10 Αυγ 2020

«Γιατί να φοράμε μάσκα μέσα στην Εκκλησία όταν κοινωνούμε από το ίδιο Ποτήρι;» (Β΄ )

 Με μάσκα οι πιστοί στους ναούς της Πάτρας για τον Δεκαπενταύγουστο ...

«Γιατί να φοράμε μάσκα μέσα στην Εκκλησία όταν κοινωνούμε από το ίδιο Ποτήρι;» (Β΄ )

 Δημήτριος Βασιλειάδης, προπονητής αθλητικών πολεμικών τεχνών

Δεν πέρασε πολύς καιρός που οι υπερήφανοι νεοέλληνες ανθρωπιστές διεκδικούσαν δικαιωματικά και πέτυχαν να θανατώνονται τα απροστάτευτα έμβρυα λίγο πριν γεννηθούν.  Να δολοφονούνται με αμβλώσεις τα αγέννητα παιδιά του Θεού. 

Να θυσιάζονται στο κολαστικό βωμό του άκρατου ηδονισμού.  Να όμως που ήρθε τώρα ένας ιός να κάνει την εωσφορικά υπερήφανη ζωή μας κόλαση.  Δυστυχώς, η εωσφορική πανδημία της προδοσίας του Υιού γέμισε τον κόσμο με ψυχές τρομοκρατημένες και αλύτρωτες. Η πανδημία της αμαρτίας έκανε την ζωή μας  μια εωσφορική κόλαση.

 Ο  άνθρωπος της αμαρτίας όμως, ενώ βλέπει θεομηνίες και θανατηφόρους ιούς να τον περιτριγυρίζουν απο παντού,  σε ένα ανειρήνευτο κόσμο που έφτιαξε  με τις εφάρματες επιλογές του, δεν συνετίζεται και δεν προστρέχει στην θεανθρώπινη κοινωνία του Άκτιστου αλλά περιχαρακώνεται στην ανθρωποκεντρική  λογική του κτιστού κόσμου. Όσο όμως περιχαρακώνεται και θωρακίζεται στην ανθρωπιστική  λογική του, τόσο απομακρύνεται από την αλήθεια του Άκτιστου Θεού και αποκόπτεται από τον πλησίον.  Όσο δε θωρακίζεται, τόσο φορά μάσκες ασφαλείας και προσωπεία απομόνωσης και δεν σταματά να καθαρίζεται με αντισηπτικά για να νιώθει ασφαλής από τα μικρόβια. Την ψυχή του όμως την αφήνει ακάθαρτη από την αμαρτία. Υποκριτικά προσωπεία, μάσκες και ψηφιακά προφίλ «γεμίζουν» την ζωή του και τον αποκόπτουν από την υγιή σχέση της εν Χριστώ κοινωνίας με τον πλησίον.  Ο Χριστός τον καλεί στην Εκκλησία Του για να τον σώσει και εκείνος ως άλλος Πόντιος Πιλάτος,  νίπτει τας χείρας του για να νιώθει καθαρός και αφήνει την αμετανόητη ψυχή του μακριά από το σωτήριο Πρόσωπο της Αλήθειας.  Αντί να προσέλθει με ευλάβεια στους Χαιρετισμούς της Παναγίας στρέφεται σε Χαιρετισμούς με ευλαβική προσοχή για να μην κολλήσει κανένα μικρόβιο και νίπτει τας χείρας του, «πολύ σχολαστικά».  Και τώρα στις Παρακλήσεις της Παναγίας έρχεται στον Οίκο του Πατρός  να συναντήσει την Μητέρα του Θεού, φορώντας την προστατευτική του μάσκα μην τυχόν κολλήσει κανένα θανατηφόρο ιό.

Άνθρωπος ορθολογιστής, άγευστος της γλυκύτητας του Άκτιστου, αγνοεί την εν Χριστώ Θεοκοινωνία γιατί αγαπά την πρόσκαιρη ζωή του κόσμου και επειδή δεν θέλει να την χάσει, φορά μάσκες και αποφεύγει την Θεοκοινωνία για να μην πεθάνει.  Η Αλήθεια ήρθε στον κόσμο για να λυτρώσει τον άνθρωπο από τον θάνατο της αμαρτίας και ο παράλογος άνθρωπος φεύγει μακριά της και περιχαρακώνεται στην ατομοκεντρική πραγματικότητά του. Προσωπεία και μάσκες καλύπτουν τώρα την ζωή που δεν θέλει να χάσει. Ο μολυσματικός ιός της αμαρτίας τού θανατώνει την ψυχή και τον απονεκρώνει πνευματικά και αυτός φορά μάσκες προστασίας στον οίκο του Πατρός, καθαρίζεται με μαντηλάκια και ξεπλένει τα χέρια του για να μην αρρωστήσει σωματικά.

  Ο Θεός όμως θα καταδείξει την μωρία των σοφών της επιστημονικής κοινότητας που είδε σχεδόν σύσσωμη στην Θεία Μετάληψη Του την μετάδοση του μολυσματικού ιού και τον θάνατο. Θα καταδείξει την σηψαιμική μωρία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που μας προτρέπει δια στόματος ενός λοιμωξιολόγου να μην ασπαζόμαστε τις εικόνες και το χέρι Χριστού των λειτουργών του Υψίστου.  Που μας υποχρεώνει να φοράμε μάσκες προστασίας στον οίκο του Θεού και απαγορεύει ως επικίνδυνες τις λιτανείες.  Αυτοί και τον ίδιο τον Χριστό να έβλεπαν στη γη θα απέφευγαν να του φιλήσουν το χέρι γιατί ως εντεταλμένα όργανα της μασονικής εξουσίας έχουν εξασκηθεί στο προδοτικό φιλί του Ιούδα. Πολλά επιστημονικά πτυχία μα καθόλου ουσία, εγκεφαλική ουσία γεμάτη από την κενή σοφία του κόσμου. Σοφοί του κόσμου που βάζουν τους εαυτούς τους πιο πάνω από την Σοφία του Θεού.  Στο Βυζάντιο είχαμε τους εικονομάχους που στις ιερές εικόνες έβλεπαν την ειδωλολατρία, σήμερα έχουμε τους επιστήμονες λοιμωξιολόγους του συστήματος που με ύφος βαρύ και καυστικά πένθιμο βγαίνουν στις τηλεοράσεις για να μας πουν ότι δεν πρέπει να φιλούμε τις ιερές εικόνες και τον ποτισμένο με Αίμα Σταυρό του Κυρίου μας, ότι απαγορεύονται οι λιτανείες και ότι είναι απαραίτητο να φορούμε μάσκες μέσα στην Εκκλησία.

            Ερώτηση προς τους εκκλησιαστικούς μας Ποιμένες:   « Γιατί να φοράμε μάσκα μέσα στην Εκκλησία όταν κοινωνούμε από το ίδιο Ποτήρι;  http://aktines.blogspot.com/2020/08/blog-post_58.html

        Αλλοίμονο στους σοφούς και φωτισμένους της επιστημονικής γνώσης που διατυμπανίζουν ότι βλέπουν στην Θεία Κοινωνία και τις άγιες εικόνες την ασχήμια του θανάτου, αλλά την σηψαιμική ασχήμια της ψυχής τους υποκριτικά την αγνοούν. Αλλοίμονο σε αυτούς που θέλουν με κορώνες να εμφανίζονται ως νικητές της πανδημίας του κορωναϊού και δεν βλέπουν τον ιό της αμαρτίας που παραμορφώνει την ύπαρξή τους.  Αλλοίμονο σε αυτούς που επιβάλλουν πρόστιμα στους πιστούς του Θεού που επιζητούν την Θεοκοινωνία χωρίς φίμωτρα και μάσκες. Στα όργανα της κρατικής εξουσίας που ρίχνουν πρόστιμα στους Ιερείς και τους πιστούς,  επειδή θέλουν με παρακλητικές λιτανείες να ζητούν την προστασία και την επέμβαση της Παντοκρατόρισσας στην εποχή αυτή της πανδημίας. Στους υποκριτές της πολιτικής προστασίας που εθελοτυφλούν όταν καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες τραγουδούν σε συναυλίες ή και περιφέρονται στους δρόμους με τις ορχηστικές κουστωδίες τους.  Για το σύγχρονο αθεϊστικό πνεύμα των σοφών του κόσμου,  το άκτιστο του Θεού  αναγνωρίζεται ως κίνδυνος σε αντίθεση με τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα που θεωρούνται ότι προσφέρουν στον άνθρωπο και την κοινωνία.    

 Ενώ λοιπόν τα πρόστιμα ενάντια στους άξιους κληρικούς και τους πιστούς αυξάνονται, τα πρόστιμα των παρανομιών των μισθοφόρων του εωσφορικού συστήματος διαγράφονται από τους επίγειους άρχοντες της εξουσίας, ειδικά μάλιστα όταν αυτοί ως άλλοι Σαύλοι κυνηγοί, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτούς.  Μισθοφόροι της ανομίας που χρεώνουν πρόστιμα και φυλακίσεις στους πιστούς, ενώ οι δικές τους παρανομίες παραγράφονται. Μόνο που στον ουρανό δεν παραγράφεται τίποτα αλλά με τις  προσαυξήσεις της αμετανοησίας καταγράφονται όλα με μαύρα γράμματα. Γραμμάτια ανεξομολόγητα που τους καταδικάζουν για πάντα στο πυρ της αβύσσου. Ο ακριβοδίκαιος Θεός δίνει στον καθένα αυτό που του πρέπει και του αξίζει. Γι’ αυτό και ξεχρεώνει με παραδείσιες δωρεές εκείνους που χρεώνονται στην γη πρόστιμα, πόνους και θλίψεις για την αγάπη του.  Από τη μία πλευρά, αυτή της χαράς του Παραδείσου, αγκαλιάζει τους κυνηγημένους πιστούς του και από την άλλη, αυτή της κόλασης, εγκαταλείπει τους χαφιέδες, τους προδότες και τους μισθοφόρους της εξουσίας που διώκουν τους πιστούς και την Εκκλησία Του. Αυτούς που απαγορεύουν τις λιτανείες αλλά χορεύουν και χειροκροτούν τους ζουρνάδες και τα νταούλια.

4 σχόλια:

Efstathios Efstathios είπε...

Έχουμε χάσει το μυαλό μας. Δεν ξέρουμε πλέον τι λέμε. Έχουμε διαστρέψει τις λέξεις, τις έννοιες!!!

Unknown είπε...

Φίλε συνέχισε να γράφεις η αλήθεια δεν αρέσει σε όλους

Unknown είπε...

Αντί να ακούμε την αλήθεια από τους δασκάλους της εκκλησίας ακούμε την αλήθεια από τους δασκάλους των πολεμικών τεχνών

Ανώνυμος είπε...

Αλίμονο στους σοφούς και φωτισμένους μέσα και έξω από την εκκλησία που κρύβουν την αλήθεια Αυτοί πρέπει να γράφουν και να λένεαυτά που γράφει ο φίλος Δημήτρης μπράβο σου

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com