24 Απρ 2020

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄: Ευχές για το Ραμαζάνι ''Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, στο όνομα του αληθινού Θεού να παίρνουμε κουράγιο''

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ανακηρύσσει το 2020 στον Άγιο Νεκτάριο
Τις πιο θερμές ευχές του προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι μετέφερε με μήνυμά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου.

«Θα ήθελα από τη θεοβάδιστη, πατριαρχική ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου να στείλω τις ευχές μέσα από την αγαπώσα καρδία μου προς όλους τους αδελφούς μας, προς όλους που κατοικούνε σε αυτήν την ευλογημένη χώρα της Αιγύπτου, καθώς από τα ξημερώματα αρχίζει η ιερά περίοδος του Ραμαζανίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.
Και ευχήθηκε «να έχουν την ευλογία του πανευσπλάγχου και μεγάλου Θεού. Να έχουν την ευλογία του Θεού στις καθημερινές τους προσευχές και στις ανυψώσεις της καρδίας τους προς τον αληθινό Θεό».
Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον Αιγύπτιο Πρόεδρο, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, με την έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου να διατηρείται στην Αλεξάνδρεια εδώ και 2.000 χρόνια, ευχήθηκε «εξαιρέτως, προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον φίλο Πρόεδρο κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και σε όλους τους συνεργάτες του, να τους ευλογεί ο Θεός».
Και τονίζοντας τις προσπάθειες τις αιγυπτιακής κυβέρνησης για να ξεπεράσει την παρούσα παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού, τούς ευχαρίστησε «με ευγνωμοσύνη για όλα που κάνουνε αυτές τις δύσκολες ημέρες υπέρ υγείας του αιγυπτιακού λαού».
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις συνθήκες που ζήσανε οι χριστιανοί φέτος το Πάσχα, και οι οποίες θα ακολουθήσουν και στο Ραμαζάνι: «Όπως διαφορετικό ήτο το φετινό Πάσχα για τους χριστιανούς, έτσι διαφορετικές θα είναι οι συνθήκες στο φετινό Ραμαζάνι», τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.
Και προσέθεσε: «Όμως, σημασία έχει ότι προσευχόμεθα στον πανάγαθο Θεό να δίδει υγεία σε όλον τον πλανήτη, σε όλους τους ανθρώπους. Και να επιβλέψει με βλέμμα ευσπλαγχνικό προς όλα τα παιδιά του».
Και ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κατέληξε απευθυνόμενος προς τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου:
«Χρόνια πολλά, αδέλφια μου Αιγύπτιοι. Αρχίζει η ιερά περίοδος προσευχής και νηστείας. Αλλά, πάνω από όλα, πρέπει να είναι περίοδος πνευματικής χαράς, ώστε όλες αυτές τις ημέρες της προσευχής να έλθει κουράγιο και δύναμη στις καρδιές μας.
Και αδελφωμένοι όλοι μαζί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, στο όνομα του αληθινού Θεού να παίρνουμε κουράγιο, δύναμη για να βαδίζομε αυτόν τον δρόμο που μας χάραξε ο ίδιος ο Θεός.
Χρόνια σας πολλά, με υγεία και χαρά.»
 romfea.gr- ΑΠΕ-ΜΠΕ. 24/04/2020
Δείτε και
Δείτε σχετικά και:
-Οικουμενιστικό προσκύνημα ή περί Βασούλας Ρύντεν ( Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς)  http://aktines.blogspot.gr/2013/11/blog-post_28.html
-Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Οικουμενισμός και η Βασούλα Ρύντεν http://aktines.blogspot.gr/2012/01/blog-post_7552.html

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι δυνατόν!!!

Eva είπε...

Έλεος!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για λύπηση είναι...

Μαριγώ Ζαραφοπούλα είπε...

Είναι ο μόνος;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ποιος μπορεί να είναι ο αληθινός Θεός που εύχεται να ευλογίσει τους μουσουλμάνους, ο Αλλάχ ή ο Τριαδικός Θεός των Χριστιανών!!!!!!
Τι είδους ευχή είναι αυτή.

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Είστε συνυπεύθυνοι όλοι οι επίσκοποι!!! Συνυπεύθυνοι επί ίσοις όροις! Δεν μπορεί να προσβάλλεται η Αλήθεια της πίστεως, στην οποία ταχθήκατε φύλακες όλοι σας και η οποία είναι η περιουσία της Εκκλησίας μας και αυτός να μένει στο απυρόβλητο. Δεν πλήττεστε συνειδησιακώς; Δεν πονάτε για την κατ` επανάληψη προδοσία από τον εν λόγω επίσκοπο; Το ίδιο είχε κάνει και με τον αιρεσιάρχη Μονοφυσίτη Πατριάρχη. Άρρωστος είναι, πλανεμένος,πληρωμένος, ό,τι και να `ναι, σταματήστε τον. Τώρα! Αν δεν το κάνετε, είναι σαν να τα είπατε κι εσείς μαζί του, διότι δεν τρέχετε να τον προλάβετε και τον αφήνετε να συνεχίζει. Πολλαπλή η ευθύνη σας στην προδοσία. Στα πνευματικά δεν έχει εγώ και εσύ. Μας αγγίζουν όλους και πρώτα εσάς, επίσκοποι της Εκκλησίας. Ο ουρανός σας περιμένει. Βοηθήστε και αυτόν και τον λαό του Θεού. Μπορεί να μην είναι καλά ο άνθρωπος. Βοηθήστε! Έλεος!

Ανώνυμος είπε...

Ο οικουμενισμός δεν θα φέρει καλό στον τόπο μας και γενικότερα!

Καλλίνικος

Takis Toubi είπε...

Η ξεφτίλα του Ιερατείου!
Πόση οργή του Θεού θα ξεχειλίσει στα προσκηνυμενα κορμιά!

Γιάννης Νεστορίδης είπε...

Παρότι ο αληθινός Θεός, είναι Θεός ολόκληρης της ανθρωπότητας και φροντίζει και νοιάζεται για το πλάσμα του, θα περίμενε κανείς, ένας επίσκοπος, αρχιεπίσκοπος, ή πατριάρχης να αντιλαμβάνεται ότι ο Τριαδικός Θεός των Ορθοδόξων Χριστιανών δεν είναι ίδιος με τον Αλλάχ των Μουσουλμάνων, που διδάσκει τον πόλεμο, το τζιχάντ, το ψέμα για τους δικούς τους σκοπούς κλπ. Εδώ το Πανάγιο Πνεύμα του Θεού με το Filioque και ο Χριστός, δηλαδή αυτή καθαυτή η Παναγία Τριάδα, διαφέρουν από ότι διδάσκουν οι Παπικοί και οι Προτεστάντες, που διαστρέφουν τον Λόγο του Χριστού για την εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος και θεωρούν ότι ο Θεός έχει κτιστές ενέργειες, πόσο μάλλον δεν ταυτίζεται με τον Μουσουλμανικό Αλλάχ. Αδαείς και αγράμματοι κατέλαβαν τα αξιώματα της Εκκλησίας, αγράμματοι όχι στις σπουδές, αλλά στην αγάπη του Θεού που φωτίζει τις σκοτεινές καρδιές και πνευατικοποιεί τη σάρκα, Πως τότε θέλουμε να είναι ευάρεστη στο Θεό, η προσφορά τους και τα Μυστήρια που τελούν.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιόν Θεό μιλάει; Πόσα πρόσωπα έχει ο Θεός, τέσσερα? Θα μας τρελάνει ο σεβασμιότατος.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ είπε...

Δυστυχώς κλασσική περίπτωση εφαρμογής του ''μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι''.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com