3 Απρ 2020

Παγκόσμια κέντρα ελέγχου παρακολουθούν ολόκληρο τον πλανήτη με άλλοθι τον κορονοϊό

Παγκόσμια κέντρα ελέγχου παρακολουθούν ολόκληρο τον πλανήτη με ...
Θα εκμεταλλευτούν τα πάντα προκειμένου να εισβάλουν στα άδυτα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, με τις πράξεις τους να μοιάζουν πια πως ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες του οργουελικού «1984»!

Ο λόγος για τις μυστικές υπηρεσίες και τα πολιτικά κέντρα ελέγχου ανά την υφήλιο, που με πρόφαση την «ασφάλεια» και την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού «μαρκάρουν» τις τοποθεσίες πολιτών μέσω των κινητών τους τηλεφώνων! Στην απίστευτη αποκάλυψη προχώρησαν με δημοσιεύματά τους το «Forbes» και η «Wall Street Journal», μεταφέροντας στα ρεπορτάζ τους πως τα κινητά μας τηλέφωνα αποτελούν έναν χάρτη παρακολούθησης του πληθυσμού προκείμενου να γίνεται γνωστό ανά πάσα ώρα και στιγμή αν τηρούνται τα μέτρα που έχει επιβάλει το εκάστοτε κράτος.
Σύμφωνα με το «Forbes», η τακτική που άρχισε από την Κίνα, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα ως μέτρο αυστηρού περιορισμού πλέον έχει επεκταθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθιστώντας δεδομένο πως η ιδιωτικότητα των πολιτών και τα προσωπικά δεδομένα δεν «συγκινούν» κανέναν σε περιόδους… κρίσης. Έτσι, αποδεικνύεται επίσης πως οι συνεχείς επικρίσεις της Δύσης για τις μεθόδους επιτήρησης που ακολουθούν οι χώρες της Ασίας δεν είναι παρά υποκριτικές ιαχές, με στόχο να ρίξουν στάχτη στα μάτια των δυτικών που αρέσκονται να πιστεύουν πως ζουν σε δημοκρατικές χώρες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα μάλιστα είναι οι δηλώσεις των αρμοδίων της Αρχής Δεδομένων και Ιδιωτικού Απορρήτου της Βρετανίας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει δεδομένα κινητού τηλεφώνου για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19.
Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου Πληροφοριών της Βρετανίας δήλωσε ότι «η προστασία δεδομένων δεν αποτελεί εμπόδιο για την ανταλλαγή δεδομένων – με στόχο την προστασία από σοβαρές απειλές για τη δημόσια υγεία. Ο νόμος για την προστασία δεδομένων επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων προς το δημόσιο συμφέρον». Την ίδια ώρα, έχουν υπάρξει ήδη αναφορές πως η τηλεφωνική παρακολούθηση λαμβάνει χώρα σε Ιταλία, Γερμανία και Αυστρία. Όπως μεταδίδει μάλιστα το «Forbes», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει μπει εδώ και μέρες στη διαδικασία συζητήσεων για μια «πιο συντονισμένη συνεργασία» με την Ενωση Δικτύων Κινητής Τηλεφωνίας GSMA.
Υπήρξαν μάλιστα αναφορές ότι η GSMA θα εξέταζε να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για την αναζήτηση πολιτών μέσω smartphones για την καταπολέμηση της πανδημίας, ενώ, σύμφωνα με το Reuters, σε Ιταλία, Γερμανία και Αυστρία οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας μοιράστηκαν τέτοια δεδομένα με τις υγειονομικές Αρχές.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως καταγγέλλει η «Wall Street Journal», τα δεδομένα του γεωεντοπισμού του κινητού προέρχονται από τις διαφημίσεις των κινητών και όχι από τους ίδιους τους παρόχους κινητής. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, από κοινού με την ομοσπονδιακή και τις περιφερειακές κυβερνήσεις, λαμβάνουν τέτοιες πληροφορίες από τα κινητά του κόσμου, ιδιαίτερα σε περιοχές «γεωγραφικού ενδιαφέροντος». «Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός χάρτη με γεωπληροφορίες από 500 και πλέον αμερικανικές πόλεις, ώστε να καθοριστεί ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών με την πολιτική της κοινωνικής απομάκρυνσης».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο νέος τρόπος παρακολούθησης απέδωσε πρόσφατα καρπούς. Οι ερευνητές ανακάλυψαν μεγάλο αριθμό συσκευών σε πάρκο της Νέας Υόρκης και ενημέρωσαν τις τοπικές Αρχές. Εξυπακούεται βέβαια και δεν χρειάζεται να επισημανθεί πως κάθε καταπάτηση των προσωπικών ελευθεριών των πολιτών γίνεται υπό το κάλυμμα της ασφάλειας. Για το καλό μας.
dimokratianews.gr,3|04|2020 | 16:02
Δείτε σχετικά και

1 σχόλιο:

eastwest είπε...

Δεν μας τρομάζουν τα όπλα του εχθρού.
Εμείς φοβόμαστε μη στερηθούμε την παρουσία του πατέρα μας Ιησού Χριστού.
Και παρακαλούμε να βρούμε τη δύναμη να μετανοήσουμε. Όπως μας καθοδηγεί και ο πατήρ Peter Heers.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com