26 Φεβ 2021

Ο ΟΗΕ ετοιμάζει διεθνή μαύρη λίστα των «ομοφοβικών» ομάδων και προσώπων

Το γραφείο δικαιωμάτων του ΟΗΕ συλλέγει τα ονόματα οποιουδήποτε αντιτίθεται στην ατζέντα των ΛΟΑΤ ατόμων με οποιονδήποτε τρόπο. Πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες και οργανώσεις από όλο τον κόσμο που υπερασπίζονται τη ζωή και την οικογένεια πιθανότατα θα συμπεριληφθούν σε μαύρη λίστα από το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. 

 Το δραστικό νέο μέτρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιβολή κυρώσεων σε υποστηρικτές υπέρ της οικογένειας και να εκθεσει τις ενέργειες τους ως τρομοκρατικές επιθέσεις κατά ΛΟΑΤ ατόμων “Ποια είναι τα κύρια επιχειρήματά τους;” διερωτάται το γραφείο δικαιωμάτων του ΟΗΕ. “Ήταν αποτελεσματικοί στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ ατόμων; Έχουν οι στρατηγικές τους επηρεάσει άμεσα ή εμμεσα  τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών;” προσθέτουν.

 Η έκκληση του γραφείου δικαιωμάτων του ΟΗΕ για συμβολή στις προσπάθειες του δυσφημεί τους υπερασπιστές της ζωής και της οικογένειας που αμφισβητούν την “ιδεολογία των φύλων” και τους χαρακτηρίζει ως θεωρητικούς συνωμοσιολογους. Είναι δεδομένο ότι η “θεωρία φύλου” δεν είναι ιδεολογία, αλλά αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Οι “έννοιες” που συνδέονται με το φύλο και με το γένος είναι “κοινωνικά κατασκευασμένες” ισχυρίζεται ο ΟΗΕ.

 Σε αντίθεση με αυτή την αληθινή θεωρία γένους, ζητά λεπτομέρειες για τους «ισχυρισμούς των ομάδων που υπερασπίζονται την ζωή και την οικογένεια και αντιτίθενται στην ιδεολογία του “γένους/φύλου”. 

 Αυτές οι δηλώσεις , ισχυρίζεται το γραφείο δικαιωμάτων του ΟΗΕ “χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτήσουν τη βία και τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου και τον ιδιαίτερο αντίκτυπό τους στα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα του ανθρώπου”. 

 Το γραφείο δικαιωμάτων του ΟΗΕ επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε θρησκείες πού υπερασπίζονται την ζωή και την οικογένεια. Ζητά οποιαδήποτε «παραδείγματα όπου η έννοια του φύλου έχει χρησιμοποιηθεί σε θρησκευτικές δηλώσεις ή παράδοσεις, των παραδοσιακών αξιών ή της προστασίας της οικογένειας» και βρίσκονται σε αντίθεση με τους νέους ΛΟΑΤ νόμους και πολιτικές. Και ζητάει πληροφορίες για την προστασία από θρησκευτικές ελευθερίες, πίστης και συνείδησης, οι οποίες θα περιοριζαν “την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων) των ΛΟΑΤ ατόμων. 

 Το γραφείο δικαιωμάτων του ΟΗΕ αναφέρεται ακόμη και στην συνείδητη αντίρρηση ως μία απλή μορφή εναντίωσης αντί για ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα που μπορεί να δικαιωθεί. Οι αναφορές συμβολής στην προσπάθεια αυτή που παρέχονται στο γραφείο δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα χρησιμοποιηθούν στην επόμενη έκθεση του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία από τη βία και τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ο τσάρος υπερασπιστής των ΛΟΑΤ ατόμων στον ΟΗΕ φαίνεται να υιοθετεί την προσέγγιση του νομου για την προστασία από τη φτώχεια στο Νότο, για τη δημιουργία ενός καταλόγου “ομάδων μίσους”. Ο ως άνω κατάλογος ομάδων χρησιμοποιήθηκε  από τον εγχώριο τρομοκράτη Floyd Corkins σε ένοπλη επίθεση στο Συμβούλιο Οικογενειακής Έρευνας το 2015.

Η χρήση τέτοιων καταλόγων μίσους έχει επικριθεί ευρέως. Οι Δημοκρατικοί εισήγαγαν ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για τη δημιουργία μιας παρόμοιας διεθνούς λίστας πέρυσι, που ονομάζεται Παγκόσμιος Νόμος Σεβασμού, επιβάλλοντας κυρώσεις σε όλους τους αλλοδαπούς που αντιτίθενται στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ  για θέματα που αφορούν τα ΛΟΑΤ άτομα επιχειρεί να επικεντρωθεί στη θρησκεία. Σε έκθεση του 2019 κάλεσε τα κράτη να «αναλάβουν αποφασιστική δράση» κατά των θρησκευτικών ηγετών που αντιτίθενται στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων.

Πηγή &enromiosini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com