16 Φεβ 2024

Είναι γάμος; Ο κ. Μητσοτάκης παίρνει ένα μυστήριο της Εκκλησίας και το κάνει νόμο διαλύοντάς το

 Είναι γάμος;

Είναι γάμος;

Ο κ. Μητσοτάκης παίρνει ένα μυστήριο της Εκκλησίας και το κάνει νόμο διαλύοντάς το

Ελένη Παπαδοπούλου

Ο γάμος είναι μυστήριο της Εκκλησίας και αφορά έναν άντρα και μία γυναίκα. Εδώ και αιώνες. Δεν είναι μία νομοθετική ρύθμιση που με τροπολογίες θα αλλάζει ο κάθε πολιτικός. Η δικαιοδοσία της Πολιτείας σταματά εκεί που αρχίζουν τα ιερά, τα οποία διέπονται από άλλο τελετουργικό και κανόνες. Και αυτά τα έχει ήδη ορίσει Άλλος. Και καλά θα κάνει η Πολιτεία αυτό να το υπολογίζει. Μάλλον οι πολιτικοί, που έχουν βάλει στόχο να αλλάξουν και τους νόμους της φύσης. Βέβαια, όταν πιστεύεις ότι τα φύλα είναι εξήντα δύο και αδιαφορείς για τη βιολογία, γιατί να μην αδιαφορήσεις και για την Εκκλησία, τα μυστήριά της και τις παραδόσεις της;

Ο κ. Μητσοτάκης παίρνει, λοιπόν, ένα μυστήριο της Εκκλησίας και το κάνει νόμο διαλύοντάς το. Θα μπορούσε, βέβαια, να νομοθετήσει συμβόλαια μεταξύ ενηλίκων, όπως έγινε στο παρελθόν. Αλλά μάλλον την έχει δει βασιλικότερος του βασιλέως και νομοθετεί και ιερά μυστήρια τώρα, θέτοντας νέους κανόνες και νέα ήθη.

Ο κ. Μητσοτάκης και όσοι θα ψηφίσουν αυτό το έκτρωμα ποσώς ενδιαφέρονται για τα παιδιά, τα οποία χρησιμοποιούν για να προωθήσουν και να επιβάλουν την woke ατζέντα. Ποιος μπορεί να πει ότι ενδιαφέρεται για τα παιδιά, όταν τα δίνει σε «οικογένεια» όχι απλά χωρίς μητέρα ή πατέρα, αλλά σε δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Οταν κάποια παιδιά δεν θα πουν ποτέ «μαμά» ή «μπαμπά» και αν το πουν, θα είναι για αντρομαμά και γυναικομπαμπά.

Η επίκληση σε έρευνες, δε, είναι εξωφρενική. Αφενός, διότι οι έρευνες είναι κατασκευασμένες. Αφετέρου, δεν είδα πουθενά να παρακολουθούν τα παιδιά αυτά στην εξέλιξη της ενήλικης ζωής τους. Τα δε παιδιά, που δίνουν συνεντεύξεις και λένε «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», τι ακριβώς περιμένουν οι διάφοροι να πουν; «Ναι, έχουμε»; Αμυνα λέγεται και είναι ο μόνος τρόπος να μη διαλυθούν εντελώς ως άνθρωποι. Ποια είναι η πορεία τους μέσα στη ζωή, οι σχέσεις τους;

Το πρόσχημα ότι το νομοσχέδιο-έκτρωμα γι’ αυτό που εντελώς λανθασμένα αποκαλούν γάμο των ομοφυλοφίλων -επιτέλους, ας το πούνε κι ας μην ντρέπονται γι’ αυτό που είναι- γίνεται για τα δικαιώματα των παιδιών μόνο αγανάκτηση προκαλεί.

Ας κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά ας αφήσουν τα παιδιά να μεγαλώσουν με μάνα και πατέρα. Οπως μεγαλώσαμε όλοι. Και αυτοί που ψηφίζουν αυτό το έκτρωμα.

* Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

newsbreak16.02.2024 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com