26 Απρ 2020

Οικουμενιστικός κατήφορος (Αρσένιος μοναχός, Σκήτη Κουτλουμουσίου- Άγιον Όρος)


Αποτέλεσμα εικόνας για Σκήτη Κουτλουμουσίου ἍγιονὌρος
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ
Κι ενώ η τραγωδία της πανδημίας του φονικού ιού συνεχίζεται χωρίς οίκτο και έλεος, ο οικουμενιστικός κατήφορος συνεχίζεται κι αυτός με πολύ αυξημένο θράσος από ορισμένους ορθόδοξους ιεράρχες.
Ο θλιβερός ορθόδοξος πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ξεπέρασε κάθε όριο ασέβειας, κηρύττει με περισσό θράσος τον παραλογισμό, δηλαδή την ένωση με τους αιρετικούς και την πανθρησκεία. Αγκάλιασε τον πατριάρχη των κοπτών και τον διαβεβαίωσε πως έχουν την ίδια πίστη οι δυο τους, χωρίς καμία δογματική διαφορά! Ενώ παραμονές του ραμαζανιού των μουσουλμάνων έστειλε εγκάρδιες ευχές προς τους μουσουλμάνους «αδελφούς» του να έχουν ένα κατανυκτικό ραμαζάνι, γεμάτο από τις ευλογίες του αληθινού Θεού! Δηλαδή ο πατριάρχης Θεόδωρος βεβαίωσε τους μουσουλμάνους πως αυτός ο αληθινός Θεός είναι ο ίδιος για τους μουσουλμάνους και τους ορθοδόξους! Μάλιστα αγαπητοί μου, καλά ακούσαμε όλοι μας και τα ακούσαμε από το στόμα του πατριάρχη του πρεσβυγενούς πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενός πατριαρχείου που βρίθει από μεγάλους αγίους. Αλήθεια ποιος θα σταματήσει αυτόν τον φοβερό κατήφορο του εν λόγω πατριάρχου; Αν περιμένουμε από το Φανάρι, μάταια θα περιμένουμε αφού κι αυτοί τα ίδια πράττουν.

Να περιμένουμε να συγκαλέσει κάποιος πανορθόδοξη σύνοδο; Κι αυτό μάταιο φαντάζει, αφού ο προσφάτως συγκαλέσας πανορθόδοξη σύνοδο στο Αμμάν της Ιορδανίας πατριάρχης Θεόφιλος Ιεροσολύμων, συμμετείχε αυτές τις μέρες σε οικουμενιστική συμπροσευχή για την εξάλειψη του κορωνοϊού! Ω Θεέ μου! Άλλη τραγωδία κι αυτή από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο. Αλήθεια πιστεύει ο πατριάρχης Θεόφιλος πως ο Ιησούς Χριστός, η κεφαλή της ορθοδόξου εκκλησίας θα δεχθεί μια τέτοια δαιμονική συμπροσευχή; Δεν άκουσε ο πατριάρχης Θεόφιλος πως ο μεγάλος άγιος των ημερών μας Παΐσιος ο αγιορείτης αποκάλεσε τις αιρετικές εκκλησίες που απαρτίζουν τον οικουμενισμό κουρελούδες του διαβόλου; Δεν άκουσε τον άγιο Πορφύριο τον καυσοκαλυβίτη να λέει πως μέσα στον οικουμενισμό κατοικούν πονηρά πνεύματα; Δεν άκουσε τον άγιο Εφραίμ τον κατουνακιώτη που πήρε πληροφορία ύστερα από προσευχή που έκανε πολλές ώρες για αυτό το θέμα κι ο Χριστός του αποκάλυψε πως οικουμενισμός σημαίνει δαιμονισμός; Είναι δυνατόν να μην τα έχει ακούσει αυτά ο πατριάρχης Θεόφιλος; Και εφόσον είναι βέβαιο πως τα άκουσε, τότε πως προχώρησε στον οικουμενισμό και διασύρει την ορθοδοξία; Και που το βρήκε αυτό το δικαίωμα, ποιος του το έδωσε; Πάντως σε καμία περίπτωση δεν έλαβε τέτοιο δικαίωμα από τον αρχηγό της πίστεως μας Ιησού Χριστό. Ο Κύριος μας του παρήγγειλε να φυλάξει την ορθόδοξη πίστη από τους αιρετικούς, όμως δυστυχώς πράττει το αντίθετο, έως πότε όμως; Διότι ο Ιησούς Χριστός λέγει στην Αποκάλυψη «ναι έρχομαι ταχύ» (Αποκαλ. 22, 20)
Και τότε τι μέλλει γενέσθαι…
Δείτε και:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτα συνυπεύθυνοι είναι οι ανά την οικουμένη επίσκοποι. Όταν πλήττεται η Αλήθεια της Εκκλησίας και δεν μιλούν, σημαίνει πως - αλίμονο!!! - συμφωνούν! Διότι στα θέματα της πίστεως ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να μιλήσουν οπωσδήποτε! Αυτοκαταδικάζονται και ας κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν! Μήπως ο άνθρωπος είναι άρρωστος και χρειάζεται βοήθεια. Ούτως ή άλλως, δεν πάει καλά μ` αυτά που λέει και κάνει. Δεν μπορεί να μένει στη θέση αυτή ως ορθόδοξος ιεράρχης.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com