21 Ιαν 2022

Η Roberta Metsola, νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποστηρίζει την ζωή του αγέννητου παιδιού!

                    

Η Μαλτέζα Ευρωβουλευτής Roberta Metsola,ψήφισε ενάντια στο ψήφισμα Tarabella και ενάντια στο ψήφισμα Matic.

Από International Family News,

18 Ιανουαρίου 2022.

Η Roberta Metsola, Μαλτέζα ευρωβουλευτής γνωστή για τη στάση της υπέρ της ζωής, εξελέγη νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) διαδεχόμενη τον αείμνηστο David Sassoli (1956-2022). Γίνεται έτσι η τρίτη γυναίκα που κατέχει αυτή τη θέση. Τα πρώτα της λόγια ως πρόεδρος ήταν: «Η Ευρώπη είναι εδώ! Η Ευρώπη είναι το μέλλον! Ζήτω η Ευρώπη!».

Κατά των αμβλώσεων

Δεν υπάρχει μέλλον για την Ευρώπη χωρίς τα παιδιά. Σε αυτό το θέμα η Roberta Metsola, μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), έχει σθεναρή στάση. Όπως σημειώνεται στο Euronews, η Μαλτέζα ευρωβουλευτής, μια 43χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, έχει προσελκύσει την προσοχή, ακόμη και την κριτική, για τις απόψεις της κατά των αμβλώσεων, οι οποίες είναι ευρέως διαδεδομένες στη Μάλτα, τη μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) όπου η άμβλωση εξακολουθεί να είναι απόλυτα παράνομη. Η Roberta Metsola, καταψηφίζει ή απέχει σταθερά από ψηφίσματα που αναγνωρίζουν την άμβλωση ως ανθρώπινο δικαίωμα.

Η έκθεση Tarabella

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Roberta Metsola, έχει ήδη καταδείξει τη θέση της υπέρ της αγέννητης ζωής στην πράξη. Το 2015, για παράδειγμα, καταψήφισε την Έκθεση Tarabella, η οποία αποκαλεί την άμβλωση «θεμελιώδες δικαίωμα των γυναικών πάνω στο σώμα τους». Οι κεντροδεξιοί ευρωβουλευτές της Μάλτας, συμπεριλαμβανομένης της Metsola, εξέδωσαν στη συνέχεια μια δήλωση για να εξηγήσουν την ψήφο τους στην οποία τόνισαν ότι η άμβλωση αντιπροσωπεύει για αυτούς μια «κόκκινη γραμμή». Και συνεχίζουν: «Καταψηφίσαμε ολόκληρη την έκθεση για να υπογραμμίσουμε την έντονη αντίθεσή μας στις αμβλώσεις και για να εκφράσουμε τις σοβαρές μας επιφυλάξεις για τις απόπειρες παραβίασης της αρχής της επικουρικότητας».

Η έκθεση Matić

Πιο πρόσφατα, η Metsola, το καλοκαίρι του 2021, καταψήφισε την Έκθεση Matić, η οποία ζητεί την καθολική πρόσβαση στην άμβλωση από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Roberta Metsola, εξακολούθησε και εδώ να υποστηρίζει τη θέση της, σημειώνοντας ότι η άμβλωση πρέπει να παραμένει στη δικαιοδοσία των κοινοβουλίων των εθνικών κυβερνήσεων.

https://ifamnews.com/en/eu-parliament-new-president-roberta-metsola-is-apro-life

https://www.afistemenaziso.gr/texts/epikairotita/roberta-metsola

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή συνέχεια στην πορεία της.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com