10 Οκτ 2024

Αντιδράσεις για διαθρησκευτικό συνέδριο που προγραμματίζεται στα Τρίκαλα

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΙΚΑΛΑ

Την αντίδραση Χριστιανικών σωματείων της πόλης μας προκαλεί η είδηση περί διοργάνωσης διαθρησκευτικού συνεδρίου στα Τρίκαλα, συμμετοχή υπουργών (Παπαστεργίου, Πιερακκάκη), πανεπιστημιακών, Ορθόδοξων Αρχιερέων, Ραβίνων και Μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων. Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων 1-3 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ότι τη συγκεκριμένη περίοδο θα απουσιάζει στην Κέρκυρα ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος.

Εντωμεταξύ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή επί του θέματος:

Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ

Νικόλαος Βαξεβανίδης.

   Τις τελευταίες μέρες, έγινε γνωστό ότι στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί κάποιο διαθρησκευτικό συνέδριο. Έχει ανακοινωθεί μάλιστα και το πρόγραμμά του. Διαβάζοντας όμως τα ονόματα και κυρίως τις ιδιότητες των ομιλητών του λεγομένου συνεδρίου αυθορμήτως μας ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: «ἐγὼ γὰρ οἶδα τοῦτο, ὅτι εἰσελεύσονται μετὰ τὴν ἄφιξίν μου λύκοι βαρεῖς εἰς ὑμᾶς μὴ φειδόμενοι τοῦ ποιμνίου· καὶ ἐξ ὑμῶν αὐτῶν ἀναστήσονται ἄνδρες λαλοῦντες διεστραμμένα τοῦ ἀποσπᾶν τοὺς μαθητὰς ὀπίσω αὐτῶν».

     Ανησυχούμε! Και ανησυχούμε ως προς το ύψιστο ιδανικό μας, την αγιωτάτη Πίστη μας, την Ορθοδοξία, διότι βλέπουμε ότι το ρεύμα του Οικουμενισμού, του διαθρησκειακού οικουμενισμού στην παρούσα φάση, αυτής της παναιρέσεως και πανθρησκείας της εποχής μας γίνεται ισχυρότερο. Οι πανουργίες κατά της Πίστεως των θιασωτών της Νέας εποχής, της Νέας τάξεως πραγμάτων και της Παγκοσμιοποιήσεως αυξάνονται και οι προδοσίες εις βάρος της Ορθοδοξίας από ηγέτες της Ορθοδοξίας πληθαίνουν. Και ενώ από τις προφητείες της Γραφής γνωρίζουμε, ότι η Πίστη δεν θα διαλυθεί και η Εκκλησία δεν θα χαθεί, ανησυχούμε όμως, διότι πολλοί βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί κλονίζονται και χάνονται, και έτσι το Χριστεπώνυμο πλήρωμα μειώνεται και συρρικνώνεται.

    Ενώ όμως αυτές τις ανησυχίες θα έπρεπε να έχουν πρωτίστως οι ταγοί της Εκκλησίας, ώστε να γρηγορούν και να διαφυλάττουν  το ποίμνιο, με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε πως ο Μητροπολίτης Τρίκκκης θα είναι εκείνος ο οποίος με εναρκτήριο σύντομο λόγο του θα χαιρετήσει (!) το συνέδριο.

     Ένα συνέδριο που στόχο του έχει τον συγκρητισμό και τη συγχώνευση ουσιαστικά διαφόρων πολιτισμών και θρησκειών. Ας μην κρυβόμαστε. Στόχος είναι όχι «η ειρηνική συμβίωση των θρησκειών» αλλά το ελληνικό και ορθόδοξο φρόνημα. Αυτό θέλουν να νοθεύσουν με εβραιοσιωνιστικές και μουσουλμανικές μαγαρισιές.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης, λοιπόν, όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση, θα χαιρετήσει ένα συνέδριο με ομιλητές, Ραβίνους, Μουσουλμάνους, εκπαιδευτές μουσουλμανικής θρησκείας και μουσουλμάνους ιεροδιδασκάλους(!)

Άραγε, δεν γνωρίζει ο Μητροπολίτης Τρίκκης ότι η Εκκλησία είναι μία και συνεπώς και η Αλήθεια είναι μία;

Ο Χριστός είπε: «Σὺ εἰ Πέτρος καὶ ἐπὶ ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τὴν Ἐκκλησίαν, καὶ πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» (Ματθ. 16:18).

Δεν είπε ο Χριστός, «οἰκοδομήσω μου τὰς ᾿Εκκλησίας», αλλά είπε, «οἰκοδομήσω μου τὴν Ἐκκλησίαν». Μία, λοιπὸν, Εκκλησία ίδρυσε ο Χριστός, όχι πολλές. Και ίδρυσε την Εκκλησία «ἐπὶ ταύτῃ τῇ πέτρᾳ», πάνω δηλαδή σ’ αυτὴν την πίστη που ομολόγησε ο Πέτρος, ότι ο Ιησούς είναι «ο Χριστὸς ο Υιός του Θεού του ζώντος» (Ματθ. 16:16)

Μεταξύ άλλων διαβάζουμε πως ομιλητής θα είναι και ο κ. Σταμούλης, καθηγητής δογματικής, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει τα διαπιστευτήρια του στην οικουμενιστική λαίλαπα, ξεστομίζοντας αιρέσεις που θα ζήλευε ακόμη κι ο Άρειος κι ο Νεστόριος, δηλώνοντας ασεβώς πως για τη γέννηση του Χριστού δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η παρθενία και πως ο Χριστός θα μπορούσε να γεννηθεί και από έγγαμη γυναίκα(!) Δηλαδή ο άφθαρτος να γίνει φθαρτός.

Ποιους θα υποδεχτεί, λοιπόν, στη μητροπολιτική του περιφέρεια ο Σεβασμιότατος κ. Χρυσόστομος και γιατί;

Πώς να τον εμπιστευτεί το Ορθόδοξο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, όταν άλλοτε εκφέρει λόγο αληθείας και άλλοτε μιλά ή σιωπά αναλόγως με το τι του επιβάλλουν οι πολιτικές συγκυρίες της στιγμής; Γιατί αυτή η διγλωσσία; Δεν καταλαβαίνει ο σεβασμιότατος ότι το φρόνημά του διαφέρει από αυτό του Αποστόλου Παύλου; Δεν καταλαβαίνει επίσης ότι με τέτοιο φρόνημα στην εποχή του προφήτη Ηλία θα ήταν ανάμεσα στους ιερείς της αισχύνης και δεν θα γλύτωνε από το μαχαίρι του;

Μεταξύ άλλων διαβάζουμε στην εν λόγω ανακοίνωση του ύπουλου αυτού συνεδρίου πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεία λειτουργία στα Μετέωρα.

Ρωτάμε: Δεν γνωρίζουν οι μητροπολίτες των δύο περιφερειών Τρίκκης και Σταγών πως απαγορεύεται η κοινή προσευχή με αλλοθρήσκους; Πώς νομιμοποιούνται οι διοργανωτές, ώστε με θράσος να αναγράφουν στο πρόγραμμα αφενός την παρουσία αλλοθρήσκων στη Θεία Λειτουργία, (άραγε ενέκριναν κάτι τέτοιο οι δυο επικεφαλής των τοπικών μητροπόλεων και αφετέρου να υποβαθμίζουν τη Θεία Λειτουργία σε μια συνάντηση μουσειακού και τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως οι προγραμματισμένες επισκέψεις στο τζαμί, στην εβραϊκή συναγωγή, και μάλιστα καφενειακού επιπέδου, αφού όλη η παρέα θα καταλήξει σε κάποια καφετέρια για μεσημεριανή… «ανατροφοδότηση».

Καλούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο όχι μόνο να μη χαιρετήσει το εν λόγω συνέδριο, αλλά να το καταγγείλει ως απόπειρα επιβολής και διάδοσης της πανθρησκείας και της παναίρεσης του οικουμενισμού, ώστε να προφυλάξει, ως οφείλει, το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Επισκοπής του από προβατόσχημους λύκους.

Στο ίδιο πλαίσιο καλούμε επίσης τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετέωρων με επίσημη ανακοίνωση να απαγορεύσει τη συμμετοχή αλλοθρήσκων σε Θεία Λειτουργία στα Μετέωρα. Τέλος, αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση των Ι. Μονών σχετικά με αυτό το συνέδριο.

Οι καιροί δεν επιτρέπουν τη σιωπή και τις όποιες διπλωματικές περιστροφές. Επιβάλλουν την αντίδραση με θάρρος και κάθε επισημότητα απ’ όλους τους εκκλησιαστικούς ταγούς. Στην αντίθετη περίπτωση στη συνείδηση του κόσμου θα μείνει αυτό που θέλει να περάσει το ύπουλο αυτό συνέδριο, ότι δηλαδή η αλήθεια είναι ένα ψηφιδωτό και όλες οι θρησκείες κατέχουν ένα μέρος της. Γι’ αυτό επιμένουμε σε επίσημες ανακοινώσεις από αρμόδια χείλη.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε πως ο Σεβασμιότατος κ. Θεόκλητος, έχοντας στο πλευρό του το λαό του Θεού  θα ενεργήσει αρμοδίως και δημοσίως, όπως έπραξε και στο πρόσφατο παρελθόν (βλέπε ξόανο ΑΜΑΛ), ώστε να αποτρέψει τη βεβήλωση του κορυφαίου γεγονότος της Θείας Λειτουργίας στα Αγιοβάδιστα Μετέωρα και να προστατέψει το ποίμνιό του.

 Ελπίζουμε πως και οι δύο Μητροπολίτες του νομού μας δεν θα παραστούν ούτε αυτοπροσώπως ούτε δια των εκπροσώπων τους σε αυτό το συνέδριο.

trikalavoice.gr10/10/2024

Δείτε και -Οικουμενιστικό συνέδριο στα Τρίκαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com