10 Μαρ 2020

Οι διώκτες της πίστης

Στόχος της Νέας Τάξης και βασικός αντίπαλός της είναι ο Χριστός. Εκείνος ενοχλεί, Εκείνος κυριαρχεί στις καρδιές, στις ψυχές και τις συνειδήσεις των πιστών. Εκείνος πρέπει να λησμονηθεί ώστε να προχωρήσουν τα σχέδια της πτώσης της ανθρωπότητας στη δίνη μιας φρικτής τυραννίας, στη δεσποτεία των ελάχιστων, οι οποίοι θα κυβερνούν τους πάντες - τουλάχιστον αυτό νομίζουν ότι θα κάνουν.

Ο Χριστός υβρίζεται, συκοφαντείται, δέχεται επιθέσεις και σκώμματα σε κάθε περίπτωση. Ακόμα και στις επιδημίες, οι δυστυχισμένοι τύραννοι, που έχουν παραδώσει τις ψυχές τους στην απελπισία του κακού, της ύλης και του μηδενός, προσπαθούν να παρουσιάσουν την πίστη στον Κύριο σαν… ανθυγιεινή.
Τώρα, με την επιδημία του κορονοϊού, οι πιστοί που μεταλαμβάνουν Σώμα και Αίμα Κυρίου καθυβρίζονται και γίνονται αντικείμενα ειρωνικών σχολίων. Επειδή θέλουν να συμμετέχουν στο καθημερινό θαύμα της θείας μεταλήψεως (γιατί η θεολογία μας λέει ότι είναι συμμετοχή σε θαύμα η θεία κοινωνία), παρουσιάζονται σαν δημόσιοι κίνδυνοι, σαν μωροί άνθρωποι που είναι αποκομμένοι από την «αλήθεια» - όπου ως «αλήθεια» διαφημίζονται τα τοξικά ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης.
Λησμονούν όσοι επιτίθενται στην Εκκλησία ότι ο λαός μας, στα δύσκολα, σε πολέμους και επιδημίες, γέμιζε τους ιερούς ναούς, μεταλάμβανε και παρακαλούσε τον Θεό για σωτηρία. Και η σωτηρία είναι μια θεία δωρεά, η οποία λαμβάνεται εδώ και χιλιετίες από το ελληνικό έθνος. Ο Κύριος ποτέ δεν εφείσθη αγάπης για τον λαό Του.
Οι πιστοί είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και πολύ σώφρονες από τους δυστυχισμένους που η καρδιά τους θλίβεται και συνθλίβεται από την απελπισία της αθεΐας και της εθελούσιας απομάκρυνσης από τον Θεό.
Οι χριστιανοί που ασθενούν είναι ενημερωμένοι -πολύ καλύτερα απ’ όσο νομίζουν οι διώκτες της πίστεώς μας- και θα περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις συμμετοχές τους σε δημόσιες συναθροίσεις.
Όμως η θεία κοινωνία δεν γίνεται να διακοπεί. Οι ιεροί ναοί δεν πρέπει να κλείσουν. Εμείς πιστεύουμε στον Κύριο, πιστεύουμε στο θαύμα της μεταλήψεως και όσοι είμαστε προετοιμασμένοι καταλλήλως θα μεταλαμβάνουμε.
dimokratianews,10.03.2020
Άθεοι και αριστεροί απαιτούν από την Εκκλησία να ακυρώσει την πίστη της!
dimokratianews,10.03.2020
Η Ιερά Σύνοδος απαντά σε όσα ακούγονται και τονίζει ότι οι εκκλησίες δεν πρόκειται να κλείσουν
Δεν κλείνουν οι εκκλησίες, δεν σταματάμε τη Θεία Κοινωνία, αλλά όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καλό θα είναι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να συμβουλευτούν τις υγειονομικές Αρχές, απαντά η Εκκλησία για τον κορονοϊό. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η λειτουργική ζωή με τις ιερές ακολουθίες λόγω κορονοϊού, πολύ περισσότερο η Θεία Κοινωνία, που είναι η κορύφωση της λατρείας. 
«Χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του, ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας τη βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη ζωή και στην αθανασία» τόνισε στην ανακοίνωσή της η ΔΙΣ. Παράλληλα επανέλαβε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας που είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα.
Η μακροσκελής ανακοίνωση που έβγαλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ήταν προϊόν μιας πολύ αναλυτικής συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση. «Θα σταματήσουν οι λειτουργίες ή να πηγαίνουμε στις εκκλησίες;», «να κοινωνήσουμε άφοβα;». Αυτά ήταν τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που απαντούν τις τελευταίες ημέρες τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και οι άλλοι συνοδικοί μητροπολίτες.
Για την Εκκλησία τα ιερά μυστήρια και η Θεία Κοινωνία είναι θεμελιώδη στοιχεία της πίστης και μάλιστα αδιαπραγμάτευτα. Γι' αυτό και επιλέχθηκε μια πολύ προσεκτική διατύπωση για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας. Ειδικότερα, η ΔΙΣ τονίζει:
«Για τα μέλη της Εκκλησίας η προσέλευση στη Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό και αφετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο: “φόβος δεν υπάρχει στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη διώχνει τον φόβο” (Α΄ Ιωάν. 4, 18). Τα μέλη της Εκκλησίας γνωρίζουν ότι η κοινωνία, δηλαδή η σχέση, είναι καρπός αγάπης και άθλημα ελευθερίας, ακριβώς γιατί αγνοεί την καχυποψία, τις επιφυλάξεις, τους φόβους».
Ο δημόσιος διάλογος
Παράλληλα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παίρνει θέση και σε όσα ακούγονται δημόσια για το ζήτημα της Κοινωνίας αναφέροντας ότι «οι συζητήσεις και οι απόψεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το όλο ζήτημα, ακόμη και για ενδεχόμενη απαγόρευση της Θείας Ευχαριστίας, ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και έχουν διαφορετική προσέγγιση.
Οσοι προσέρχονται “μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης” και απολύτως ελεύθερα, χωρίς κανένα δυναστικό καταναγκασμό, κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που γίνεται “φάρμακο αθανασίας”, “εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον”».
Η ΔΙΣ για όσους εκφράζουν αντιρρήσεις σχετικά με τη συνέχιση της μετάληψης σημειώνει: «Ολοι αυτοί οι πιστοί, ο ευσεβής και γεμάτος αγάπη ορθόδοξος λαός και ο ευαγής Ιερός Κλήρος, που μέσα από τη Θεία Κοινωνία εκφράζουν την αγάπη τους και τη δίψα τους για ζωή και σχέση, το ελάχιστο που δικαιούνται από τους συμμετέχοντες στον δημόσιο διάλογο είναι ο σεβασμός προς την πίστη τους και την επιλογή τους αυτή, να αγαπούν χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του, ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας τη βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη ζωή και στην αθανασία».
Μέτρα προστασίας
Παράλληλα καλεί όλους τους πολίτες, είτε συμμετέχουν στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας είτε όχι, να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορονοϊού, όπως τακτικό και καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, χρησιμοποίηση αντισηπτικών με οινόπνευμα, τήρηση αποστάσεων από όποιον παρουσιάζει συμπτώματα.
Τις επόμενες ημέρες η Εκκλησία θα μοιράσει στους ναούς και ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com