12 Οκτ 2024

Ερώτημα προς τον δήμαρχο Ν. Σακκά: Ποια η σκοπιμότητα Διεξαγωγής Διαθρηκευτικού Συνεδρίου στα Τρίκαλα; Αντιδράσεις από την τοπική εκκλησία

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες μητροπόλεων και χριστιανικών σωματείων για την διοργάνωση από το Δήμο Τρικκαίων Διαθρησκευτικού Συνεδρίου στις 1, 2 και 3 Νοεμβρίου 2024 στα Τρίκαλα.

Στο συνέδριο θα παραστούν εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ιουδαισμού και του Μωαμεθανισμού, ενώ θα παραστούν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημ. Παπαστεργίου και Παιδείας Κυρ. Πιερακάκης.

Οπως αποκαλύπτει ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, είχαν συμπεριλάβει ως ομιλητή τον Μητροπολίτη Τρίκκης Πύλης και Γαρδικίου κ. Χρυσόστομου χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος.

Μάλιστα όπως ανέφερε σήμερα μιλώντας στο Ράδιο Σταγών ο κ. Θεόκλητος  “Κανένας εκκλησιασμός στα Μετέωρα και κανείς δεν θα παρευρεθεί από την Μητρόπολη μας στο Διαθρησκευτικό Συνέδριο Τρικάλων”.

Ως εκ τούτου ερωτάται δημόσια ο δήμαρχος κ. Σακκάς προς τι η σκοπιμότητα διεξαγωγής ενός Διαθρησκευτικού συνεδρίου στα Τρικαλα, όταν μαλστα σ’ αυτο αντιτείθεται το συνολο της τοπικής εκκλησίας;

Ακολουθεί η δήλωση του μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου

Ο κ. Θεόκλητος μίλησε για το Διαθρησκευτικό Συνέδριο Τρικάλων, λέγοντας πως δεν είχε καμία ενημέρωση για το συνέδριο και πως δεν θα υπάρξει καμία παρουσία από κανέναν στο συνέδριο από την Μητρόπολή μας, ούτε θα γίνει εκκλησιασμός στα Μετέωρα.

Δεν ξέρω γιατί βγαίνουν τέτοια χωρίς να ενημερωνόμαστε, λέγοντας μάλιστα και ο Μητροπολίτης Τρίκκης, τον είχαν ως ομιλητή, αλλά και ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα και δεν θα παρευρεθεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Θεόκλητος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com