10 Μαΐ 2020

Καθηγητής Ιατρικής Ι. Κουντουράς: Ο κ. Μόσιαλος, είναι ανενημέρωτος ως προς διεθνή επιστημονικά δεδομένα για την ασφάλεια από τη μετάδοση της Θ. Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!



Καθηγητής Ιατρικής Ι. Κουντουράς: Ο κ. Μόσιαλος, είναι ανενημέρωτος ως προς διεθνή επιστημονικά δεδομένα για την ασφάλεια από τη μετάδοση της Θ. Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ε. Μόσιαλος αναφερόμενος στο άκρως σοβαρό υπαρξιακό θέμα του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας, αποφάνθηκε: “Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει (η Θεία Κοινωνία) να αποφευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο”…
Για να διαπιστώσω πού στηρίζει επιστημονικά αυτή την άποψή του με την επιστημονική ιδιότητα που τον χαρακτηρίζει (καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και σύμβουλος της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Covid-19), προχώρησα στην ακόλουθη αυτονόητη, αυστηρώς επιστημονική, αντικειμενική προσέγγιση:
Ανέτρεξα στο pubmed και με τις αναφερόμενες λέξεις κλειδιά «Mossialos Ε.» διαπίστωσα ότι από τις 160 δημοσιευμένες μελέτες του, 2 μελέτες (μία ανασκόπηση και ένα Editorial) αναφέρονται στον COVID-19∙ σ΄ αυτές ο κ. M.E. με άλλους συγγραφείς αναλύουν αποκλειστικά τις οικονομικές επιπτώσεις του COVID-19. Θεωρώ ότι ορθώς εκφράζει τη γνώμη του ο κ. Μ.Ε. λόγω της ειδικότητάς του μέχρις εδώ.

Προφανώς οφείλει να γνωρίζει ο  κ. Μ.Ε. ότι αυτές οι οικονομικές και άλλες σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις αποτελούν συνέπεια των κανόνων παρατεταμένης απομόνωσης του κοινωνικού συνόλου πιστών ή θεωρούμενων απίστων. Επιστημονικά σύγχρονα ντοκουμέντα βεβαιώνουν ότι οι συνθήκες της κατ’ οίκον απομόνωσης,  ιδίως όταν δεν έχουν επιστημονικά ερείσματα, προκαλούν, εκτός από τις αναμενόμενες οικονομικές στερήσεις λόγω έλλειψης εργασίας,  σοβαρές κοινωνικές και ψυχολογικές διαταραχές συμπεριλαμβανομένων και των θρησκευτικών παρενεργειών από τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας.
Σχετικά επιστημονικά σύγχρονα δεδομένα δείχνουν ότι όλες αυτές οι οικονομικές και κοινωνικο-θρησκευτικές παθολογίες απομόνωσης σχετίζονται με αυξημένη θνητότητα στο 1/3 του πληθυσμού  με ιδιαίτερη επίπτωση τη θνησιμότητα στον νεότερο πληθυσμό κάτω των 65 ετών (Brooks SK, et al. The psychological impact of quarantine and how to reduce it: rapid review of the evidence. Lancet. 2020; 395(10227):912-920, Holt-Lunstad J, et al.  Loneliness and social isolation as risk factors for mortality: a meta-analytic review. Perspect Psychol Sci 2015;10:227-37). 
Επομένως, επειδή ο κ. M.E. είναι πλήρως ανενημέρωτος όσον αφορά στα σχετικά διεθνή επιστημονικά δεδομένα που βεβαιώνουν την ασφάλεια από τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, τον συμβουλεύω να ανατρέξει στοιχειωδώς π.χ. στην πολύ πρόσφατη επιστολή ιατρών με τίτλο “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ”, η οποία κοινοποιήθηκε και στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα βρει συνημμένο έναν  από τους συνδέσμους που αναφέρεται και στις διεθνείς επιστημονικές μελέτες, οι οποίες  βεβαιώνουν την ασφάλεια από τη μετάδοση της Θ. Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων! Παρακαλώ να τις μελετήσει προσεκτικά. Τοποθετήθηκε –πιστεύω- αυθαίρετα και εκτίθεται σε τοπικό και διεθνές επίπεδο λόγω ελλείψεως σχετικού επιστημονικού ‘‘background” (υπόβαθρου). Στη συνάφεια αυτή υπενθυμίζω και τον σχετικό ρόλο που ασκεί η διεθνής Επιστημονική Επιτροπή Ηθικής (Ελσίνκι).
Τέλος, όσον αφορά στην επικέντρωσή του στο εμβόλιο, επειδή είναι επίσης ανενημέρωτος, τον συμβουλεύω, μεταξύ άλλων παραμέτρων, να μελετήσει για παράδειγμα το διεθνές ακρωνύμιο ADE που σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα επιδημιολογίας, σχεδιασμού και εφαρμογής εμβολίου  με συνοδό δυνητική είσοδο του ιού εντός των κυττάρων, αυξημένη μολυσματικότητα και δραστηριοποίηση της νόσου, ασυμβατότητες-παρενέργειές του σχετιζόμενες π.χ. και με  Τh-17 ανοσιακές απαντήσεις, που εμπλέκονται στις πνευμονικές επιπλοκές του COVID-19. Κατά συνέπεια, παρακαλώ να μην προτρέχει, αλλά να είναι “βραδύς εις το λαλήσαι”, επιστημονικά.
Αναμένω ένα επιστημονικό feedback αναίρεσης ή και πιθανής δυνητικής ισχυροποίησης των λεγομένων του τα οποία, όπως τεκμαίρω ίσαμε σήμερα στο pubmed, δεν διαθέτει. Στηρίζεται μάλλον σε φληναφήματα συρμού, παρασύρεται κι αδικεί τον εαυτό του, ενώ δεν του αρμόζει∙ αντίθετα στο οικονομικό πεδίο φαίνεται σοβαρό πρόσωπο, κι έχει αποσπάσει τη συμπάθειά μου.
Υ.Γ.: Παραφράζοντας σχετικούς στίχους, τέτοιες ανεύθυνες τοποθετήσεις μου θυμίζουν το ακόλουθο: Ας παύσει επιτέλους αυτός ο φλύαρος λαός να ταλαιπωρεί, να τραυματίζει την επιστημονική γλώσσα!

Δείτε σχετικά και:

12 σχόλια:

ΜΑΡΙΑ είπε...

Τό περίεργο κ. Καθηγητά, σέ αὐτό πού γράψατε εἶναι:

"Ας παύσει επιτέλους αυτός ο φλύαρος λαός να ταλαιπωρεί, να τραυματίζει την επιστημονική γλώσσα!"

πώς αὐτοί πού κατ' ἐξοχήν τραυματίζουν τήν ἐπιστημονική γλῶσσα εἶναι ἀνεπαρκεῖς καί ἀντίχριστοι ἐπιστήμονες!
Καί μάλιστα αὐτοί εἶναι πολύ πιό ἐπικίνδυνοι ἀπό ἕναν μή ἐπιστήμονα, διότι ὡς κατέχοντες πτυχία, περγαμηνές καί σημαντικές θέσεις ἐξουσίας ἤ ἐπιρροῆς, εἴτε πείθουν μόνο μέ τήν ἐπίδειξη αὐτῶν τόν ἁπλό λαό χωρίς ὀρθά ἐπιστημονικά ἐπιχειρήματα (καλή ὥρα..) καί τόν παρασύρουν σέ κακά μονοπάτια, εἴτε ἀκόμη χειρότερα χρησιμοποιοῦν τήν ἐπιστήμη τους μέ κακό τρόπο στρεφόμενοι κατά τῆς ἀνθρωπότητας, τῆς ἠθικῆς, τῶν ἀξιῶν καί τοῦ ἴδιου τοῦ Θεοῦ (καλή ὤρα...)!

Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός προφήτευσε ὅτι ἀπό τούς διαβασμένους θά ἔλθει τό κακό!
Ὄχι ἀπό ἕναν φλύαρο ἁπλό λαό πού δέν κατέχει δύναμη, δηλαδή γνώση μαζί μέ θέση ἐξουσίας-ἐπιρροῆς, ἐπιβολῆς καί νομιμοποίησης τῆς φαυλότητας (καλή ὥρα…)!

Ανώνυμος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες στον κ. Κουντουρά, ο οποίος για άλλη μια φορά μαρτυρεί την αλήθεια και διαφωτίζει "τον λαό τον καθήμενο εν σκότει" παραθέτοντας επιστημονικά δεδομένα.
Ωστόσο η αλλαγή πορείας του ανθρώπου προς το φώς είναι πάντα συνυφασμένη με το γεγονός της μετάνοιας.

Μ.Κ. Νοσηλεύτρια

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον κ. Κουντουρά!

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ι.Θ.Κ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ¨ΓΡΗΓΟΡΟΥΝΤΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ΄΄ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στην ανώνυμη Μαρία:
Ο κ. Κουντουράς στον φλύαρο λαό συμπεριλάμβανε κατεχοξήν τον λαό των φλύαρων πολιτικάντηδων ή μη περσόνων που λόγω αγνωσίας τραυματίζουν και την επιστημονική γλώσσα

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε γιατρέ! επιτέλους να παύσει αυτή η βάρβαρη ύβρις εναντίον της πίστης μας αλλά και της επιστήμης! ξεγυμνώστε την αγραμματοσύνη και την ιδεολογική βαρβαρότητα! επιτέλους! το οφείλετε στην Εκκλησία και στον λαό του Θεού! Σας ευχαριστούμε!

ΜΑΡΙΑ είπε...

10 Μαΐου 2020 - 6:09 μ.μ.

Mαζί του εἶμαι καί συγχαρητήρια κύριε Καθηγητά πού βγαίνετε δημόσια νά λέτε τά πράγματα μέ εὐθύτητα καί μέ τό ὄνομά τους! Πόσο ἔχουμε ἀνάγκη ἀπό τέτοιους ἐπιστήμονες!

Ἔκανα τήν δική μου ἐπισήμανση, γιά νά τήν δοῦνε καλύτερα οἱ ἐπιστήμονες (καί πολιτικοί) τῆς σκοτεινῆς ὄψης τῆς σελήνης καί νά καταστήσω σαφές ὅτι δέν γίνεται ἀναφορά σέ κάποιους ἄλλους ἐν προκειμένῳ. Αὐτούς ἀφορᾶ τουλάχιστον σέ αὐτήν τήν περίτπωση τοῦ κορωναϊοῦ. Καί ὄχι μόνο...



N είπε...

Προσευχόμαστε κε Κουντουρά ο Θεός να σας φωτίζει πάντοτε και να σας προστατεύει από τις πολλές παγίδες του πονηρού και να πορεύεστε κατά το βηματισμό του αγαπημένου σας-μας Augustine. Ευχαριστούμε για όλα.
Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Ο αγαπημένος καθηγητής κ Κουντουράς, ακολουθώντας τα χνάρια του πνευματικού του Πατρός, μακαριστού και οσίου Αυγουστίνου Καντιώτη, ομολογεί Χριστό και αποστομώνει κάθε διερθαρμένο, θρασύ και αλαζόνα ελληνόφωνο που αποπειράται με αβάσιμα και γελοία επιχειρήματα να πλήξει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να πληγεί ο πυρήνας της πίστης μας, η ύπαρξή μας ολόκληρη. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η συσπείρωσή μας, η πρόταξη της ομολογίας μας και ο εξοστρακισμός των ελληνόφωνων ανθελληνικών στοιχείων που έχουν εισχωρήσει στην διοίκηση της χώρας και μολύνουν εκφυλίζοντας σημαντικό μέρος των αδερφών μας.

Τα θερμά συγχαρητήρια στον πολυαγαπημένο μας κ Κουντουρά, που μας εκφράζει όλους στον ύψιστο βαθμό, μας αναπαύει με την ομολογιακή του στάση και σε αντίθεση με άλλους δήθεν υπερορθόδοξους πατριώτες, δεν κρύβει τη δειλία με πεπλο ψευδό-σύνεσης

Unknown είπε...

Δεν είναι τυχαία η εμμονή των καταχραστων τού δημοσίου λόγου να βάλλουν εναντίον της Πίστης και τού υπέρτατου δώρου της Θείας Ευχαριστίας. Δεν τούς ενοχλεί ο συνωστισμός σε σούπερ μάρκετ, αγορές, παραλίες και πλατείες. Όχι. Το μόνο μέτρο που λυσσαλέα και απαρέγκλιτα επιβάλλουν είναι η απομάκρυνση των Πιστών από τη Θεία Κοινωνία. Όλος ο δυτικός, "πολιτισμένος" κόσμος μετρά τις επιπτώσεις του κορονοϊου με οικονομικά κριτήρια. Ένας από αυτούς και ο κ.Μοσιαλος. Χαλαρώνουν τα μέτρα τους για την οικονομία. Όμως εμείς ζητάμε Ζωή πριν την οικονομία. Την όντως Ζωή της Θείας Μετάληψης.
Όσο λοιπόν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Καθηγητή μας που υπερασπίζονται και ομολογούν τη μόνη πραγματική πηγή Ζωής, τόσο θα νιώθουμε ότι ο Κύριος δεν μας ξεχνα, αλλά μας θυμίζει αυτή την "πείνα" για Κοινωνία.
Ευχαριστούμε..

π. Λεωνίδας Στ. Αμοργιανός είπε...

Δέν ξέρω άν η φωνή του κ. Κουντουρά είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Είμαι όμως βέβαιος οτι ο κ. Κουντουράς γράφει ιστορία και οι επιστημονικές του έρευνες αποτελούν φάρο που φωτίζουν τα πνευματικά μας σκοτάδια.
Ο αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος τι κι άν ήταν ένας; Η φωνή του έφθασε μέχρι το παλάτι και τάρασσε τη συνείδηση του Ηρώδη με το γνωστό αποτέλεσμα. Να του πάρει το κεφάλι. Ομως μέχρι σήμερα εορτάζουμε την αποτομή της τιμίας κεφαλής Τιμίου Προδρόμου εξαιτίας του ελέγχου του προς τον βασιλιά με το γνωστό « Ούκ έξεστί σοι» .
Πολλοί ισχυρίζονται ότι η Εκκλησία διδάσκει το «πίστευε και μη ερεύνα». Ομως η αγ. Γραφή μας λέει « Ερευνάτε τας Γραφάς» (Ιωάν. 5, 39).
Κ. Μόσσιαλε είδατε οτι απο τις έρευνες τού κ. Κουντουρά δεν πρέπει να προχωράτε πέραν των πεδήλων σας; Είναι σκληρό να λακτίζει κανείς πρός κέντρα.
κ. Μόσσιαλε «γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιωάνν. 8,24).
Αλλά θα ήθελα να κλείσω και με μια καλοπροαίρετη απορία. Γιατί άραγε η Ιερά Σύνοδος δεν αξιοποιεί τέτοιους επιστήμονες του ύψους και του ήθους του κ. Κουντουρά, της κ. Γιαμαρέλου, του κ. Ιωαννίδη αλλά παρελαύνει στα κελεύσματα του άθεου κράτους;
Ο Θεός να μας φωτίσει.
π. Λεωνίδας Στ. Αμοργιανός

Ε. Βαρδάκα είπε...

"Ελογίσθημεν ως πρόβατα σφαγής" και η ανάγκη για την παρουσία ιεραρχών (και όχι μόνον) που να υπερασπίζονται την ορθή πίστη των χριστιανών, είναι στις μέρες μας μεγάλη.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον καθηγητή κ. Ι. Κουντουρά, που διατηρεί ακμαίο φρόνημα και με την επιστημονική του ιδιότητα ως γιατρός αντιστέκεται σε αυτή την επίδειξη ισχύος, επιδιδόμενος σε ένα επιστημονικό μπρα ντε φερ για ζητήματα που αγγίζουν Θεό και πίστη.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com