26 Αυγ 2019

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. διατηρεί τα Θρησκευτικά Φίλη - Γαβρόγλου στα Δημοτικά Σχολεία

Εγκύκλιο με θέμα «Οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης για τα μαθήματα των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό σχολείο» απέστειλε προς τα Δημοτικά Σχολεία η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. 
Στην εγκύκλιο, για τα Θρησκευτικά ορίζεται ότι "Για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο για το έτος 2019-2020, ισχύουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί για το σχολικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με το Φ.20/159400/174934/Δ1/18-10-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. («Διδακτέα ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο, για το σχολικό έτος 2017-18»)". 
Ουσιαστικά πρόκειται για απόφαση συνέχισης εφαρμογής των Προγραμμάτων Σπουδών και των Φακέλων Μαθήματος της Υ.Α. Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά! 
Οι αρχικές υποσχέσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και συμμόρφωση με τις συνταγματικές επιταγές  διαψεύδονται άμεσα με την παρούσα απόφαση της Υφυπουργού. Η προχθεσινή άλλωστε άρνηση της Υπουργού να δηλώσει ο,τιδήποτε για το μάθημα των Θρησκευτικών δείχνει την απροθυμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις υποσχέσεις της. Σίγουρα καταλυτικό ρόλο παίζει ήδη η εργασία που κάνουν τα στελέχη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ που διατήρησε η κυβέρνηση σε νευραλγικές κυβερνητικές θέσεις που σχετίζονται με το μάθημα.
Θα επανέλθουμε...
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ἄν ὑπάρχουν Ἕλληνες, ἄν ὑπάρχουν ὀρθόδοξοι Χριστιανοί, ἄν ὑπάρχουν Δημοκράτες ἄς ξεσηκωθοῦμε τώρα! Ἡ κοροϊδία εἶναι προφανής. Μή παίζουμε μέ τήν Πίστη. Εἰδικά στό Δημοτικό Σχολεῖο τά Θρησκευτικά τῶν ἀθέων Φίλη καί Γαβρόγλου δροῦν ἐγκληματικά γιά τήν Πίστη καί τίς ψυχές τῶν παιδιῶν μας. Πάλι τά ἴδια θά ἀρχίσωμε; Λόγια, λόγια, λόγια, λόγια καί διαμαρτυρίες, διαμαρτυρίες, διαμαρτυρίες!... Ἔ, ὄχι πιά! Ἡ νέα Κυβέρνηση δέν μπορεῖ νά δηλώνει σεβασμό στήν Ὀρθοδοξία, οἱ ὑπουργοί της νά κοινωνοῦν μπροστά στίς κάμερες, ὁ Πρωθυπουργός νά ἐπικαλεῖται τή βοήθεια τῆς Θεοτόκου καί ἀπό τήν ἄλλη πλευρά νά πολεμοῦν τήν Ὀρθοδοξία! Ἔλεος, πιά! Εἰδικά οἱ ψηφοφόροι τῆς Νέας Δημοκρατίας πρέπει νά τό ἀπαιτήσουν: ΤΩΡΑ ξεκάθαρη τοποθέτηση στό θέμα τῶν Θρησκευτικῶν. κανένας διάλογος γιά πράγματα πού ἔχουν ξεκαθαρισθεῖ σέ ὅλα τά ἐπίπεδα!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ 1974 ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΑΝΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ, Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

υπαλληλοι του Αντιχριστου, νεοταξικα πλανεμενα ανθρωπακια μας κυβερνουν ''δια τας αμαρτιας ημων'' Καλη μετανοια [σ' οσους ενδιαφερονται]

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

χριστινα είπε...

Απαραδεκτο! Υποκριτες!

Ανώνυμος είπε...

Για μία ακόμη χρονιά οι μαθητές των σχολείων μας θα διδαχθούν τα κατάπτυστα "γιαγκαζόγλεια και φίλεια" "θρησκευτικά! Τα μεταλλαγμένα και πολυθρησκειακά.
Τη στιγμή που υφίστανται δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του περιεχομένου τους καθώς και σχετικές προεκλογικές υποσχέσεις από την πλευρά των νυν κυβερνώντων προς την κατεύθυνση της καταργήσεώς τους.
Ειδικά για τους τελευταίους υφίσταται μείζον ηθικό ζήτημα.
Πολλοί πιστοί ψήφισαν το κυβερνών κόμμα αηδιασμένοι από την εκκλησιομαχία του ΣΥΡΙΖΑ, έκφραση και έκφανση της οποίας υπήρξε, μεταξύ των άλλων, και ο διαστροφικός μετασχηματισμός του εν λόγω μαθήματος. Και οι νυν κυβερνώντες εκτός από τις δικαστικές αποφάσεις θα έπρεπε να λάβουν υπ όψιν τους και και αυτήν την παράμετρο.
Δυστυχώς δίδεται η εντύπωση ότι μάλλον ενέπαιξαν τους ψηφοφόρους τους. Και ας μην επικαλεστούν το γεγονός ότι υφίστανται ασφυκτιτκά περιθώρια χρόνου εν όψει της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους.
Θα έπρεπε να έχουν επεξεργασθεί ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσεως. Ειδάλλως παγιώνεται το έκτρωμα του Σ.Γιαγκάζογλου στα σχολεία μας με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για την ποιότητα του πολύπαθου μαθήματος.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ!
ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κανέναν δεν εξαπάτησε η Ν.Δούλα. Εξαπατήθηκαν όσοι ήθελαν να εξαπατηθούν !!

Αν δεν σοβαρευτούμε, ποτέ δεν θα μας πάρουν στα σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τί θέλεις Ακροαριστερέ- 7:17 μ.μ.;; Δεν χόρτασες Εκκλησιομαχική Αριστερά;
Την ηθελες κι άλλη τετραετία;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ¨ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 28/8/2019-8:18.ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΣΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι 4:47 μ.μ.,
αλλά την Εκκλησιομαχική και διεθνιστική Ακροαριστερά κανείς δεν την φθάνει σε ξεθεμελίωση των Ελληνορθόδοξων Αρχών του Έθνους.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com