26 Ιαν 2022

Το SACC καλωσορίζει της Εξαρχία της Ρωσίας στην Αφρική

Την ετοιμότητά του να συνδράμει για την Εξαρχία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Εκκλησιών της Νοτίου Αφρικής.

Σύμφωνα με τον κόμβο Sputnik το Συμβούλιο των Εκκλησιών της Νοτίου Αφρικής, χαιρετίζει την δημιουργία Εξαρχίας της Εκκλησίας της Ρωσίας στην Αφρική, μέσω του Επισκόπου της Εκκλησίας της Αιθιοπίας Μαλούσι (Mpumlwana).

"Το SACC καλωσορίζει όλες τις Εκκλησίες και αφήνουμε ανοιχτή την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ρωσίας αν επιθυμεί να ενταχθεί στη Νότια Αφρική" - τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Μαλούσι.

Επίσης σημείωσε ότι η νοτιοαφρικανική επαρχία Γκουατένγκ, όπου βρίσκονται το Γιοχάνεσμπουργκ και η Πρετόρια, «είναι η καλύτερη θέση για να φιλοξενήσει» την Πατριαρχική Εξαρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας στην Αφρική.

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Μαλούσι τόνισε: «Δεν είμαι σίγουρος ποιες θα είναι οι ανάγκες που απαιτούν τη βοήθειά μας, αλλά ως μέλος του WCC (Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών) μπορούν να μας καλέσουν για συμβουλές όποτε χρειάζεται».

Να σημειωθεί ότι το "Συμβούλιο Εκκλησιών της Νότιας Αφρικής" είναι ένα διαθρησκειακό φόρουμ στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής, και εκτός από μια σειρά από προτεσταντικά δόγματα, περιλαμβάνει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Κοπτική Εκκλησία.

romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com