22 Φεβ 2024

Στο στόχαστρο ό,τι πιο τρυφερό: η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ!

Στο στόχαστρο ό,τι πιο τρυφερό: η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ!

Γράφει ο Καλλιντέρης Νικόδημος

Στη Βρετανία το Τμήμα Υγείας του Πανεπιστημίου του Sussex (University of Sussex Hospitals NHS Trust) ισχυρίζεται ότι το γάλα που παράγεται από διεμφυλικές/τρανς γυναίκες (δηλ. βιολογικά άνδρες) κατόπιν χορήγησης συνδυασμού φαρμάκων είναι εξίσου θρεπτικό με το μητρικό γάλα μιας γυναίκας που παράγεται φυσιολογικά μετά τον τοκετό!

Στο πλαίσιο προώθησης αυτής της αλλόκοτης και αφύσικης θέσης γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιείται ο «άφυλος» όρος chestfeeding αντί του breastfeeding (που παραπέμπει στο γυναικείο στήθος) καθώς ο πρώτος θεωρείται πιο «συμπεριληπτικός»!

Σημειωτέον ότι για την παραγωγή γάλατος από το στήθος του άνδρα προηγείται ειδική ορμονοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή για την ανάπτυξη αδένων!

Βέβαια, κατόπιν έντονων αντιδράσεων από επιστήμονες και την κοινωνία των πολιτών το σχετικό φυλλάδιο με τους ανωτέρω ισχυρισμούς αφαιρέθηκε από τον επίσημο ιστότοπο του University of Sussex Hospitals NHS Trust!

https://www.telegraph.co.uk/news/2024/02/18/trans-womens-milk-as-good-as-breast-milk-says-nhs-trust/?utm_medium=Social&utm_campaign=Echobox&utm_source=Twitter#Echobox=1708265369-1

Καλλιντέρης Νικόδημος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com