17 Οκτ 2024

Το παρασκήνιο της ακύρωσης του διαθρησκευτικού συνεδρίου στα Τρίκαλα

Με τρόπο ανορθόδοξο (… επιεικώς) επιχείρησε η Δημοτική Αρχή των Τρικάλων να τελέσει διαθρησκευτικό συνέδριο στην πόλη και μπροστά στο κύμα των αντιδράσεων υποχρεώθηκε σε ακύρωσή του, έστω κι αν ο δήμαρχος Νίκος Σακκάς-περιέργως γιατί-επιμένει ότι τάχα… δεν ακυρώθηκε, αλλά αναβλήθηκε γιατί είχαν άλλες προγραμματισμένες υποχρεώσεις Ραβίνοι και Μουφτήδες που είχαν δηλωθεί ως ομιλητές στο πρόγραμμα.

Το ανορθόδοξο του πράγματος έγκειται στο γεγονός ότι οι διοργανωτές, ο Δήμος Τρικκαίων δηλαδή, δεν προσέγγισαν ως όφειλαν και κατά την τάξη τον Μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσόστομο- ο οποίος είναι Κυρίαρχος στην επαρχία του-να του γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους και να ζητήσουν την ευλογία του. Αντίθετα συμπεριέλαβαν το όνομά του, εν αγνοία του, στο πρόγραμμα ομιλητών!… Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο κ. Χρυσόστομος αντέδρασε από την πρώτη στιγμή και διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να συγκατατεθεί στη διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου, βρίσκοντας μάλιστα στήριγμα και από τον Σταγών Θεόκλητο ο οποίος επίσης διεμήνυσε πως ουδείς εκ των συμμετεχόντων θα γίνει δεκτός στα Μετέωρα και καμία Θεία Λειτουργία δεν θα τελεστεί εκεί.

Στην.. ντρίπλα που επιχείρησε, αφελώς, ο Δήμος Τρικκαίων μέσω της Ιεράς Συνόδου ζητώντας τη να ορίσει εκπρόσωπο, αυτή παρέπεμψε στον Κυρίαρχο Μητροπολίτη, τον Τρίκκης Χρυσόστομο, οπότε και πάλι βρέθηκε προ αδιεξόδου και υποχρεώθηκε χθες στην ακύρωση του συνεδρίου. Και δεδομένου των αντιδράσεων που προκάλεσε, αλλά και του γεγονότος ότι ο Δήμος έφερε απέναντί του την τοπική εκκλησία και τους δυο Επισκόπους της δεν αφήνει κανένα περιθώριο να διεξαχθεί στο μέλλον.

trikalavoice.gr17/10/2024

Δείτε σχετικά και:

-Ακυρώνεται το οικουμενιστικό συνέδριο στα Τρίκαλα

-Ερώτημα προς τον δήμαρχο Ν. Σακκά: Ποια η σκοπιμότητα Διεξαγωγής Διαθρηκευτικού Συνεδρίου στα Τρίκαλα; Αντιδράσεις από την τοπική εκκλησία

-Ο διαθρησκειακός Οικουμενισμός εν δράσει στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας

-Αρχιμ. Αθανάσιος Αναστασίου: Δημόσια τοποθέτηση γιά τό Διαθρησκευτικό Συνέδριο Τρικάλων

-Αντιδράσεις για διαθρησκευτικό συνέδριο που προγραμματίζεται στα Τρίκαλα

 -Οικουμενιστικό συνέδριο στα Τρίκαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com