26 Ιαν 2022

Ο σχισματικός Μητροπολίτης Στέφανος των Σκοπίων γράφει προς τον Πατριαρχη Σερβίας ως «Αρχιεπίσκοπος Μακεδονίας».

 

Ο σχισματικός επίσκοπος των Σκοπίων Στέφανος, απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πατριάρχη Σερβίας για τον θάνατο του επισκόπου Σάββα Λαυρεντίου.

Ο κ. Στέφανος στην επιστολή του αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η «Εκκλησία» του συνεχίζει να αυτοαοκαλείται «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενδεχόμενη επιστροφή της στην κανονικότητα. Το oukraniko δημοσιεύει την πλήρη επιστολή του κ. Στεφάνου.

«Προς τον  Παναγιώτατο Αρχιεπίσκοπο Πεκίου, Μητροπολίτη Βελιγραδίου και Χαρκόβου και Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο

Παναγιώτατε, Μας λύπει ιδιαίτερα η θλιβερή είδηση ​​της κοίμησης του μακαριστού Επισκόπου Shabachki, Λαυρεντίου. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, εξ ονόματός μας και εξ ονόματος της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - Αρχιεπισκοπής Οχρίδας,

του κλήρου, του μοναχισμού και όλων των πιστών τέκνων, να εκφράσω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αδελφική μας συμπάθεια για τον πόνο της αδελφής Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και σε όλους όσους σεβάστηκαν τον Επίσκοπο Λαυρέντιο. 

Η θεοσεβής προσωπικότητά του και το εκκλησιαστικό και πατριωτικό του έργο, η «άνευ όρων αφοσίωση στην Εκκλησία, τη δομή, την τάξη και την ενότητά της», όπως τόνιζε ο Σεβασμιώτατος, ανέδειξαν αυτόν τον ιεράρχη του Χριστού ως καλό, αφοσιωμένο, ευσεβή και Θεοφιλή ποιμένα, ταπεινός μοναχό, αγαπητό πατέρα για το ποίμνιο που του εμπιστεύτηκε ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο οποίος είναι η ανάσταση και η ζωή. Ας αναπαύσει ο Κύριος την ψυχή του Επισκόπου Λαυρεντίου σε έναν καλό τόπο, τόπο ευδαιμονίας, τόπο ειρήνης, όπου αναπαύονται οι δίκαιοι, ο  Αβραάμ και η χορεία των αγίων.

Ο Θεός να τον αναπαύσει και να του χαρίσει την Ουράνια Βασιλεία!

Ο Αρχιεπίσκοπος Οχρίδος και Μακεδονίας Στέφανος «

Πηγή: http://religija.mk &oukraniko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com