15 Σεπ 2020

Επικεφαλής της Εκκλησίας της Λευκορωσίας: Η ιδέα της αυτοκεφαλίας μας επιβάλλεται από έξω

 

Ο Μητροπολίτης Βενιαμίν πιστεύει ότι στη Λευκορωσία η ιδέα της αυτοκεφαλίας προέρχεται από κοσμικούς ανθρώπους «που θέλουν να προωθήσουν τις ιδέες τους».

Ο Επικεφαλής της Εκκλησίας της Λευκορωσίας , Μητροπολίτης Βενιαμίν του Μινσκ και Ζασλαβέι, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αυτοκεφαλία στην Εκκλησία του, και αυτό το ζήτημα επιβάλλεται από έξω. Αυτό το είπε στη συνέντευξή του στο russian.rt.com.

«Η ιστορία του προηγούμενου αιώνα δείχνει ότι όταν τέθηκε αυτό το θέμα, τότε, κατά κανόνα, υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων πίσω από τους αυτοκεφαλιστές που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δεν ένιωθαν  πολύ καλά εδώ, στην πατρίδα τους, και, σε γενικές γραμμές, είναι μια τέτοια εκκλησιαστική οργάνωση που δεν υποστηρίχθηκε, αναγνωρίστηκε εκείνη την εποχή », είπε ο Μητροπολίτης Βενιαμίν.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, «αυτό το ζήτημα ανακύπτει από κοσμικούς ανθρώπους που θέλουν να προωθήσουν τις ιδέες και τις επιθυμίες τους». Από αυτήν την άποψη, είναι σημαντικό να παραμείνετε σε εγρήγορση και να “αποφύγετε τυχόν προτάσεις για να διασφαλίσετε ότι αυτό το θέμα δεν θα εγγραφεί με τη μία ή την άλλη μορφή”.

Νωρίτερα, το UOJ ανέφερε ότι ο Επιφάνιος της Ουκρανίας  κάλεσε τους Λευκορώσους να ζητήσουν την αυτοκεφαλία τους απο το Φανάρι.

Ορθόδοξος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com