17 Ιουλ 2022

Ζαχάροβα: Αυτές είναι οι αξίες που θέλετε να περάσετε στα παιδιά σας;

 

Αντιδράσεις για την φωτογραφία των αμερικανών αξιωματούχων που εκπροσώπησαν τις ΗΠΑ στην δεξίωση για την ημέρα της Βαστίλλης

Με μία σκληρή ανάρτηση η ισχυρή γυναίκα της ρωσικής διπλωματίας, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε την πρόσφατη φωτογραφία που απεικονίζει Τους δύο υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, που εκπροσώπησαν την κυβέρνηση στην επίσημη δεξίωση που παρέθεσε ο Γάλλος πρέσβης στην οικία του, για την ημέρα της Βαστίλλης.

O Joe Biden διόρισε τον Sam Brinton (δεξιά στη φωτό), έναν LGBTQ ακτιβιστή, διευθυντή της νευραλγικής υπηρεσίας πυρηνικών αποβλήτων.

Ο τετράστερος ναύαρχος Rachel Levine διορίστηκε επίσης Υφυπουργός Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, από τον Μπάιντεν.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ ανάρτησε την φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με το ερώτημα: «Αυτές είναι οι αξίες που προσπαθείτε να μεταλαμπαδεύσετε στα παιδιά σας; Μάλλον εμείς αγωνιζόμαστε και για τις δικές σας αξίες»…

Δείτε την ανάρτηση:

Η φωτογραφία είχε αναρτηθεί στο ίνσταγκραμ από τον ίδιο τον διευθυντή διαχείρισης πυρηνικών αποβλήτων.

Η ανάρτηση και η λεζάντα του διευθυντή της υπηρεσίας πυρηνικών αποβλήτων των ΗΠΑ

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό που ανήκει στον Αναπληρωτή Βοηθό Γραμματέα για τα αναλωμένα καύσιμα και τη διάθεση πυρηνικών αποβλήτων Ο λογαριασμός του Sam Briton στο Instagram στις 14 Ιουλίου συγκέντρωσε εκατοντάδες σχόλια και η λεζάντα του έγραφε: “Εβδομάδα 4 στη δουλειά: Σαμπάνια και γιορτή με τον Γάλλο Πρέσβη στην κατοικία του για την Ημέρα της Βαστίλης. (Αλλά και η εκπληκτική ευκαιρία να συνδεθώ με έναν από τους μοναδικούς άλλους τρανς κυβερνητικούς αξιωματούχους, τον ναύαρχο Λεβίν – δεν θα πω ψέματα, ένιωσα υπέροχα να συμφιλιώνομαι με έναν συνάδελφο τρανς που αντιμετωπίζει το μίσος.)”

Η συγκεκριμένη φωτογραφία πάντως προκάλεσε πλήθος οργισμένων αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν και προσωπικά του αμερικανού προέδρου για τις επιλογές του και εντός των ΗΠΑ. Χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες επιλογές του προέδρου πλήττουν το κύρος της Αμερικής και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι άκρως επικριτικά ήταν και τα σχόλια πολλών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών και βουλευτών.

newsbreak,16-07-2022

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι η φωτογραφία μάλλον προσήκει στην περίσταση. Αυτοί οι δύο είχαν πάει στη γαλλική πρεσβεία να τιμήσουν την ημέρα που έπεσε η Βαστίλη, δηλαδή το συμβολικό ορόσημο της Γαλλικής Επανάστασης, που με τη σειρά της θεωρείται το ορόσημο της μετάβασης σ' αυτό που ονομάζουμε νεωτερική εποχή. Λοιπόν η φωτογραφία αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα πού κατάντησε αυτή η ίδια η νεωτερική εποχή που ανέτειλε τότε, γερασμένη και παρηκμασμένη πλέον, ως ύστερη νεωτερικότητα ή μετα-νεωτερικότητα. Είναι τόσο επιτυχημένος ο παραλληλισμός, τόσο ανάγλυφη η παρακμή, που βρε παιδιά δεν ξέρω μήπως τό 'καναν κι επίτηδες δηλαδή.

Ελπίζουμε αυτή η τελειωμένη εποχή με τις ανύπαρκτες αξίες, η εποχή του "ναι σε όλα μέσα στο τίποτα", να μας αδειάσει τη γωνιά σύντομα και προσευχόμαστε να μην αντικατασταθεί από τίποτα χειρότερο, και αν αντικατασταθεί από τίποτα χειρότερο να μας δείξει δρόμο ο Θεός προς τα πού να την κοπανίσουμε, γιατί δε φαίνεται εμάς τους χριστιανούς να μας σηκώνει το κλίμα.

Α.Κ. είπε...

Το πράγμα θα χειροτερέψει κι άλλο. Στην προσπάθεια να διαλυθεί ο άνθρωπος και να απολέσει κάθε σύνδεσμο με τη λογική και κάθε άγκυρα ηθικής (ακόμα και ορθολογισμού), τα επόμενα σκαλιά που θα κατέβουμε είναι: 1) η νομιμοποίηση της παιδεραστίας, 2) η νομιμοποίηση της αιμομιξίας και 3) η νομιμοποίηση του κανιβαλισμού. Μετά από αυτά, θα έχει "επιτευχθεί" ένα ανθρωπόμορφο τέρας, που θα στηρίζεται μόνο στον εαυτό του, θα φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα μοναξιάς και θα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΙΜΟ. Αυτή θα είναι η κατάληξη.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com