3 Ιουλ 2022

Η αιρετική ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’ πολεμεί την Εκκλησίαν

 

Η αιρετική ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’ πολεμεί την Εκκλησίαν

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Η Προτεσταντική αίρεση με την ονομασία ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’, πραγματοποιεί προσηλυτιστική εκστρατεία κατά τον Ιούλιο του 2022 από 3 έως 9 Ιουλίου. Η αιρετική αυτή εκστρατεία φέρει την ονομασία ‘’Operation Joshua 2022 – Kάθε σπίτι’’,  και πραγματοποιείται στους Νομούς Καρδίτσας, Άμφισσας και Φθιώτιδας. 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση για προστασία του χριστεπωνύμου πληρώματος από την αιρετική αυτή οργάνωση. 

Η αιρετική οργάνωση ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’ δραστηριοποιείται από το έτος 2008 στην Ελλάδα, κάνοντας αρχή από την Πελοπόννησο κατά τα έτη 2008, 2009 και 2010.  Κατ’ έτος πραγματοποιούν  προσηλυτιστική εκστρατεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως στα Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Χαλκιδική, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πιερία, Σιδηρόκαστρο, Φιλίππους, Θάσο κλπ. 

Για παράδειγμα το έτος 2019 πραγματοποίησαν  εκστρατεία η οποία έφερε την ονομασία ‘’Joshua 2019’’ η οποία ερμηνεύεται ‘’Ιησούς του Ναυή 2019’’, στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Άρτας.  Όλες οι εκστρατείες της αιρετικής αυτής οργάνωσης φέρουν την ονομασία του Ιησού του Ναυή.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο καταγράφουν σε απόλυτους αριθμούς, τον αριθμό των οικιών που επισκέφθηκαν, πόσες Καινές Διαθήκες δικές τους διένειμαν και ακόμα πόσα χιλιόμετρα έχουν διανύσει, στοιχεία τα οποία δημοσιεύουν στους διαδικτυακούς ιστότοπούς τους.

Καλούν την Εκκλησία ‘’πνευματικά δεσμά αιώνων’’.  Οι αιρετικοί αυτοί ζητούν συνεργάτες διαμέσου των δικών τους διαδικτυακών ιστότοπων, για να ‘’φέρουν’’, όπως λένε το ‘’φως του Λόγου του Θεού σ’ ένα σκοτεινό έθνος’’.  

Να υπενθυμίσομε ότι κατά την αιρετική προσηλυτιστική εκστρατεία του Ιουλίου του 2015 με την ονομασία ‘’Ιησούς του Ναυή 6’’, ομιλούσαν για ‘’εκχριστιανισμό’’ των Ορθοδόξων Χριστιανών της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου. 

Είναι όμως οι μόνοι αιρετικοί που βρίζουν και πολεμούν την Εκκλησία; Υπάρχουν και χειρότερες από αυτή αιρετικές κοινότητες στο συγκρητιστικό συνονθύλευμα του Π.Σ.Ε. Για παράδειγμα οι αιρετικοί Πεντηκοστιανοί, αποκαλούν την Μία Αγία Εκκλησία «Βαβυλώνα», ακόμα και «πόρνη». 

Είναι γνωστό ότι πολλές  προτεσταντικές ομάδες επιδίδονται σε προσηλυτιστικές δραστηριότητες σε βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών.  Κατά τα άλλα όσοι εκ των Ορθοδόξων επιμένουν στον οικουμενισμό, επαίρονται για τη διακήρυξη του έτους 1982 της ‘’Επιτροπής Παγκόσμιας Ιεραποστολής και Ευαγγελισμού’’ του Π.Σ.Ε., η οποία ομιλούσε για «ιεραποστολική μαρτυρία εν ενότητι». Με τους πολυδιασπασμένους αιρετικούς Προτεστάντες, αλλά και με τους άλλους αιρετικούς, του Π.Σ.Ε., θα δοθεί «ιεραποστολική μαρτυρία»;

Πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία με παρόμοιους της αιρετικής οργάνωσης ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’ ή και χειρότερους ακόμα αιρετικούς, στα λεγόμενα ‘’κοινά’’ προγράμματα, για «ιεραποστολική μαρτυρία εν ενότητι» του Π.Σ.Ε.;  «Τις κοινωνία φωτί προς σκότος;» (Β΄ Κορ.). 

Μπορεί να καλέσει μια τέτοια αιρετική κοινότητα, όπως την αιρετική οργάνωση ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’ ως ‘’ετερόδοξη εκκλησία’’;    Μπορούν να αναγνωριστούν στοιχεία αληθούς εκκλησίας σε τέτοιες αιρετικές κοινότητες;  Μπορεί κανείς να επαναλάβει τη βλάσφημη  εκκλησιολογική στρέβλωση της Δήλωσης του Τορόντο που αναφέρει ότι, το Σώμα του Χριστού  θα οικοδομηθεί από τις  πνευματικές σχέσεις με αιρετικές κοινότητες μέλη του Π.Σ.Ε., για παρόμοιες κοινότητες με αυτή την προτεσταντική ομάδα;   

Δείτε σχετικά και:

-Η Ιερά Μητρόπολη Σταγών για προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεοπροτεσταντικής οργάνωσης «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

-Ποιοι μοιράζουν την Καινή Διαθήκη στον Νομό Τρικάλων

-2 προσαγωγές νεοπροτεσταντών στα Τρίκαλα

-Η Mητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την Νεοπροτεσταντική ομάδα που δρα στην Αιτωλοακαρνανία

-Σε χρόνο ρεκόρ… σάρωσαν την Άρτα, οι… εργαζόμενοι της «Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης»…

-Δελτίο της Ι. Συνόδου περί της νεοπροτεσταντικής οργάνωσης "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση"

-Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης για την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»

-Προσηλυτισμός πόρτα-πόρτα από την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» με την Καινή Διαθήκη στα γραμματοκιβώτια, σε σπίτια της Κοζάνης

-Για τα ζιζάνια της αίρεσης ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’

-Η Ιερά Σύνοδος ξαναπροειδοποιεί για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεο-προτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»

-Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση & Γεδεωνίτες.Προσπάθειες προσηλυτισμού με χρήση της Καινής Διαθήκης

-Την νέα προσηλυτιστική της εκστρατεία ανακοίνωσε η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»

-Η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης για την προσηλυτιστική δράση με την επωνυμία «Κάθε Σπίτι» από την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»

-Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση. Προτεσταντικής κινήσεως "Ιεραποστολικών δραστηριοτήτων" συνέχεια

-Η Ιερά Σύνοδος ξαναπροειδοποιεί για την νεοπροτεσταντική οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση''.http://aktines.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7907.html

-Εγκύκλιος Μητροπολίτη Μαρωνείας για την νεοπροτεσταντική οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση''. http://aktines.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6940.html

-Όλα τα είχαμε… οι νεοπροτεστάντες μας έλλειπαν για να μας «ενημερώσουν» ότι… ο Θεός μας αγαπάει!

-Προσηλυτιστική δραστηριότητα νεοπροτεσταντών και ευθύνες επισκόπων

-Η Ιερά Σύνοδος ξαναπροειδοποιεί για την νεοπροτεσταντική οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση''. Ποιες οι ευθύνες των επισκόπων;

-Ο προσηλυτισμός της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης και οι ευθύνες των επισκόπων.

-Τι κρύβει η σακούλα των νεοπροτεσταντών της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης

Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, για τη διανομή αντιτύπων της Καινής Διαθήκης από την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»

-Η Ι. Μητρόπολη Κομοτηνής διαμαρτυρήθηκε γιατί οι νεοπροτεστάντες της Ε.Ι.Ε μοίρασαν την Καινή Διαθήκη και σε σπίτια μουσουλμάνων

-Στο στόχαστρο των προτεσταντών οι Ξανθιώτες… Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης για την δωρεάν διανομή της Καινής Διαθήκης

-Πως βλέπουν τον Ορθόδοξο Έλληνα οι νεοπροτεστάντες της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης

-Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης, Μητροπολιτική ἂδεια ἁλώσεως "στοὺς Δαναοὺς μὲ τὰ δώρα"

-Δελτίο Τύπου της Ι.Μ Αλεξανδρουπόλεως για την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»

-Αδιαφορία από τη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως για την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»

-Καμμία ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου για την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»

-Πώς να μη δημιουργηθεί σύγχυση στον πιστό λαό;

-Η νεοπροτεσταντική οργάνωση “Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση“ έλαβε πιστοποίηση παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας από το Υπουργείο Υγείας

-Η Δ.Ι.Σ για την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»

-Μητρόπολη Κορίνθου: Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αλλά Προτεστάντες

-Δελτία Τύπου Ι .Μητροπόλεων Πατρών και Μεσσηνίας:"Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» αποτελεί Προτεσταντική Αίρεση"

-Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας προς "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση":«δεν θέλουμε την προσφορά του θείου λόγου από σας»

-π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση

-Η Ιερά Σύνοδος για νεοφανή προτεσταντική οργάνωση

-Μητρόπολη Καλαβρύτων: Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» ανήκει σε Προτεσταντική αίρεση

-Ποιοί συμμετέχουν στην «επιχείρηση Ιησούς του Ναυή 3»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com