22 Σεπ 2021

Προς τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο που ξεκινά εμβολιασμούς στους Ιερούς Ναούς

Προς τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο που ξεκινά εμβολιασμούς στους Ιερούς Ναούς

Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Εκδότης - Συγγραφέας

Σεβασμιώτατε,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα την πρόθεσή σας να ξεκινήσετε εμβολιασμούς (!!!) στις 3 Οκτωβρίου έξω από τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής σας Περιφέρειας με Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ. Μάλιστα, η ακατανόητη αυτή ενέργειά σας διαφημίστηκε με διθυράμβους από τα αργυρώνητα (επισήμως με 20 εκατομμύρια Ευρώ μηνιαίως) ΜΜΕ που άδραξαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρωτοβουλία σας, βγάζοντάς σας να μιλήσετε γι' αυτήν στις «ειδήσεις» τους.

Ειλικρινά, θέλω να σας ρωτήσω: Με ποιο δικαίωμα χρησιμοποιείτε τους χώρους των Εκκλησιών για τη διεξαγωγή εμβολιασμών; Τι σχέση έχει μια καθαρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ιατρική πράξη με το Θεολογικό και Σωτηριολογικό έργο της Εκκλησίας μας;

Είναι και το άλλο: Ποιος σας είπε ότι σας ανήκουν οι Ιεροί Ναοί; Είστε απλά ο (προσωρινός) διαχειριστής τους! Ούτε τους χτίσατε (ας είναι καλά ο πιστός λαός που συνεχίζει να κάνει δωρέες), ούτε τους συντηρήσατε ιδιαίτερα (καθότι είστε νέος Επίσκοπος Λαρίσης), ούτε φυσικά οι πιστοί πηγαίνουν σ' αυτούς για παντελώς άσχετους λόγους (εμβολιασμοί), όπως θέλετε να πιστεύετε!

Λυπάμαι, αλλά μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ότι με την πράξη σας υποτάσσεστε στον Καίσαρα, κλίνοντας γόνυ στην κοσμική εξουσία και εμφανιζόμενος ως βασιλικότερος του βασιλέως! Τι εννοώ; Ότι, σε μια περίοδο που οι εμβολιασμοί φθίνουν παρά την κρατική τρομοκρατία και την προπαγάνδα, εσείς προσφέρετε «χείρα βοηθείας» στους ανυπόληπτους εγχώριους πλασιέ των κερδοσκοπικών φαρμακοβιομηχανιών! Αυτός είναι άραγε ο ρόλος σας ως Μητροπολίτης; Ή να ποιμαίνετε τον λαό;

Βέβαια, δεν περίμενα κάτι καλύτερο από σας, αφού είναι νωπά τα όσα απίστευτα πράξατε πέρυσι, κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας, όταν δηλώσατε πως δεν θα κοινωνήσετε την Μεγάλη Εβδομάδα (!!!), «εφ'όσον ο λαός δεν μπορεί να κοινωνήσει». Αυτά είναι πρωτοφανείς νεωτερισμοί και κακοδοξίες, Ποιμενάρχα Λαρίσης! Ξέρετε καλά, σίγουρα πολύ καλύτερα από μένα, ότι η Θεία Λειτουργία έχει ως σκοπό την Θεία Κοινωνία! Κι εσείς, για να σας «παίξουν τα κανάλια» και να σας πουν «μπράβο» οι αντίχριστοι αλιβάνιστοι εξουσιαστές και τα τσιράκια τους, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ την Θεία Κοινωνία Μεγαλοβδομαδιάτικα, έστω στους Ιερείς που λειτουργούσαν! Αίσχος!

Σεβασμιώτατε,

Σας παρακαλώ θερμά: Περιοριστείτε στα ποιμαντικά σας καθήκοντα που είναι σίγουρα πολλά, καθότι βρίσκεστε σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας κι αφήστε την εμβολιαστική προπαγάνδα. Έχετε κάθε δικαίωμα να εισάγετε στον οργανισμό σας το πειραματικό σκεύασμα, όπως έχει κάθε δικαίωμα και κάποιος να μην το κάνει. Σας ρώτησε κανείς γιατί και πώς εμβολιαστήκατε; Ενδιαφέρεται κανείς να μάθει; ΟΧΙ! Σταματήστε λοιπόν να προσφέρετε εκδουλεύσεις στον κρατικό «Μαμωνά», διότι η θέση σας είναι μαζί με τον Χριστό και μόνον Αυτόν!

Με αγανάκτηση για τις ενέργειές σας,

15 σχόλια:

Ευαγγελία ζαλ είπε...

Κύριε ελέησον Χριστέ μου! Χάσανε τον προορισμό τους 😢

δάσκαλος είπε...

Οταν έχεις χάσει αγαπημένα σου πρόσωπα (κληρικούς, μοναχούς, ανδρες, γυναίκες και νέους) εξ αιτίας αυτού του πρωτοφανούς βιολογικού πολέμου (από όπου κάι όπως και αν προέρχεται) και όταν ξέρεις πως με κάποιο φάρμακο (είτε αυτό είναι εμβόλιο, είτε χάπι είται εισπνεόμενο είτε άλλο τι) θα τους είχες σήμερα πλάι σου, τότε καθε συζήτηση με ανθρώπους άσχετους, στενόμυαλους και επικίνδυνους καταντάει χάσιμο χρόνου. Ας αναπαυεσαι, αγαπητέ μου, κύριε, στις δάφνες σου ότι κατάφερες να ... βάλεις στη "θέση" του έναν Επίσκοπο της Εκκλησίας μας. Καλό ξημέρωμα

Unknown είπε...

Από πότε έγινε η εκκλησία ιατρικό κέντρο και μαγαζί κάθε δεσποτη;

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 22.9.2021
Τι σχέση έχει, εξυπνάκια δάσκαλε, η απώλεια των αγαπημένων προσώπων από τον ιό, με αυτό που πολύ σωστά επισημαίνει ο αρθρογράφος ; O αρθρογράφος τονίζει ότι η παροχή εμβολίων είναι ευθύνη της πολιτικής εξουσίας και όχι της θρησκευτικής. Η Εκκλησία οφείλει να κοιτάξει τα του οίκου της. Σαν να μην φτάνει η παραπλανητική σου εξυπνάδα, έχεις το θράσος να αποκαλείς τον αρθρογράφο ''άσχετο, στενόμυαλο και επικίνδυνο και κάθε συζήτηση καταντάει χάσιμο χρόνου''. Είναι οι γνωστές ταμπέλες όλων σας, όταν δεν έχετε πειστικά επιχειρήματα ή δεν μπορείτε να αντέξετε αντίθετη γνώμη. Επιπλέον, ο αρθρογράφος δεν κατάφερε να βάλει στη θέση του έναν επίσκοπο, όπως ισχυρίζεσαι, αλλά του κάνει απλώς κριτική και επισημαίνει ότι η ενέργειά του δεν χρειάζεται και είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Στην θέση του θα τον βάλει ο Θεός.Το ότι δεν έφθασε ποτέ το Άγιο Φως στην Μητρόπολή του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!!!

Αργύρης μυλωνας είπε...

Τι να περίμενε κανείς από Έλληνα "δάσκαλο"

Ανώνυμος είπε...

Λανθασμένοι τρόποι αναζήτησης της εθνικής ίασης
Ο λαός του Ισραήλ, εκτός από το γεγονός ότι δεν είχε αληθινή μετάνοια,
πολλές φορές πορεύθηκε σε δρόμους διαφορετικούς από αυτούς που του
πρότειναν οι προφήτες για την εθνική ίαση του. Για παράδειγμα, στράφηκε στις
πολιτικές δυνάμεις της εποχής και αγνόησε εντελώς την προστασία Του Θεού,
περιφρόνησε το κήρυγμα των προφητών και υπάκουσε στη στρεβλή
καθοδήγηση των ψευδοπροφητών και των άνομων ιερέων, πειθαρχούσε τυφλά
στα αμαρτωλά κελεύσματα των πολιτικών αρχηγών του και δεν είχε πραγματική
επίγνωση Του Θεού . Τα άλλα έθνη παρέβλεψαν εντελώς τις προρρήσεις των
προφητών του Ισραήλ για την τύχη τους. Εξαιτίας όλων αυτών των λανθασμένων
ενεργειών, οι λαοί της Βίβλου έζησαν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Και ενώ
είχαν το προνόμιο να γνωρίζουν τι θα τους συμβεί στο μέλλον, επειδή είχαν τους
προφήτες που ήταν αξιόπιστα στο λόγο τους πρόσωπα, αυτοί τους
περιφρονούσαν και προτιμούσαν να πορευθούν σαν να ήταν τυφλοί. Η
εγωπάθειά τους έγινε ο λίθος του προσκόμματος, πάνω στον οποίο
προσέκρουαν και έπεφταν, με αποτέλεσμα να τους θεραπεύει η οδυνηρή
εμπειρία της ζωής και όχι η λογική.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ γρήγορα και σκόπιμα, εν Χριστώ, αδερφέ μου και συνάμα συνάδελφε, βιάστηκες να κατηγορήσεις. Οι προθέσεις σου δόλιες και χειριστικές. Σε λάθος ιστολόγιο βρίσκεσαι, το πνεύμα σου δε συνάδει με το ορθό πνεύμα του γράφοντος.
Πολλά συγχαρητήρια στα ορθά λόγια του συγγραφέα.
Πολλά ουαι στο αιρετικό, επικίνδυνα υποκριτικό πνεύμα του Μητροπολίτη Ιερώνυμου με αυτή του την πράξη. Θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα τα πνευματικά όπλα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, διδαγμένα και δοσμένα από την ίδια την κεφαλή της, τον Κυριό μας, Ιησού Χριστό. Να θυμίσω πως στα χρόνια του Ηλία πρώτοι από όλους ασεβεστεροι και αιρετικοί έγιναν οι Ιερείς και οι Αρχιερείς της τότε εποχής. Και αυτοί ήταν που τιμωρήθηκαν....

Ανώνυμος είπε...

Τα εμβόλια του Ηρώδη έξω απ᾿ τους ναούς; Φρικτό και απαράδεκτο!

Χάρης είπε...

Αν "η εκκλησία οφείλει να κοιτάξει τα του οίκου της" αγαπητέ τότε να καταργηθούν και οι ενοριακές αιμοδοσίες. Όχι;

Ανώνυμος είπε...

Χάρη, ο Ιησούς Χριστός δίνει το αίμα Του για τη σωτηρία μας.
Άλλο να δίνεις αίμα για να σωθούν συνάνθρωποι κι άλλο να γίνoνται πειραματόζωα φαρμακευτικών με βούλα (qr code)...

Ανώνυμος είπε...

Η. Εκκλησια πάντοτε ητο κ θα ειναι ιατρειο ψυχων κ σωματων αν εισαι ασχετος μη γραφεις οτι σου λεγει ο λογισμος σου. Πρώτα θερα πευεται η ψυχή κ κατοπιν το σωμα γιατι ολες οι ασθενειες εχουν ψυχικη αιτία

Ανώνυμος είπε...

Εκει στη. Λάρισα υπάρχει κανένας ισορροπημένος; ολα τα χρόνια παλαβωμαρες ακούμε απο τους δηθεν αγωνιζομενους χριστιανούς

Ανώνυμος είπε...

@ 6:43

Μέγας Αντώνιος:
Ἔρχεται καιρός, ἵνα οἱ ἄνθρωποι μανῶσι· καὶ ἐπὰν ἴδωσι τινὰ μὴ μαινόμενον, ἐπαναστατήσονται αὐτῷ λέγοντες, ὅτι σὺ μαίνη, διὰ τὸ μὴ εἶναι ὅμοιον αὐτοῖς.

Έρχεται καιρός κατά τον οποίον οι άνθρωποι θα τρελαθούν· κι αν δουν κάποιον που δεν είναι τρελός, θα του επιτεθούν και θα του πουν, είσαι τρελός, γιατί δεν θα είναι όμοιός τους.

Maria V. είπε...

δασκαλακο,αλλοίμονο στα παιδιά π ανέλαβες ν διδαξεις!Έναν αχταρμά θ τ έχεις κάνει όλα! Επαληθευεται λοιπόν, οτι κάποιοι ηθελημένα ειναι"βουρλα καμμενα"!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com