24 Δεκ 2021

Η Ιερά Σύνοδος σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

 

Σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

24.12.2021

Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων», αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή «ὑπέρ τῶν μισούντων καί ἀγαπώντων ἡμᾶς»

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

της Εκκλησίας της Ελλάδος

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη ένα δείγμα της αποστασίας των νεοελλήνων. Ο πολύς Μόσιαλος ασχημονεί και ασεβεί ειρωνευόμενος το υπερφυέστατο μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, του νηπιάσαντος υπέρ ημών των αχαρίστων και αγνωμόνων και βλασφημούντων, καθώς και το σεπτό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Κανονικά θα έπρεπε να εκδηλωθεί καταιγισμός αντιδράσεων, να σεισθούν συνειδήσεις και η λεγόμενη διοικούσα Εκκλησία να εφαρμόσει πάραυτα τα όσα διακελεύουν σχετικώς οι ιεροκανονικές διατάξεις. Κάποιοι δε, λαλίστατοι περί τα της πανδημίας επίσκοποι, θα δείξουν, την ίδια, τουλάχιστον, ευαισθησία την οποία έδειξαν με αιτία και αφορμή την εν λόγω πανδημία; Για την πανδημία της ασεβείας, του μυκτηρισμού, της χλεύης και της βλασφημίας των ιερών προσώπων και των ιερών γεγονότων και αληθειών της Πίστεώς μας, που δίκην λοιμώδους νόσου έχει μολύνει την πνευματική ατμόσφαιρα της χώρας μας, θα αντιδράσουν όπως επιβάλλει η αρχιερατική τους ιδιότητα; Ή μήπως δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν τον πρωθυπουργό, του οποίου συνεργάτης τυγχάνει ο ασεβήσας; Ή μήπως τρέμουν την ειρωνεία, τη στοχοποίηση και το διασυρμό που τους επιφυλάσσει το βρωμερό συστημικό κατεστημένο, δημοσιογραφικό και λοιπό; Υ.Γ.Το παρόν σχόλιο συντάχθηκε προτού εκδοθεί συνοδικό ανακοινωθέν. Τυγχάνει ευχάριστο, κατ αρχήν, το γεγονός ότι η ΔΙΣ αντέδρασε στο συγκεκριμένο αίσχος. Δυστυχώς, οι εχθροί της Εκκλησίας έχουν αποθρασυνθεί εδώ και δεκαετίες επειδή, προφανώς, η εν γένει αντίδραση της λεγόμενης διοικούσης Εκκλησίας όταν δεν είναι ανύπαρκτη, διακρίνεται για την ατονία και τη χλιαρότητά της. Ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να αποδοκιμάσει με δημόσια δήλωσή του την αθλιότητα του συνεργάτη του. Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΑ, ΑΘΛΙΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΑΧΥΛΗ ΑΓΝΟΙΑ (ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΡΙΝΟ) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ …

Ανώνυμος είπε...

Πλέον όμως εδώ που είμαστε, οι ανακοινώσεις της συνόδου της ελλαδικής εκκλησίας δεν ενδιαφέρουν και πολλούς.

Ανώνυμος είπε...

Τα διαόλια αυτά τα υπακούτε όμως ε;

Ανώνυμος είπε...

Αυτός δεν ειναι σημαίνον στέλεχος της ΄΄επιστήμης΄΄,που πολλοί ιερωμένοι λένε να ακολουθούμε χωρίς αντιρρήσεις,για το καλό μας;

Ανώνυμος είπε...

Και όμως! Βρέθηκαν άνθρωποι (;) που επιδοκίμασαν τη φρικτή αυτή βλασφημία!

Παπαδημητρίου Στέργιος είπε...

Να αφορισθει αμέσως

Ανώνυμος είπε...

Είσαι άθεος δικαίωμα σου.Αλλα δεν έχεις κανένα δικαίωμα να διακωμωδείς την πίστη μας.Ανακαλεσε δημοσίως γιατί είναι σίγουρο ότι θα σε επισκεφθεί ο Κύριος εν ραβδω σιδηρά γιατί είσαι αμετανόητος συνεχώς και θα σε βρουν οι πληγαις του Φαραώ είναι σίγουρο αυτό ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ διανοητικό μικρόβιο!!

Spiros είπε...

Πάλι καλά αντιδρασανε

Ανώνυμος είπε...

Να μην ξεχάσετε να καλέσετε τον κύριο Μόσιαλο στην επόμενη ΔΙΣ να του απονείμετε κι αυτού μετάλλιο, όπως στο αφεντικό του.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΥΠΝΟΣ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ

Δημητρα Κολοκυθα είπε...

Λυπάμαι πολύ που οι......ας τους ονομάσω άρχοντες της Πατρίδας μου, έχουν τόσο λίγο σεβασμό στην Κυρία Θεοτόκο... Ο Κύριος μας ας τους συγχωρήσει για την τεράστια προσβολή στην Πάναγνη Μητέρα Του και ας τους φωτίσει...

Unknown είπε...

Δεν έχει το δικαίωμα τα υβριζει τα Ιερά και τα οσια μας... Και μαλιστα την Παναγία μας Την μητέρα Του Χριστού μας και μητέρα όλων μας! Είναι ένας αγράμματο και άθλιο πρόσωπο ο Μοσιαλος. Απαιτούμε σεβασμό προς Τον Παναγιο Τριαδικο ΘΕΟ... Και Την Υπεραγια Θεοτόκο μας ΤΕΛΟΣ!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com