31 Αυγ 2019

Οι προσπάθειες της Κίνας για την εκκοσμίκευση της θρησκείας. Κινέζοι και Έλληνες κομμουνιστές. Βίοι παράλληλοι.

Καταστροφή εκκλησιών και Άγιες Γραφές στην πυρά
 από το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας
Οι προσπάθειες της Κίνας για την εκκοσμίκευση της θρησκείας έχουν εστιαστεί στην αναθεώρηση - επανεγγραφή της  Βίβλου.

Υπό την καθοδήγηση της κινεζικής κυβέρνησης, δύο διαμαρτυρόμενες οργανώσεις στην Κίνα, the Three-Self Patriotic Movement και το Κινεζικό Χριστιανικό Συμβούλιο, δημιούργησαν ένα  πενταετές σχέδιο  για να αλλάξουν τον προσανατολισμό της Βίβλου, με σκοπό να προωθήσουν τον σοσιαλισμό και να δημιουργήσουν ένα νέου τύπου χριστιανισμό που ευνοεί την ατζέντα της κομμουνιστικής κυβέρνησης. Οι παραπάνω οργανώσεις βρίσκονται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της Κινεζικής Κυβέρνησης και απηχούν τις απόψεις του Κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας, που σημειωτέον απαγορεύει στα μέλη του να έχουν οποιαδήποτε μορφή θρησκευτικής πίστεως.
Ο στόχος είναι να εξαλειφθεί από τις Γραφές κάθε χριστιανικός κανόνας που θεωρείται ότι απειλεί την εξουσία του κινεζικού κράτους και να τον αντικαταστήσει με έναν άλλο που θα προωθεί τους σκοπούς του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτή η διαδικασία εκκοσμίκευσης είναι γνωστή ως "Sinicization" του Χριστιανισμού. Πρόκειται για μία  διαδικασία κατά την οποία στοιχεία από πολιτισμούς διαφορετικούς εμπίπτουν στην επιρροή του κινεζικού πολιτισμού και μετασχηματίζονται ως προς την γλώσσα, τους κοινωνικούς κανόνες και την κινεζική εθνική ταυτότητα.
Ο Rev. Bob Fu, ένας πρώην ηγέτης της κινεζικής εκκλησίας που μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1997 και ίδρυσε την οργάνωση China Aid και που διευθύνει τον αγώνα κατά των διωγμών, έδωσε με μεγάλη λεπτομέρεια τη μαρτυρία του ενώπιον του Κογκρέσου.
Ο Bob Fu, ιδρυτής της China Aid, μιλά σε ακρόαση της υποεπιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, για την αυξανόμενη δίωξη των Χριστιανών στην Κίνα .
"Η θρησκευτική ελευθερία στην Κίνα έχει φτάσει στο χειρότερο επίπεδο από την εποχή  της Πολιτιστικής Επανάστασης από τον Πρόεδρο Mao Zedong στη δεκαετία του 1960" ανέφερε ο Fu. 
Στο επίκεντρο αυτού του νέου επιπέδου δίωξης είναι ο νέος κανονισμός της Κίνας για τα θρησκευτικά θέματα που κυκλοφόρησε πέρυσι, αλλά τέθηκε σε ισχύ στις 1 Φεβρουαρίου. Η αναθεώρηση των θρησκευτικών κανονισμών έχουν σκοπό να κατευθύνουν ενεργά τη θρησκεία για να προσαρμοστεί στη σοσιαλιστική κοινωνία της Κίνας.
Σε γραπτή μαρτυρία, ο Fu δήλωσε ότι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς οι χώροι θρησκευτικής δραστηριότητας «θα δεχθούν την καθοδήγηση, την εποπτεία και την επιθεώρηση των αρμόδιων υπηρεσιών της τοπικής κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση προσωπικού, οικονομικών, περιουσιακών στοιχείων, λογιστικής, ασφάλειας, πυροπροστασίας, την προστασία των λειψάνων, την πρόληψη της υγείας και των ασθενειών και ούτω καθεξής». Δηλαδή ασφυκτικό έλεγχο από τις κρατικές αρχές.
Καθώς η καταστολή της θρησκείας της Κίνας έχει καταστρέψει πολλές εκκλησίες και χιλιάδες σταυροί έχουν απομακρυνθεί από τις εκκλησίες σε εθνικό επίπεδο, o Fu προειδοποίησε ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην Κίνα αντιπροσωπεύει τον υψηλότερο βαθμό δίωξης για ανεξάρτητες ομάδες πίστης που έχει δει εδώ και δεκαετίες.
Ειδικότερα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έκλεισαν βιαίως εκατοντάδες εκκλησιών μόνο το 2018, ρίχνοντας στην φυλακή ή προφυλακίζοντας τους ποιμένες. Τρεις μεγάλες εκκλησίες έκλεισαν  μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας Σιών στο Πεκίνο, της εκκλησίας του Early Rain Covenant Church στο Chengdu και της εκκλησίας Rongguili στο Guanzhou.
Οι αυξανόμενοι ισχυρισμοί περί της χριστιανικής δίωξης στην Κίνα έθεσε σε επιφυλακή πολλούς από την παγκόσμια κοινότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης να «ξαναγράψει» τη Βίβλο έρχονται λίγους μήνες μετά από την απαγόρευση αγοράς της Βίβλου από το  διαδίκτυο, ο οποίος ήταν ένας από τους τελευταίους νόμιμους τρόπους να αποκτηθεί μια Αγία Γραφή στη χώρα.
Σύμφωνα με τις ανανεωμένες προσπάθειες της Κίνας για ανάμειξη καθαρών κινεζικών πολιτιστικών αξιών με ιουδαιοχριστιανικά στοιχεία, η κυβέρνηση θα ενσωματώσει τις Βουδιστικές και Κομφουκιανικές διδασκαλίες στην Παλαιά Διαθήκη και θα επιβάλλει επιπρόσθετα σχόλια στην Καινή Διαθήκη.
Επίσης, στο πενταετές πρόγραμμα περιλαμβάνονται προσπάθειες να "παντρευτούν" κινέζικα χαρακτηριστικά στην αρχιτεκτονική καθώς και άλλες εκφράσεις κινεζικής κουλτούρας με την έκφραση της πίστης του χριστιανού.
Οι τελευταίες παραβιάσεις της Κίνας στην θρησκευτική ελευθερία επαναφέρουν τις αναμνήσεις της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο Τσε Τουνγκ από το 1966 έως το 1976, όταν ο κομμουνιστής ηγέτης προσπάθησε να καταργήσει εντελώς τη θρησκεία.
Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Xi Jinping προτίθεται να ακολουθήσει αυτή τη πορεία. Αντίθετα, έχει ως στόχο να συνδέσει την κυβερνητική εξουσία με τον Χριστιανισμό με τρόπο που θα εμποδίζει την πραγματική άσκηση της πίστης στην Κίνα.    
Η κυβερνητική προσπάθεια μεταβολής του δόγματος μιας ιστορικής θρησκείας παρέχει στις ΗΠΑ σταθερό έδαφος για να αντιταχθούν σε εκείνους που προσπαθούν να παρεμποδίσουν τη θρησκευτική ελευθερία. Ο βουλευτής κ. Chris Smith, και ο γερουσιαστής Marco Rubio, υποστήριξαν την επιβολή κυρώσεων στο πλαίσιο του νόμου Global Magnitsky εναντίον κινέζων αξιωματούχων, υπεύθυνων για παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας.
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αδιαφορούν ενώ αυτές οι αδικίες εξακολουθούν να υφίστανται και πρέπει να επιδιώξουν να λογοδοτήσουν οι Κινέζοι αξιωματούχοι. 
Βλέπουμε πολλά κοινά στοιχεία των κομμουνιστών στην Κίνα με τους κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ που πριν λίγο καιρό είχαν την εξουσία στην πατρίδα μας.
Βανδαλισμός εκκλησίας επί κυβέρνησης Συριζαίων.
Δεν τολμούμε να φαντασθούμε τι θα πέρναγαν οι χριστιανοί στην Ελλάδα
 επί κομμουνιστικού καθεστώτος
-Οι κομμουνιστές από όπου και αν προέρχονται είναι διώκτες του Ευαγγελίου, εχθροί της Πίστης.
-Στην εποχή μας δεν κηρύσσουν άμεσο διωγμό εναντίον των χριστιανών, αλλά έμμεσο.
-Κύρια προσπάθειά τους να νοθεύσουν το ευαγγελικό μήνυμα επιτιθέμενοι στην Βίβλο. Οι Κινέζοι κομμουνιστές επέλεξαν να επανεγράψουν την Βίβλο σύμφωνα με τα συμφέροντα του κόμματος, οι Έλληνες κομμουνιστές επέλεξαν να επανεγράψουν τα Θρησκευτικά που διδάσκονται στα σχολεία σύμφωνα με την θολοκουλτούρα τους που εμπεριέχει μέχρι και αυτόχειρες τύπου Άσιμου.   
Θα επισημάνουμε επί πλέον και την προσπάθεια πολλών φιλελεύθερων θεολόγων που εμφανίζουν λανθασμένες μεταφράσεις των Ιερών Γραφών όπως σε άρθρο της επισημαίνει η ιστοσελίδα aktines. Και όχι μόνο αυτό αλλά προσβάλλουν και την αυθεντία των Γραφών ουσιαστικά κηρύττοντας άλλο ευαγγέλιο. Ο Απόστολος Παύλος είναι απολύτως σαφής:
"ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν 
παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω."(Γαλ. 1:8)
Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα οι θεολόγοι που θα αναλάβουν να φέρουν τον Λόγο του Θεού στα παιδιά μας και θα συγγράψουν τα βιβλία θρησκευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρέπει να είναι άμεμπτοι, σώφρωνες, όχι αισχροκερδείς και με  καλή μαρτυρία από όλους τους συναδέλφους τους. Οφείλουν και υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες, ως γνωστόν, καταδίκασαν τις προσεγγίσεις του Φίλη και του Γαβρόγλου. Και να έχουν υπ΄όψιν τους ότι ο Λόγος του Θεού είναι σαφέστατος και κατηγορηματικός, όσον αφορά την αλλοίωση του αληθούς νοήματος του. 
Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε:
"Μαρτυρῶ ἐγὼ παντὶ τῷ ἀκούοντι τοὺς λόγους τῆς προφητείας τοῦ βιβλίου τούτου. ἐάν τις ἐπιθῇ ἐπὶ ταῦτα, ἐπιθήσει ὁ Θεὸς ἐπ' αὐτὸν τὰς πληγὰς τὰς γεγραμμένας ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ·
καὶ ἐάν τις ἀφέλῃ ἀπὸ τῶν λόγων τοῦ βιβλίου τῆς προφητείας ταύτης, ἀφελεῖ ὁ Θεὸς τὸ μέρος αὐτοῦ ἀπὸ τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς καὶ ἐκ τῆς πόλεως τῆς ἁγίας, τῶν γεγραμμένων ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ."(Αποκ. 22:18,19)
ΠΗΓΕΣ
https://www.heritage.org/religious-liberty/commentary/preserving-the-integrity-the-bible-china
https://www.gospelherald.com/articles/71865/20181003/china-rewrite-bible-include-buddhist-teachings-infuse-worship-songs-chinese.htm
https://www.christianpost.com/news/china-trying-to-rewrite-the-bible-force-churches-sing-communist-anthems-227664/
http://aktines.blogspot.com/2019/08/blog-post_95.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com