14 Ιαν 2021

Η αποϊεροποίηση των Χριστουγέννων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει στην πατρίδα μας προσπάθεια αποϊεροποίηση των Χριστουγέννων. Αυτό εκφράζεται με την αποφυγή δημιουργίας φάτνεων από Δημάρχους συνήθως αριστερών πεποιθήσεων αλλά και κεντροδεξιών νεοεποχιτών όπως ο σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων, με την αιτιολογία ότι η φάτνη αποτελεί προσβολή στους μουσουλμάνους μετανάστες. Φυσικά έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο κατάντιας ώστε να υπαγορεύουν άτομα που εισήλθαν παράνομα στην χώρα, με ποιο τρόπο θα βιώσει ο ελληνικός λαός την Πίστη του στον Θεό. 

Το επόμενο βήμα είναι η αποϊεροποίηση των αγίων προσώπων της Πίστεώς μας. Μια τέτοια προσπάθεια που εκπορευόταν από το Υπουργείο Παιδείας ήταν τα προγράμματα Φίλη-Γαβρόγλου σχετικά με τα Θρησκευτικά. Με τον συγκρητιστικό τους χαρακτήρα εξομοίωναν τον Μονογενή Υιό του Θεού, τον Ιησού Χριστό με τους θνητούς ιδρυτές άλλων θρησκειών αλλά και γινόταν προσπάθεια μετάλλαξης της ορθόδοξης πίστεως σε έναν ανούσιο απονευρωμένο χριστιανισμό.

Τελευταίο κτύπημα εις βάρος της πίστεως των Ελλήνων ήταν από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Στις χριστουγενιάτικες ευχές που παρουσίασε στην ιστοσελίδα του εμφανίζονται τα άγια πρόσωπα ως καρτούν. Πλήρως ευτελισμένα, θυμίζοντας στους παλαιότερους τον Μπόλεκ και Λόλεκ της πρώην Σοβιετίας. Αποτελεί έναν ακόμη δόλιο τρόπο προσβολής της αγιότητας των Θείων Προσώπων και μία ύπουλη και προσβλητική ενέργεια εις βάρος της Πίστεως των Ελλήνων. 

    Η άλωση του Υπουργείου Παιδείας από τους αθέους και τους νεοεποχίτες, οι οποίοι εργάζονται εναντίον της βούλησης του ελληνικού λαού και κατά συνέπεια εναντίον της δημοκρατίας αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα Παιδείας της Πατρίδας μας. 

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ Πειραιά

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 14.1.2021
Το πρόβλημα είναι γενικότερο και εντάσσεται στις συνεχείς προσβολές κατά του χριστιανισμού. Μία από τις προσβολές αυτές είναι και η διαστρέβλωση του μαθήματος θρησκευτικών. Η Εκκλησία μας έχει αντιδράσει επανειλημμένα για την απαράδεκτη ύλη τους, απευθυνόμενη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κάθε φορά η κυβέρνηση έδινε υπόσχεση για διόρθωση της ύλης, αλλά μετά τα άφηνε έτσι, εμπαίζοντας την Ιεραρχία μας. Για τη σωστή, θρησκευτική κατάρτιση των μαθητών, το 1995 το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας μας, δηλαδή το Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.) ασχολήθηκε με το ζήτημα της Ορθόδοξης Αγωγής στην ελληνική στοιχειώδη και μέση παιδεία. Η απόφαση που ελήφθη βασίζεται στο ισχύον Σύνταγμα και στη Συνθήκη της Ρώμης του 1950 περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών. Η απόφαση, με αριθμό 3356/1995, συνοψίζεται σε πέντε άρθρα. Αξίζει να αναφέρουμε το άρθρο τρία ‘’Η Πολιτεία υποχρεούται να διδάσκει στα σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαιδεύσεως το μάθημα των Θρησκευτικών κατά το Ορθόδοξο Χριστιανικό δόγμα και μάλιστα επί ικανό αριθμό ωρών, διότι το δόγμα αυτό αποτελεί τη θρησκεία της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Οι πολίτες εξάλλου έχουν από το Σύνταγμα το δικαίωμα να αξιώσουν από την Ελληνική Πολιτεία να παρέχει στα παιδιά τους θρησκευτική εκπαίδευση σύμφωνη με αυτό το δόγμα’’. Δυστυχώς, οι Χριστομάχοι και θεομπαίχτες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, συνεχίζουν να προκαλούν με την απαράδεκτη ύλη των βιβλίων. Η μόνη λύση, είναι η ακόλουθη : η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ξεκινήσει έναν αγώνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υφιστάμενης ύλης του μαθήματος θρησκευτικών. Εν συνεχεία, να απαιτήσει από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η ύλη να γράφεται αποκλειστικά από διακεκριμένους θεολόγους, τους οποίους θα επιλέγει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.


Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com