27 Μαΐ 2021

Δύο Ηγούμενοι προσκάλεσαν τον σχισματικό Ντουμένκο στο Άγιον Όρος. (βίντεο)

 

Μέσα στον Φεβρουάριο κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο σχισματικός Επιφάνιος Ντουμένκο σκοπεύει να επισκεφθεί το Άγιον Όρος. Τώρα ο εκπρόσωπος του παραθρησκευτικού ναζιστικού μορφώματος της OCU Ευστράτιος Ζόρια, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο facebook 2 βίντεο στα οποία εμφανίζονται οι καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Παντοκράτορος και Ξενοφώντος, οι οποίοι προσκαλούν τον αρχισχισματικό Επιφάνιο στο Άγιον Όρος για να λειτουργήσουν μαζί.

Τα δύο βίντεο που ακολουθούν προκαλούν ιδιαίτερη θλίψη.

Η Ιερά Μονή Παντοκράτορος είναι η πρώτη Μονή που δέχτηκε αντιπροσωπεία των σχισματικών τον Φεβρουάριο του 2019.

Μετά τον Ηγούμενο Γαβριήλ, εμφανίζεται σε δεύτερο βίντεο και ο Ηγούμενος της Ξενοφώντος Αλέξιος, ο οποίος μαζί με την πρόσκληση στον Επιφάνιο αναφέρει ότι το μόρφωμα των σχισματικών «έχει μεγάλη ιστορία, έστω κι αν τώρα κατορθώσατε να έχετε την αυτοκεφαλία»! την οποία την είδε ως «δώρο Θεού»! και βέβαια εξέφρασε την χαρά του που τον «αξίωσε ο Θεός»! να είναι παρών στην ενθρόνισή του τον Ιανουάριο του 2019. Τόσες πολλές @#$%^&*( μονομιάς δεν αντέχονται.

Να το ξέρουμε. Αυτό που κάνουμε στα εκατομμύρια των Ορθοδόξων στην Ουκρανία, δεν έχουμε ακόμη ξεκινήσει να το πληρώνουμε.

Για να διαλύσουμε και τις τελευταίες αυταπάτες αξίζει επίσης να παρατηρήσουμε την ψυχρότητα και την αδιαφορία με την οποία οι δύο «πνευματικοί πατέρες» αντιμετωπίζουν τα πολυπληθέστερα εκατομμύρια των Ορθοδόξων της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας. Σα να είναι νεκροί τους έχουν ήδη ξεγράψει. Όπως ακριβώς αντιμετωπιζόμαστε κι εμείς από την επίσημη διοικούσα Εκκλησία.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Πληροφορίες από Orthodox Christianity


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΞΙΟΙ!ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΕΠΙΤΙΜΙΑ ΑΥΤΑ;ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και αίσχος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com