνοι Ιεροδιδάσκαλοι, Έλληνες υπουργοί και εκπρόσωποι της Γερμανικής Κυβέρνησης. Τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκαν σφοδρές αντιδράσεις από πιστούς και κληρικούς, ενώ οι δυο Μητροπολίτες του νομού μας, ο Τρίκκης Χρυσόστομος και ο Σταγών Θεόκλητος κήρυξαν “εμπάργκο” στο συνέδριο με τον τελευταίο μάλιστα να αποκλείει οποιοδήποτε προσκύνημα στα Μετέωρα.

Τελευταία ελπίδα του Δήμου Τρικκαίων και του αντιδημάρχου Μιχάλη Λάππα που είχε αναλάβει την όλη διοργάνωση του συνεδρίου ήταν να δοθεί πράσινο φως από την Ιερά Σύνοδο και να σταλεί εκπρόσωπος αυτής, κάτι ωστόσο που δε συνέβη ποτέ.

trikalavoice.gr16/10/2024

Δείτε σχετικά και:

-Ερώτημα προς τον δήμαρχο Ν. Σακκά: Ποια η σκοπιμότητα Διεξαγωγής Διαθρηκευτικού Συνεδρίου στα Τρίκαλα; Αντιδράσεις από την τοπική εκκλησία

-Ο διαθρησκειακός Οικουμενισμός εν δράσει στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας

-Αρχιμ. Αθανάσιος Αναστασίου: Δημόσια τοποθέτηση γιά τό Διαθρησκευτικό Συνέδριο Τρικάλων

-Αντιδράσεις για διαθρησκευτικό συνέδριο που προγραμματίζεται στα Τρίκαλα

 -Οικουμενιστικό συνέδριο στα Τρίκαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com