30 Ιουν 2024

Ουκρανία: Ζητούν απαγόρευση Θρησκευτικών Ηγετών χωρίς άδεια από τις αρχές

tixon oykania 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, η Κρατική Υπηρεσία της Ουκρανίας "Εθνοπολιτικής και Ελευθερίας Συνείδησης της Ουκρανίας (DESS" πρότεινε τη θέσπιση νομοθετικής απαγόρευσης για την άφιξη κληρικών και θρησκευτικών ηγετών στην Ουκρανία χωρίς επίσημη άδεια από τις κυβερνητικές αρχές.

Ως παράδειγμα ανεπιθύμητων επισκέψεων θρησκευτικών ηγετών που θα έπρεπε να απαγορευθούν, δίνεται η πρόσφατη επίσκεψη στην Ουκρανία του Αρχιεπισκόπου Ουάσιγκτον, Μητροπολίτη πάσης Αμερικής και Καναδά κ. Τύχωνος.

Να αναφερθεί ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από 1 εώς 5 Ιουνίου 2024 μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Μητροπολίτης Τύχων συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Ονούφριο και επισκέφθηκε μια σειρά από εκκλησίες και μοναστήρια της Δυτικής Ουκρανίας που απειλούνται από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Τύχων εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και κάλεσε επανειλημμένα τις ουκρανικές αρχές να σεβαστούν την ελευθερία της θρησκείας.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Μητροπολίτη Τύχωνος, το φιλοκυβερνητικό έντυπο Glavcom.ua σημειώνει: «Πώς συνέβη κατά τη διάρκεια ενός πολέμου πλήρους κλίμακας, ένα άτομο που θα μπορούσε να είναι Ρώσος πράκτορας έρχεται ελεύθερα στην Ουκρανία, αν και με αμερικανικό διαβατήριο; Οι τροποποιήσεις που προτείνει η DESS θα καταστήσουν δυνατή την αποφυγή τέτοιων επισκέψεων ή, τουλάχιστον, θα τις καταστήσουν όσο το δυνατόν πιο δύσκολες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας A. Kovaliov (πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του «Πατριαρχείου Κιέβου») χαρακτήρισε την επίσκεψη του Μητροπολίτη Τύχωνος «ειδική επιχείρηση της Μόσχας» και τον εαυτό του «πράκτορα του Κρεμλίνου σε ένα ράσο», αποκαλώντας στο SBU για να απαντήσει στην επίσκεψη και στις «ρωσικές αφηγήσεις» που δήθεν διαδόθηκαν από τον επισκέπτη.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μπίλα Τσέρκβα Ευστράτιος, έκανε ένα εξαιρετικά εχθρικό σχόλιο σχετικά με την επίσκεψη του Μητροπολίτη Αμερικής, λέγοντας ότι η OCA είναι «μέρος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» και κάλεσε τους Ουκρανούς «να μην αφήσουν τη ρωσική εκκλησιαστική προπαγάνδα να εξαπατήσει τους πιστούς της Ουκρανίας».

Κλείνοντας, ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Τύχωνα «σοφία» και απαίτησε από αυτόν να «πάψει να υπηρετεί τα συμφέροντα του Πατριαρχείου Μόσχας”.

Επιμέλεια - μετάφραση: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com